r
Nosalty Logó

Rákóczi Túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Happygirlkitchen
Rákóczi Túrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 792 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 4742 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 252 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1139.4 g
  • Cink
    304 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    234 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    29 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    140 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 792 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.3 g

Zsír

  • Összesen
    158.9 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6836.6 g
  • Cink
    1823 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    764 mg
  • Vas
    1406 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1863 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    71 mg
  • Mangán
    58 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659 g
  • Cukor
    435 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    864.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    975 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    175 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    841 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    957 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 4742 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.8 g
  • Cink
    97 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    75 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe helyezzük. Addig elkészítjük a tölteléket.
  2. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk. Egy 28 cm-es kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt vágunk, majd a kinyújtott tésztát belehelyezzük gyors mozdulatokkal a nyújtófa segítségével.
  3. A tésztát szépen elnyomkodjuk a sütőforma széleire is, ha valahol vastagabb vagy magasabb lett, vágjuk le és helyezzük át, hogy mindenhova jusson a tésztából. Sütőgolyót (ha nincs, babot is használhatunk) segítségével süssük meg. A golyó arra jó, hogy a tészta nem fog felpúposodni. 170 fokon 20 perc.
  4. Amikor megsült, vegyük ki a sütőből, és kanalazzunk a tésztára baracklekvárt, kenjünk el. A túrótölteléket kanalazzuk a lekvárra, és helyezzük vissza a sütőbe 150 fokon 20 percre.

Töltelék

  1. A túrót összekeverjük a tojással, cukorral, búzadarával. Belereszeljük a citrom héját, majd ízesítjük a levével is. Ne legyen túl savanyú. Hűtőbe helyezzük.

Tetejére

  1. Amíg sül, a tojásfehérjét verjük fel a cukorral, és a 20 perc letelte után nyomózsákból nyomjuk a süti tetejére spirál alakban.
  2. Tegyük vissza a sütőbe, kb. 10 perc, amíg a hab kicsit megbarnul.
  3. Amikor kész, a baracklekvárt tegyük nyomózsákba, és töltsük ki a spirál kimaradt részeit. Kanállal is megtehetjük, kicsit macerásabb.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6843
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rákóczi Túrós
Happygirlkitchen 59 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...