Rákóczi túrós gluténmentesen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gluténmentes Séf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
38g rizsliszt137 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g útifű maghéj0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Túrótöltelék
-
75g tehéntúró110 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
6 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
12 kcal
Továbbá
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
4g víz0 kcal
-
23 kcal
Összesen
663
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
450g rizsliszt1647 kcal
-
300g vaj2151 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g útifű maghéj4 kcal
-
10g sütőpor5 kcal
Túrótöltelék
-
900g tehéntúró1323 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
40g burgonyapehely142 kcal
Továbbá
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
50g víz0 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
Összesen
7982
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
17.1g rizsliszt63 kcal
-
11.4g vaj82 kcal
-
5.7g cukor22 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g útifű maghéj0 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
Túrótöltelék
-
34.2g tehéntúró50 kcal
-
9.5g cukor37 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
1.5g burgonyapehely5 kcal
Továbbá
-
6.1g tojásfehérje3 kcal
-
4.6g cukor18 kcal
-
1.9g víz0 kcal
-
3.8g sárgabaracklekvár11 kcal
Összesen
304
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 957.7 g
-
Cink 196 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 151 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 304 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.4 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 19 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 90 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
663
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 207.2 g
Zsír
-
Összesen 334.5 g
-
Telített zsírsav 197 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1513 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11493 g
-
Cink 2346 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 1730 mg
-
Vas 1806 mg
-
Magnézium 274 mg
-
Foszfor 3651 mg
-
Nátrium 1359 mg
-
Réz 91 mg
-
Mangán 78 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1036.9 g
-
Cukor 618 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1008.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2357 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 226 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1082 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 773 mg
-
Retinol - A vitamin: 2310 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 547 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 890 micro
Összesen
7982
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.3 g
-
Cink 89 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 69 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 41 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
304
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
450 g rizsliszt
-
300 g vaj
-
150 g cukor
-
1 g útifű maghéj
-
10 g sütőpor
Túrótöltelék
-
900 g tehéntúró
-
250 g cukor
-
20 g vaníliás cukor
-
40 g burgonyapehely
Továbbá
-
120 g cukor
-
0.5 dl víz
-
100 g sárgabaracklekvár
Elkészítés
Tészta
- A töltelék elkészítése: A túrót lecukrozzuk, és fél órát állni hagyjuk, ezután áttörjük, és hozzákeverjük a többi hozzávalót.
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Folpackkal letakarva 30 percre a hűtőbe tesszük.
- A sütőforma méretére nyújtjuk, és belesimítjuk. Akkora tepsit válasszunk, hogy a tészta kinyújtva kb. 1 cm vastag legyen.
- Megszurkáljuk, és 180 fokon alsó-felső sütési módozaton 15 percig elősütjük.
- Kihűtjük, majd óvatosan eloszlatjuk rajta a túrótölteléket.
- A 120 g cukorból és a 0.5 dl vízből szirupot főzünk. Ez azt jelenti, hogy 118 fokig melegítjük. Folyamatos keverés mellett, vékony sugárban csorgatva adjuk hozzá a félig felvert tojásfehérjéhez, amit ezután addig keverünk tovább, amíg sűrű hab lesz belőle.
- Habzsák és csillagcső segítségével rézsútosan, egymástól 5 cm távolságban lévő csíkokat húzunk a túróra, majd keresztirányban is megdíszítjük a habbal.
- A süteményt 100 fokos sütőbe téve, alsó-felső sütési módozaton kb. 40 percig szárítjuk a tojáshabot, ügyelve, hogy ne barnuljon meg a tetején.
- Ha elkészült és kihűlt, a habcsíkok közötti üres kockákat baracklekvárral kitöltjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 207
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 16873
- Feltöltés dátuma: 2018. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gluténmentes Séf
26 recept
Ez a süti az egyik bizonyíték arra, hogy gluténmentesen is ugyanolyan finom lehet egy desszert, mint a búzalisztből készült társa.