r
Nosalty Logó

Puncstorta 6.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Puncstorta 6.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A piskóta töltéséhez

A mázhoz

A díszítéshez

461
Kalória
8.5g
Fehérje
65.5g
Szénhidrátok
18.7g
Zsír
58.8g
Víz
171.5g
Koleszterin
1.7g
Rost
49.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A piskóta töltéséhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A piskóta töltéséhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 5507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A piskóta töltéséhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 276 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.1 g

Zsír

  • Összesen
    224.1 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    2057 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3861.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    689 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1637 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    786 g
  • Cukor
    593 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    705.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1939 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    403 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    1391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1916 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2239 micro
Összesen 5507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta készítése:
  2. Egy 22 cm-es tortaformát kibélelünk szilikonos sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
  3. A tojásfehérjét a kristálycukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük.
  4. Fakanál segítségével hozzákeverjük a sárgáját, majd kis adagokban a lisztet.
  5. A masszát karikába töltjük, habkártya segítségével kihúzzuk a karika széléig.
  6. 180 C°-on, kb 50 percig sütjük.
  7. Ha kisült, megszórjuk liszttel a tetejét, majd szilikonos sütőpapírra fordítjuk tetejével lefelé, formával együtt. Kb. 1 órát hagyjuk hűlni, majd egy éles késsel körbevágjuk és levesszük a gyűrűt.
  8. Töltelék készítése:
  9. A piskóta tetejét levágjuk kb. 2 cm szélességben és félretesszük. A belsejét kanál segítségével kikaparjuk úgy, hogy kb. 2 cm széles pereme maradjon a tortának.
  10. A tésztát meglocsoljuk a tejjel, melybe egy kevés rumot teszünk. A kivájt belsejét elmorzsoljuk, a diót és a mazsolát a maradék rumba áztatjuk.
  11. A tojást elkeverjük a porcukorral, a kakaóval, a kávéval és vízfürdőben állandó keverés közben besűrítjük.
  12. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat/margarint, a piskótamorzsát és a rumba áztatott dió+mazsolát.
  13. A tölteléket a torta üregébe kanalazzuk, ráhelyezzük a piskóta kalapját és megkenjük felforrósított lekvárral. Hideg helyre tesszük. Az a legjobb, ha egy éjszakát pihen és csak másnap díszítjük.
  14. Máz készítése:
  15. A porcukrot átszitáljuk, majd hozzáadjuk a vizet és a tojásfehérjét.
  16. Robotgéppel enyhén habosra keverjük, majd hozzáadjuk az ételfestéket.
  17. Ha valaki akar a tetejére sötétebb csíkokat, az vegyen ki belőle egy keveset és abba tegyen még néhány csepp festéket. (Én is így tettem.)
  18. Díszítés:
  19. A jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk az ételfestéket és csillagcsöves nyomózsák segítségével díszítjük a tortánkat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22 cm

Tesókám 35. szülinapjára készült a torta, ez a kedvence. Sikerült vele néhány könnycseppet az arcára csalogatnom, ugyanis mindig ő szokott a családban tortát sütni mindenkinek, így nem is számított rá, hogy meglepem vele.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!