r
Nosalty Logó

Puncsos alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Puncsos alagút
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 935 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 5601 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 329 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.9 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 935 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    298.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2735.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1112 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.4 g
  • Cukor
    473 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2836 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    1079 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1714 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1730 micro
Összesen 5601 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A bevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Tészta: a tojásfehérjéket a cukorral, citromhéjjal kemény habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat egyenként, és jól kikeverjük.
  3. A sütőporos lisztet gyengéden hozzákeverjük a tojásos masszához, és a sütőpapírral bélelt kb. 25x39 cm-es tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kb. 10 perc.
  4. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk.
  5. A megsült piskótát kiborítjuk, sütőpapírt lehúzzuk. Kihűlés után hosszában félbevágjuk, és az egyik felével kibéleljük az őzgerincet.
  6. A másik darab piskótából kivágunk egy akkora darabot, ami az őzgerinc talpa lesz. A többit feldaraboljuk, és egy tálba tesszük.
  7. A tálba tördeljük a babapiskótákat is. Meglocsoljuk a tejjel, rummal és a kávéval, de ne törjük össze. Nem kell krémesnek lennie. A margarint a cukorral, tojással habosra keverjük, és a piskótás keveréket is beletesszük, majd a lekvárt, mazsolát és a diót.
  8. Az őzgerincben lévő piskótát vékonyan bekenjük lekvárral és a tölteléket beletesszük. Végül a fedőlapot is vékonyan lekvározzuk és rátesszük a töltelékre.
  9. Betakarjuk fóliával, és nagy súllyal lenyomatjuk. Mehet a hűtőbe 1-2 órára.
  10. Egy tálcára borítjuk, és a fóliát levesszük.
  11. Máz: egy lábasban vizet forralunk. Egy tálba tesszük a margarint, a porcukrot, a tejet, és vízgőzben keverőgéppel jó habosra keverjük, majd beleöntjük a pudingport. Addig keverjük, amíg jó sűrű lesz.
  12. Bevonjuk vele az őzgerincet. Kicsit hagyunk a tálban, és azt besötétítjük pl. szörppel, és csurgatással díszítjük a sütit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x39
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14092
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 22.

Ajánló

Mutatós desszertre van szükségünk, ráadásul puncsimádók vagyunk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept.network.hu-n láttam meg ezt a rózsaszín süteményt Edit süteményei között. Köszönet érte! Nagyon megtetszett, ráadásul puncsos sütit eddig csak egyszer csináltam. Gondoltam, itt az idő. Bonyolultnak tűnt, de nagyon egyszerű! Kicsit nekem édes, így lehet a cukrot kicsit csökkenteni. A töltelékbe legközelebb nem tenném be a tojást, mert anélkül is jól tart szerintem. A recept baracklekvárt javasolt, én őszivel csináltam. A mázat gyorsan kell kenni, mert hamar köt. Hűtőbe tenni és másnap szeletelni.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...