r
Nosalty Logó

Püspökkenyér Zsuzsamama konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Püspökkenyér Zsuzsamama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 918 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3664 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1518.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 918 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    189.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6073.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1418 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    2576 mg
  • Nátrium
    1404 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.6 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    964 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    797 mg
  • Retinol - A vitamin:
    925 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1318 micro
Összesen 3664 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 358 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a margarinnal, cukorral habosra keverjük a robotgép táljában.
  2. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a mandulát megőröljük, és úgy keverjük hozzá. Így járunk el a citromhéjjal, narancshéjjal és a mazsolával, amit előtte megmosunk. Mindent a lisztbe keverünk.
  3. A tojásfehérjét pici sóval habosra keverjük, és teszünk hozzá 1 csomag vaníliás cukrot is. Ezután a tojáshabhoz fakanállal óvatosan hozzákeverjük a tojássárgás krémet, felváltva a lisztes keverékkel. Készítünk cukrász nyelven egy hideg, nehéz felvertet. Akkor jó, ha szép krémes az állaga.
  4. Egy őzgerinc formát kikenünk vajjal, liszttel megszórjuk, majd 3/4 részig öntjük a masszával. Elkenjük egyenletesen, és előmelegített sütőben 170 fokon 35 percig sütjük, alsó-felső sütéssel elektromos sütőben.
  5. Ha kihűlt, bevonjuk 10 dkg ét tortabevonó masszával, amit gőz felé teszünk, és elkeverünk benne 3 ek olajat. Koktélcseresznyével kirakjuk, és behűtjük addig, amíg megdermed. Ezután száraz, hűvös helyre tesszük fogyasztásig.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5044
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Püspökkenyér Zsuzsamama konyhájából
Zsuzsamama56 321 recept

Minden karácsonykor megsütök valamilyen gyümölcsös kenyeret, ez a tavalyi püspök nagyon ízletes volt és mutatós.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...