Raguleves másképpen tálalva
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
100g csirkeaprólék147 kcal
-
85g sárgarépa31 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
30g karalábé6 kcal
-
17g csiperkegomba4 kcal
-
17g gomba4 kcal
-
17g zöldborsó14 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
17g tv-paprika3 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
417g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
0g tárkony0 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
17g sherry55 kcal
Összesen
441
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
600g csirkeaprólék882 kcal
-
510g sárgarépa186 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2500g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
0g tárkony0 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
100g sherry327 kcal
Összesen
2622
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
11.1g csirkeaprólék16 kcal
-
9.4g sárgarépa3 kcal
-
5g fehérrépa3 kcal
-
3g zeller1 kcal
-
3.3g karalábé1 kcal
-
1.9g csiperkegomba0 kcal
-
1.9g gomba0 kcal
-
1.9g zöldborsó1 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
1.9g tv-paprika0 kcal
-
0.9g vöröshagyma0 kcal
-
0.3g vaj2 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
46.3g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
0g tárkony0 kcal
-
3.1g citrom0 kcal
-
3.7g tejföl7 kcal
-
3.7g főzőtejszín5 kcal
-
1.9g sherry6 kcal
Összesen
45
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 780.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 317 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 741.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 951 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 158 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 276 micro
-
α-karotin 2637 micro
-
β-karotin 6780 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1074 micro
Összesen
441
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 116.4 g
Zsír
-
Összesen 154.4 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 649 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4681.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 1021 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 418 mg
-
Foszfor 1903 mg
-
Nátrium 1214 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.1 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 4451.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5707 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 397 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 945 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 610 micro
-
Kolin: 236 mg
-
Retinol - A vitamin: 1657 micro
-
α-karotin 15821 micro
-
β-karotin 40678 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 6443 micro
Összesen
2622
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 86.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 293 micro
-
β-karotin 753 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
45
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
60 dkg csirkeaprólék
-
3 nagy db sárgarépa
-
3 közepes db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
1 kis db karalábé
-
1 közepes db tv-paprika
-
1 ek vaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
2.5 l víz
A tálaláshoz
-
tárkony ízlés szerint
-
2 dl tejföl
-
2 dl főzőtejszín
-
1 dl sherry
Elkészítés
A leveshez
- A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, tetszés szerinti formákra vékonyan felvágjuk. A hagyma külső héját eltávolítjuk, meghagyván az alatta lévő barna héjat. A paprikát kettévágjuk, kicsumázzuk. (A szintén felaprított gombáta petrezselyem durvára vágott felével,1 ek vajon pici sóval-borssal megpirítottam - így aromásabb.)
- A vegyes csirkeaprólékot egy nagyobb lábasban annyi vízben, hogy ellepje, habzásigfelforraljuk. Pár percig forraljuk, majd ezt a lét leöntjük. Ezután felöntjük 6 személyre számolt vízzel, hozzáadjuk a paprikát, a hagymát (ízlés szerint 1 gerezd felszeletelt fokhagymát), a babérlevelet, a zöldséges ételízesítőt, sót, borsot és a citromhéjat.
- Amikor a csirkeaprólék már majdnem készre puhult, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, és lassú tűzön, csak gyöngyöztetve készre főzzük.
- A tálaláshoz felsoroltakat, és a petrezselyem másik, apróra vágott felét,kis kannácskákban, tálkákban adjuk fel.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3219
- Feltöltés dátuma: 2013. október 05.
Ajánló
Így most készítettem el a levest először, különben a "hagyományos módon" főztem egy jó párszor (borjúhússal is) életemben.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Vendégvárás. Leves és grill. A pikáns ragulevest nem szereti mindenki, így azt találtam ki, hogy a babér és a pici citromhéj kivételével a forró leveshez tálalom fel az ehhez szükséges egyéb hozzávalókat, hogy ki-ki ízlése szerint fűszerezze, ízesítse a maga adagját. Az ötlet bejött, és hozzájárult a jó hangulathoz.:)