r
Nosalty Logó

Raguleves másképpen tálalva

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Raguleves másképpen tálalva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 441 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2622 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 45 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    951 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    2637 micro
  • β-karotin
    6780 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1074 micro
Összesen 441 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    154.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4681.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1021 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    1903 mg
  • Nátrium
    1214 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.1 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    4451.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5707 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    397 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    945 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    610 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1657 micro
  • α-karotin
    15821 micro
  • β-karotin
    40678 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    6443 micro
Összesen 2622 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    293 micro
  • β-karotin
    753 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, tetszés szerinti formákra vékonyan felvágjuk. A hagyma külső héját eltávolítjuk, meghagyván az alatta lévő barna héjat. A paprikát kettévágjuk, kicsumázzuk. (A szintén felaprított gombáta petrezselyem durvára vágott felével,1 ek vajon pici sóval-borssal megpirítottam - így aromásabb.)
  2. A vegyes csirkeaprólékot egy nagyobb lábasban annyi vízben, hogy ellepje, habzásigfelforraljuk. Pár percig forraljuk, majd ezt a lét leöntjük. Ezután felöntjük 6 személyre számolt vízzel, hozzáadjuk a paprikát, a hagymát (ízlés szerint 1 gerezd felszeletelt fokhagymát), a babérlevelet, a zöldséges ételízesítőt, sót, borsot és a citromhéjat.
  3. Amikor a csirkeaprólék már majdnem készre puhult, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, és lassú tűzön, csak gyöngyöztetve készre főzzük.
  4. A tálaláshoz felsoroltakat, és a petrezselyem másik, apróra vágott felét,kis kannácskákban, tálkákban adjuk fel.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3219
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 05.

Ajánló

Így most készítettem el a levest először, különben a "hagyományos módon" főztem egy jó párszor (borjúhússal is) életemben. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Raguleves másképpen tálalva
Marti48 317 recept

Vendégvárás. Leves és grill. A pikáns ragulevest nem szereti mindenki, így azt találtam ki, hogy a babér és a pici citromhéj kivételével a forró leveshez tálalom fel az ehhez szükséges egyéb hozzávalókat, hogy ki-ki ízlése szerint fűszerezze, ízesítse a maga adagját. Az ötlet bejött, és hozzájárult a jó hangulathoz.:)

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...