r
Nosalty Logó

Rácsos almás-mákos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Rácsos almás-mákos pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 851 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 5111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 301 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 851 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    263.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8304.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    3493 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    811 mg
  • Foszfor
    2986 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626.2 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    635.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1882 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1762 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1378 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    873 micro
Összesen 5111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

Pitetészta

Töltelék

Elkészítés

Pitetészta

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral, a cukrokkal. Elmorzsoljuk benne a margarint, beleütjük a tojássárgákat, és puha tésztát gyúrunk belőle. Két részre osztjuk (3/4-1/4), és fóliával letakarva, 30 percig a hűtőben pihentetjük.
  2. A nagyobbik tésztából sütőpapíron 20×30 cm-es téglalapot nyújtunk, beemeljük egy ugyanekkora tepsibe, és a tetejét megszurkáljuk egy villával. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a mákos-almás tölteléket.
  3. A kisebbik tésztából is lapot nyújtunk, derelyevágóval csíkokra vágjuk, és a töltelék tetejét berácsozzuk vele. Lekenjük a felvert tojással, és 180 C fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
  4. Tepsiben, rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva szervírozzuk.

Töltelék

  1. A töltelékhez összefőzzük a reszelt almát a cukorral egészen addig, amíg levet enged, majd összekavarjuk a vaníliás cukorral, a mákkal, a citromhéjjal és levével, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a mákos töltelékbe forgatjuk.
  3. A tojást egy csipet cukorral enyhén átkeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 216
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 88
  • Össznézettség: 27675
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazán szaftos, finom és könnyű, zamatos ízvilágú sütemény.

Hozzávalók

Pitetészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...