r
Nosalty Logó

Püspökkenyér-muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
koszider
Püspökkenyér-muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 580 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3473 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 580 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    142.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3326.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1331 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.9 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    463 micro
Összesen 3473 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 338 kcal

Elkészítés

  1. A diót durvára vágjuk.
  2. Az aszalt gyümölcsöket mazsola méretűre felaprítjuk. Cukrozott narancshéj mindenképp kell bele,de a többit tetszés szerint válogathatjuk össze.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, a dióval és az aszalt gyümölcsökkel.
  4. A tojást előbb jól elkeverjük a cukorral és avaníliás cukorral, majd az olajjal és a tejjel.
  5. A kétféle keveréket fakanállal jól elvegyítjük.
  6. A 12 lyukú muffin-tepsitkibéleljük kosarakkal, és két kanál segítségével elosztjuk benne a sűrű, ragacsos masszát. Rakhatjuk egész a pereméig, nem fog kifolyni, csak szépen felcsúcsosodik sütés közben.
  7. Jól előmelegített sütőben 25 percig sütjük, illetve addig, míg aranybarna nem lesz a teteje. Tűpróbával ellenőrizzük.
  8. Már langyosan befalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 9495
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Püspökkenyér-muffin
koszider 90 recept

Nem vagyok egy muffin-tündér, ez a műfaj nem fogott meg túlzottan, de ezt szeretem, mert finom, ropogós, illatos. Leginkább a püspökkenyérre emlékeztet az íze, csak könnyebb és gyorsabb elkészíteni, mint a vacakolós (gazdag) püspökkenyeret. Meg jóval olcsóbb is. Ha kicsit szárazabbnak találjuk, kenjük meg lekvárral. A tészta épp 12 muffinra elég. Most vettem szilikon muffin-formát, hát, egy álom benne sütni! Szabályosan kifordult belőle a sütemény. (A szilikon tartályokat beleültettem a muffin-tepsibe, mert másképp nem tartják meg az alakjukat.)

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...