Puncstorta 6.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
0g só0 kcal
A piskóta töltéséhez
-
3g rum6 kcal
-
8g tej5 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
4 kcal
-
8g feketekávé1 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
4g dió27 kcal
-
6g mazsola17 kcal
-
4g málnalekvár12 kcal
A mázhoz
-
17g porcukor65 kcal
-
3g tojásfehérje2 kcal
-
2g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A díszítéshez
-
17g habtejszín49 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
461
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g só0 kcal
A piskóta töltéséhez
-
32g rum74 kcal
-
100g tej56 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
46 kcal
-
100g feketekávé9 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g dió327 kcal
-
70g mazsola209 kcal
-
50g málnalekvár139 kcal
A mázhoz
-
200g porcukor774 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
24g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A díszítéshez
-
200g habtejszín584 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
5507
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
22.1g tojás28 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
10g finomliszt37 kcal
-
0g só0 kcal
A piskóta töltéséhez
-
1.6g rum4 kcal
-
5g tej3 kcal
-
2.8g tojás3 kcal
-
7.5g porcukor29 kcal
-
2 kcal
-
5g feketekávé0 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
2.5g dió16 kcal
-
3.5g mazsola11 kcal
-
2.5g málnalekvár7 kcal
A mázhoz
-
10g porcukor39 kcal
-
2g tojásfehérje1 kcal
-
1.2g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A díszítéshez
-
10g habtejszín29 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
276
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.5 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
461
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.1 g
Zsír
-
Összesen 224.1 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 2057 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3861.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 221 mg
-
Kálcium 689 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 403 mg
-
Foszfor 1637 mg
-
Nátrium 878 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 786 g
-
Cukor 593 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 705.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1939 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 403 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 335 micro
-
Kolin: 1391 mg
-
Retinol - A vitamin: 1916 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2239 micro
Összesen
5507
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
276
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
16 dkg cukor
-
20 dkg finomliszt
-
1 csipet só
A piskóta töltéséhez
-
1 dl tej
-
1 db tojás
-
15 dkg porcukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
7 dkg mazsola
-
5 dkg málnalekvár
A mázhoz
-
20 dkg porcukor
-
1 db tojásfehérje
-
3 evőkanál víz
A díszítéshez
Elkészítés
A piskótához
- Piskóta készítése:
- Egy 22 cm-es tortaformát kibélelünk szilikonos sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
- A tojásfehérjét a kristálycukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük.
- Fakanál segítségével hozzákeverjük a sárgáját, majd kis adagokban a lisztet.
- A masszát karikába töltjük, habkártya segítségével kihúzzuk a karika széléig.
- 180 C°-on, kb 50 percig sütjük.
- Ha kisült, megszórjuk liszttel a tetejét, majd szilikonos sütőpapírra fordítjuk tetejével lefelé, formával együtt. Kb. 1 órát hagyjuk hűlni, majd egy éles késsel körbevágjuk és levesszük a gyűrűt.
- Töltelék készítése:
- A piskóta tetejét levágjuk kb. 2 cm szélességben és félretesszük. A belsejét kanál segítségével kikaparjuk úgy, hogy kb. 2 cm széles pereme maradjon a tortának.
- A tésztát meglocsoljuk a tejjel, melybe egy kevés rumot teszünk. A kivájt belsejét elmorzsoljuk, a diót és a mazsolát a maradék rumba áztatjuk.
- A tojást elkeverjük a porcukorral, a kakaóval, a kávéval és vízfürdőben állandó keverés közben besűrítjük.
- Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat/margarint, a piskótamorzsát és a rumba áztatott dió+mazsolát.
- A tölteléket a torta üregébe kanalazzuk, ráhelyezzük a piskóta kalapját és megkenjük felforrósított lekvárral. Hideg helyre tesszük. Az a legjobb, ha egy éjszakát pihen és csak másnap díszítjük.
- Máz készítése:
- A porcukrot átszitáljuk, majd hozzáadjuk a vizet és a tojásfehérjét.
- Robotgéppel enyhén habosra keverjük, majd hozzáadjuk az ételfestéket.
- Ha valaki akar a tetejére sötétebb csíkokat, az vegyen ki belőle egy keveset és abba tegyen még néhány csepp festéket. (Én is így tettem.)
- Díszítés:
- A jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk az ételfestéket és csillagcsöves nyomózsák segítségével díszítjük a tortánkat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22 cm
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 33149
- Feltöltés dátuma: 2010. október 30.
Ajánló
Ha valaki nem szeretne ételfestéket használni, az használhat hozzá málna-vagy szamócaszörpöt is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Tesókám 35. szülinapjára készült a torta, ez a kedvence. Sikerült vele néhány könnycseppet az arcára csalogatnom, ugyanis mindig ő szokott a családban tortát sütni mindenkinek, így nem is számított rá, hogy meglepem vele.