Raffaello torta Rezu konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 28% Zsír
Krém
-
50g tej28 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
13g kókuszreszelék83 kcal
-
21 kcal
-
13g fehér csokoládé67 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
13g mandula74 kcal
Piskóta
-
11g finomliszt41 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Díszítés
-
30 kcal
-
13g mandulapehely74 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
765
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 28% Zsír
Krém
-
400g tej224 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
100g kókuszreszelék660 kcal
-
171 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
100g mandula590 kcal
Piskóta
-
90g finomliszt328 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
Díszítés
-
40g raffaello golyó243 kcal
-
100g mandulapehely590 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
6117
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 28% Zsír
Krém
-
19.1g tej11 kcal
-
1.4g cukor6 kcal
-
4.8g kókuszreszelék32 kcal
-
2.2g vaníliás pudingpor8 kcal
-
4.8g fehér csokoládé26 kcal
-
23.9g habtejszín70 kcal
-
4.8g mandula28 kcal
Piskóta
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
15.8g tojás20 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Díszítés
-
1.9g raffaello golyó12 kcal
-
4.8g mandulapehely28 kcal
-
9.6g habtejszín28 kcal
Összesen
294
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 59.2 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 972.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 282 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 381 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 86.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 303 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 299 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
765
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 131.8 g
Zsír
-
Összesen 473.4 g
-
Telített zsírsav 245 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 153 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1878 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7783 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 2256 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 745 mg
-
Foszfor 3044 mg
-
Nátrium 1541 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 365 g
-
Cukor 206 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 693.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2427 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 399 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 302 micro
-
Kolin: 1136 mg
-
Retinol - A vitamin: 2392 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 428 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1479 micro
Összesen
6117
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
294
kcal
Hozzávalók
Krém
-
4 dl tej
-
3 ek cukor
-
10 dkg kókuszreszelék
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
10 dkg fehér csokoládé
-
5 dl habtejszín
Piskóta
-
6 evőkanál finomliszt
-
6 db tojás
-
5 ek cukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csipet só
Díszítés
-
4 db raffaello golyó
-
10 dkg mandulapehely
-
200 ml habtejszín
Elkészítés
Krém
- A tejet a cukorral és a kókuszreszelékkel együtt feltesszük főni, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a pudingport.
- Kavarjuk folyamatosan, és amint besűrűsödött, kisebb lángra vesszük, és beletördeljük a fehér csokit. Ezután levesszük a tűzről.
- Ha a krém kihűlt, a felvert tejszínt hozzákeverjük.
- A héj nélküli mandulát felaprítjuk, és majd a torta összerakásánál rétegezzük a krém tetejére.
Piskóta
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját és a cukrot pedig robotgéppel habosra keverjük.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojássárgás keverékhez öntjük, összekavarjuk.
- A felvert tojásfehérjét óvatosan a keverékhez öntjük úgy, hogy lehetőleg ne törjön össze. Óvatosan összekavarjuk.
- A piskótakeveréket 26-28 cm átmérőjű kerek tortaformába töltjük, és 180 fokon 20-25 percig sütjük légkeverésen. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
- A kész piskótát hagyjuk picit hűlni, majd hosszanti irányban félbevágjuk.
Díszítés
- A piskóta aljára rétegezzük a krém felét, rászórjuk a felaprított, héj nélküli mandulát, majd erre jön a krém másik fele, amelyet a piskóta tetejével fedünk le.
- A tortát körbekenjük felvert habtejszínnel (én Hulalát használtam), megszórjuk mandulapehellyel, és 4 raffaello bonbonnal díszítjük. Ízlés szerint még egy kis kókuszreszelékkel is díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10060
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Rengeteg raffaello torta között böngészve Nassolda oldalán találtam meg a tökéletes krém receptjét. Hozzá a piskótát mindenki saját íze szerint készítheti el.