r
Nosalty Logó

Raffaelló szelet 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokine
Raffaelló szelet 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 757 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 7575 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 757 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.2 g

Zsír

  • Összesen
    487.5 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    143 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8141.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1881 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    655 mg
  • Foszfor
    3387 mg
  • Nátrium
    1934 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    739.8 g
  • Cukor
    577 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2824 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    1569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2694 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1544 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2477 micro
Összesen 7575 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fehér tészta elkészítése:
  2. 5 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral, fél citrom levével kemény habbá verjük.
  3. 15 dkg kókuszreszeléket 2 ek rétesliszttel és 1/2 cs sütőporral összekeverjük.
  4. Óvatosan összekeverjük a száraz hozzávalókat a felvert fehérjével.
  5. Sütőpapíros 40x25 tepsibe öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, és előmelegített sütőben max 10 percig sütjük.
  6. A tészta inkább fehér maradjon.
  7. Sütés után azonnal kiborítjuk egy másik sütőpapírra, és lehúzzuk a papírt róla.
  8. Barna tészta elkészítése:
  9. 5 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral, pár csepp citromlével kemény habbá verjük.
  10. 15 dkg darált diót 2 ek rétesliszttel, 3 ek kakaóval és 1/2 cs sütőporral összekeverjük.
  11. Ezt is óvatosan összekeverjük a fehérjével, és ugyanúgy megsütjük, mint a másik lapot.
  12. Krém elkészítése:
  13. 10 tojássárgáját kikeverjük a 4 cs vaníliás cukorral, 20 dkg porcukorral és az egész citrom reszelt héjával.
  14. 4 dl tejből, 1 cs vaníliás pudingból és a cukros tojássárgájából folyamatos keverés mellett kemény krémet főzünk.
  15. Ha kihűlt, hozzákeverünk 25 dkg margarint.
  16. A krém felét a lapok közé, másik felét a tetejére kenjük.
  17. Alaposan megszórjuk kókuszreszelékkel.
  18. Hűtőben min 2 órát pihentetjük, ennyi idő alatt megpuhul a tésztája.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x25
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 321
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 62796
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom süti. Dekoratív, ajánlom ünnepekre, nagy vendégségre...  Már sütöttem csak fehér tésztával is, úgy is finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...