Puncsos szívtorta gyerekeknek - Puncstorta 7.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
34g tojás43 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
5 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
9g finomliszt34 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A krémhez
-
21 kcal
-
50g tej28 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
50g növényi tejszín126 kcal
A sütéshez és díszítéshez
Összesen
377
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
A krémhez
-
45g puncs pudingpor171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
400g növényi tejszín1004 kcal
A sütéshez és díszítéshez
-
10g margarin72 kcal
-
100g marcipán462 kcal
-
19g színes cukorka72 kcal
Összesen
3020
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
18.9g tojás24 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A krémhez
-
3.1g puncs pudingpor12 kcal
-
27.5g tej15 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
27.5g növényi tejszín69 kcal
A sütéshez és díszítéshez
-
0.7g margarin5 kcal
-
6.9g marcipán32 kcal
-
1.3g színes cukorka5 kcal
Összesen
208
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 456.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
377
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.4 g
Zsír
-
Összesen 152.9 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 908 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3655.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 1052 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 1164 mg
-
Nátrium 1276 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 326.3 g
-
Cukor 200 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 219.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 469 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 721 mg
-
Retinol - A vitamin: 464 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1234 micro
Összesen
3020
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 15.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
208
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
5 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
5 evőkanál finomliszt
-
1 fél citromból nyert citromlé
A krémhez
-
1 csomag puncs pudingpor
-
4 dl tej
-
4 ek cukor
A sütéshez és díszítéshez
-
1 ek színes cukorka
Elkészítés
A tésztához
- A krémhez a pudingot előre megfőzzük, de kevesebb tejet, csak 4 dl-t teszünk bele, és jó sűrűre főzzük. Hagyjuk alaposan kihűlni!
- Addig a tésztához a tojásokat különválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy a habverés felénél hozzáadjuk az 5 ek cukrot, valamint belecsorgatjuk a fél citrom levét, és belereszeljük a héját.
- A sárgáját az egy csomag vaníliás cukorral kikeverjük.
- A lisztet a sütőporral elkeverjük.
- Mikor kemény a habunk, hozzákeverjük a sárgáját, majd beleforgatjuk alaposan a lisztet. Megpróbáljuk egyneművé kavarni.
- Kivajazott formába tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.
- Ha kisült, kifordítjuk a formából, és megvárjuk, míg kihűl.
- Addig elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, keveset kiveszünk belőle a habzsákos díszítéshez.
- A kihűlt, dermedt pudingot beledolgozzuk a kemény habba, így kapjuk a krémet.
- Ezt követően kettévágjuk, és a krémet beletesszük, majd ha rákerült a torta teteje is, az egész tortát kívülről is alaposan bekenjük.
- Ezután következik a díszítés, mely teljesen a készítő fantáziájára van bízva.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 20344
- Feltöltés dátuma: 2010. november 09.
Ajánló
A krémbe lehet puncsaromát is tenni, én nem szeretem annyira az intenzív ízeket, így nem szoktam használni. Házi tojásból az igazi a tészta.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nővérem kislányának 3. születésnapjára készítettük közösen. Igazi "csajos" torta, kislányoknak ideális. Nagyon hamar elkészül, igazán nem nagy kihívás.