r
Nosalty Logó

Puncsos szívtorta gyerekeknek - Puncstorta 7.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS13 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Puncsos szívtorta gyerekeknek - Puncstorta 7.
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A sütéshez és díszítéshez

377
Kalória
8.7g
Fehérje
40.8g
Szénhidrátok
19.1g
Zsír
27.5g
Víz
113.5g
Koleszterin
727.5mg
Rost
25g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A sütéshez és díszítéshez

Összesen 377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A sütéshez és díszítéshez

Összesen 3020 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A sütéshez és díszítéshez

Összesen 208 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    152.9 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3655.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1052 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    1276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.3 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    219.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    464 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1234 micro
Összesen 3020 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A krémhez a pudingot előre megfőzzük, de kevesebb tejet, csak 4 dl-t teszünk bele, és jó sűrűre főzzük. Hagyjuk alaposan kihűlni!
  2. Addig a tésztához a tojásokat különválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy a habverés felénél hozzáadjuk az 5 ek cukrot, valamint belecsorgatjuk a fél citrom levét, és belereszeljük a héját.
  3. A sárgáját az egy csomag vaníliás cukorral kikeverjük.
  4. A lisztet a sütőporral elkeverjük.
  5. Mikor kemény a habunk, hozzákeverjük a sárgáját, majd beleforgatjuk alaposan a lisztet. Megpróbáljuk egyneművé kavarni.
  6. Kivajazott formába tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Ha kisült, kifordítjuk a formából, és megvárjuk, míg kihűl.
  8. Addig elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, keveset kiveszünk belőle a habzsákos díszítéshez.
  9. A kihűlt, dermedt pudingot beledolgozzuk a kemény habba, így kapjuk a krémet.
  10. Ezt követően kettévágjuk, és a krémet beletesszük, majd ha rákerült a torta teteje is, az egész tortát kívülről is alaposan bekenjük.
  11. Ezután következik a díszítés, mely teljesen a készítő fantáziájára van bízva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 4 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nővérem kislányának 3. születésnapjára készítettük közösen. Igazi "csajos" torta, kislányoknak ideális. Nagyon hamar elkészül, igazán nem nagy kihívás.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!