Rákóczi Túrós
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Happygirlkitchen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
33g finomliszt121 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
Töltelék
-
117g tehéntúró172 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
2g búzadara7 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
6 kcal
-
19 kcal
Tetejére
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
116 kcal
Összesen
792
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
200g finomliszt728 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Töltelék
-
700g tehéntúró1029 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
12g búzadara43 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
111 kcal
Tetejére
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
250g sárgabaracklekvár695 kcal
Összesen
4742
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
10.6g finomliszt39 kcal
-
6.4g vaj46 kcal
-
3.2g porcukor12 kcal
-
1.1g tojássárgája3 kcal
Töltelék
-
37.3g tehéntúró55 kcal
-
5.3g cukor21 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
2.1g citromlé0 kcal
-
0.6g búzadara2 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
2.1g sárgabaracklekvár6 kcal
Tetejére
-
8.5g tojásfehérje4 kcal
-
5.3g cukor21 kcal
-
13.3g sárgabaracklekvár37 kcal
Összesen
252
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.2 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1139.4 g
-
Cink 304 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 234 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 310 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 12 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.8 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 144.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 29 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 140 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
792
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 163.3 g
Zsír
-
Összesen 158.9 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 655 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6836.6 g
-
Cink 1823 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 764 mg
-
Vas 1406 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 1863 mg
-
Nátrium 584 mg
-
Réz 71 mg
-
Mangán 58 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 659 g
-
Cukor 435 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 864.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 975 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 175 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 841 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 384 mg
-
Retinol - A vitamin: 957 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 208 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 506 micro
Összesen
4742
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363.8 g
-
Cink 97 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 75 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 45 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
252
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
200 g finomliszt
-
120 g vaj
-
60 g porcukor
-
1 db tojássárgája
Töltelék
-
700 g tehéntúró
-
100 g cukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 evőkanál búzadara
-
1 db tojás
-
1 ek vaníliás cukor
-
2 ek sárgabaracklekvár
Tetejére
-
4 db tojásfehérje
-
100 g cukor
-
250 g sárgabaracklekvár
Elkészítés
Tészta
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe helyezzük. Addig elkészítjük a tölteléket.
- A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk. Egy 28 cm-es kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt vágunk, majd a kinyújtott tésztát belehelyezzük gyors mozdulatokkal a nyújtófa segítségével.
- A tésztát szépen elnyomkodjuk a sütőforma széleire is, ha valahol vastagabb vagy magasabb lett, vágjuk le és helyezzük át, hogy mindenhova jusson a tésztából. Sütőgolyót (ha nincs, babot is használhatunk) segítségével süssük meg. A golyó arra jó, hogy a tészta nem fog felpúposodni. 170 fokon 20 perc.
- Amikor megsült, vegyük ki a sütőből, és kanalazzunk a tésztára baracklekvárt, kenjünk el. A túrótölteléket kanalazzuk a lekvárra, és helyezzük vissza a sütőbe 150 fokon 20 percre.
Töltelék
- A túrót összekeverjük a tojással, cukorral, búzadarával. Belereszeljük a citrom héját, majd ízesítjük a levével is. Ne legyen túl savanyú. Hűtőbe helyezzük.
Tetejére
- Amíg sül, a tojásfehérjét verjük fel a cukorral, és a 20 perc letelte után nyomózsákból nyomjuk a süti tetejére spirál alakban.
- Tegyük vissza a sütőbe, kb. 10 perc, amíg a hab kicsit megbarnul.
- Amikor kész, a baracklekvárt tegyük nyomózsákba, és töltsük ki a spirál kimaradt részeit. Kanállal is megtehetjük, kicsit macerásabb.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 6862
- Feltöltés dátuma: 2021. június 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Happygirlkitchen
61 recept