Puncstorta Sylvia konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Macska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 8% Zsír
piskótához
-
32g tojás40 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
9g finomliszt32 kcal
-
0 kcal
töltelékhez
-
8g babapiskóta31 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
4g dió27 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
17g feketekávé2 kcal
-
1g rum3 kcal
-
4g mazsola12 kcal
-
8g tej5 kcal
-
42 kcal
tetejére
Összesen
335
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 8% Zsír
piskótához
-
385g tojás484 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
-
0 kcal
töltelékhez
-
100g babapiskóta376 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
50g dió327 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
200g feketekávé18 kcal
-
16g rum37 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
100g tej56 kcal
-
180g sárgabaracklekvár500 kcal
tetejére
Összesen
4000
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 8% Zsír
piskótához
-
23.4g tojás29 kcal
-
4.3g cukor16 kcal
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
0 kcal
töltelékhez
-
6.1g babapiskóta23 kcal
-
0.9g porcukor3 kcal
-
3g dió20 kcal
-
6.1g étcsokoládé33 kcal
-
12.2g feketekávé1 kcal
-
1g rum2 kcal
-
3g mazsola9 kcal
-
6.1g tej3 kcal
-
10.9g sárgabaracklekvár30 kcal
tetejére
Összesen
240
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.4 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
335
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.5 g
Zsír
-
Összesen 102.8 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 1268 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3153.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 500 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 475 mg
-
Foszfor 1263 mg
-
Nátrium 730 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 688.6 g
-
Cukor 498 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 564.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 545 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 265 micro
-
Kolin: 1056 mg
-
Retinol - A vitamin: 542 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1762 micro
Összesen
4000
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.9 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
240
kcal
Hozzávalók
piskótához
-
7 db tojás
-
7 ek cukor
-
7 evőkanál finomliszt
töltelékhez
-
10 dkg babapiskóta
-
2 ek porcukor
-
5 dkg dió
-
10 dkg étcsokoládé
-
2 dl feketekávé
-
5 dkg mazsola
-
1 dl tej
-
9 ek sárgabaracklekvár
tetejére
Elkészítés
piskótához
- Szétválasztjuk a tojásfehérjéket és a sárgákat. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral (akkor jó, ha már kis buborékok pukkadnak a tetején).
- Hozzászitáljuk a lisztet és a csipet szódabikarbónát (ez el is hagyható), és elkeverjük.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és laza mozdulatokkal belekeverjük a masszába.
- Vajjal kikent és enyhén lisztezett (vagy az aljára rakott sütőpapiros) tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. (Ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik a süti - amikor már kezd pirulni a teteje, akkor tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e. Ha a teteje túl gyorsan sül, akkor takarjuk még le addig, amíg a tűre nem tapad semmi.)
- Ha elkészült, akkor rácson hagyjuk kihűlni, majd vágjuk három darabba.
töltelékhez
- Egy nagy tálba beletesszük az apróra tördelt babapiskótát, az összetört diót (én egy zacskóba teszem, és húsklopfolóval összetöröm), az apróra vágott csokit, a megmosott, beáztatott mazsolát, a porcukrot, 3 evőkanál lekvárt és a szétvágott piskótából az egyik darabot széttépkedve.
- Meglocsoljuk a kávéval, a rummal és annyi tejjel, hogy szaftos állagú legyen. (Érdemes megkóstolni, hogy elég édes-e, ízlés szerint akár pici rumot is tehetünk hozzá.)
- Az egyik piskótalapot tálra tesszük (célszerű egyből a tálalóra tenni), megkenjük 3 evőkanál lekvárral, és egyenlő magasságban ráhalmozzuk a tölteléket (ha úgy könnyebb, akkor visszatehetjük a tortaforma peremét).
- A megmaradt tortalapot szintén megkenjük lekvárral, és a lekváros felével rátesszük a töltelék tetejére. Kicsit lenyomjuk.
- A citrommázat a közepétől kezdve öntjük a tetejére, és bekenjük vele a széleket is. Néhány órát hagyjuk szikkadni - legjobb, ha már előző nap elkészítjük, és össze tudnak érni az ízek.
tetejére
- A porcukrot és a citromlevet kikeverjük. Célszerű kisebb részletekben adni hozzá a folyadékot, mert ha túl híg, akkor lefolyik a tortáról.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 146
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 32538
- Feltöltés dátuma: 2014. április 02.
Ajánló
Célszerű meghúzni egy éles késsel a torta tetején a tortaszeletek helyét akkor, amikor már a máz nem ragad, de még nincs teljesen kikeményedve - így nem fog összetörni a máz, amikor felvágjuk a tortát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Macska
42 recept
Ez nem az eredeti cukrászdai verzió, hanem a saját ízlésünkre alakított finomság. A férjem egyik kedvence, most is a szülinapjára készült. Úgy szeretjük, ha a közepe jó vastag és nyasszos. Készíthető készen vásárolt piskótalapból is, de a különbség megéri a fáradtságot! Én 26 cm átmérőjű tortaformát használtam, és 12 szelet lett belőle.