r
Nosalty Logó

Puncstorta Sylvia konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Macska
Puncstorta Sylvia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír

piskótához

töltelékhez

tetejére

Összesen 335 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír

piskótához

töltelékhez

tetejére

Összesen 4000 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír

piskótához

töltelékhez

tetejére

Összesen 240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 335 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    102.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3153.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    1263 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    688.6 g
  • Cukor
    498 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    564.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    1056 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1762 micro
Összesen 4000 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

piskótához

töltelékhez

tetejére

Elkészítés

piskótához

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjéket és a sárgákat. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral (akkor jó, ha már kis buborékok pukkadnak a tetején).
  2. Hozzászitáljuk a lisztet és a csipet szódabikarbónát (ez el is hagyható), és elkeverjük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és laza mozdulatokkal belekeverjük a masszába.
  4. Vajjal kikent és enyhén lisztezett (vagy az aljára rakott sütőpapiros) tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. (Ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik a süti - amikor már kezd pirulni a teteje, akkor tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e. Ha a teteje túl gyorsan sül, akkor takarjuk még le addig, amíg a tűre nem tapad semmi.)
  5. Ha elkészült, akkor rácson hagyjuk kihűlni, majd vágjuk három darabba.

töltelékhez

  1. Egy nagy tálba beletesszük az apróra tördelt babapiskótát, az összetört diót (én egy zacskóba teszem, és húsklopfolóval összetöröm), az apróra vágott csokit, a megmosott, beáztatott mazsolát, a porcukrot, 3 evőkanál lekvárt és a szétvágott piskótából az egyik darabot széttépkedve.
  2. Meglocsoljuk a kávéval, a rummal és annyi tejjel, hogy szaftos állagú legyen. (Érdemes megkóstolni, hogy elég édes-e, ízlés szerint akár pici rumot is tehetünk hozzá.)
  3. Az egyik piskótalapot tálra tesszük (célszerű egyből a tálalóra tenni), megkenjük 3 evőkanál lekvárral, és egyenlő magasságban ráhalmozzuk a tölteléket (ha úgy könnyebb, akkor visszatehetjük a tortaforma peremét).
  4. A megmaradt tortalapot szintén megkenjük lekvárral, és a lekváros felével rátesszük a töltelék tetejére. Kicsit lenyomjuk.
  5. A citrommázat a közepétől kezdve öntjük a tetejére, és bekenjük vele a széleket is. Néhány órát hagyjuk szikkadni - legjobb, ha már előző nap elkészítjük, és össze tudnak érni az ízek.

tetejére

  1. A porcukrot és a citromlevet kikeverjük. Célszerű kisebb részletekben adni hozzá a folyadékot, mert ha túl híg, akkor lefolyik a tortáról.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 32538
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 02.

Ajánló

Célszerű meghúzni egy éles késsel a torta tetején a tortaszeletek helyét akkor, amikor már a máz nem ragad, de még nincs teljesen kikeményedve - így nem fog összetörni a máz, amikor felvágjuk a tortát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez nem az eredeti cukrászdai verzió, hanem a saját ízlésünkre alakított finomság. A férjem egyik kedvence, most is a szülinapjára készült. Úgy szeretjük, ha a közepe jó vastag és nyasszos. Készíthető készen vásárolt piskótalapból is, de a különbség megéri a fáradtságot! Én 26 cm átmérőjű tortaformát használtam, és 12 szelet lett belőle.

Hozzávalók

piskótához

töltelékhez

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...