Puncsos alagút
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A töltelékhez
-
14g babapiskóta53 kcal
-
5g rum12 kcal
-
17g tej9 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
22g porcukor84 kcal
-
4 kcal
-
17g feketekávé2 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
8g dió55 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
17g lekvár/ dzsem46 kcal
A bevonathoz
Összesen
935
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A töltelékhez
-
84g babapiskóta316 kcal
-
32g rum74 kcal
-
100g tej56 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
130g porcukor503 kcal
-
23 kcal
-
100g feketekávé9 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
50g dió327 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
100g lekvár/ dzsem278 kcal
A bevonathoz
-
45g puncs pudingpor171 kcal
-
180g margarin1291 kcal
-
180g porcukor697 kcal
-
20g tej11 kcal
Összesen
5601
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
19.4g tojás24 kcal
-
5.3g finomliszt19 kcal
-
2.5g porcukor10 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
A töltelékhez
-
4.9g babapiskóta19 kcal
-
1.9g rum4 kcal
-
5.9g tej3 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
7.6g porcukor30 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
5.9g feketekávé1 kcal
-
5.9g margarin42 kcal
-
2.9g dió19 kcal
-
2.9g mazsola9 kcal
-
5.9g lekvár/ dzsem16 kcal
A bevonathoz
-
2.6g puncs pudingpor10 kcal
-
10.6g margarin76 kcal
-
10.6g porcukor41 kcal
-
1.2g tej1 kcal
Összesen
329
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 49.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 455.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.9 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 80.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 473 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 449 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 286 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
935
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 74.5 g
Zsír
-
Összesen 298.4 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 99 g
-
Koleszterin 1260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2735.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 476 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 302 mg
-
Foszfor 1112 mg
-
Nátrium 678 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 659.4 g
-
Cukor 473 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 483.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2836 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 265 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 1079 mg
-
Retinol - A vitamin: 2692 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1714 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1730 micro
Összesen
5601
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
329
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 evőkanál finomliszt
-
6 ek porcukor
-
1 késhegynyi sütőpor
A töltelékhez
-
12 db babapiskóta
-
4 ek rum
-
1 dl tej
-
1 db tojás
-
13 dkg porcukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 dl feketekávé
-
10 dkg margarin
-
5 ek lekvár/ dzsem
A bevonathoz
Elkészítés
A piskótához
- Tészta: a tojásfehérjéket a cukorral, citromhéjjal kemény habbá verjük.
- Hozzáadjuk a tojássárgákat egyenként, és jól kikeverjük.
- A sütőporos lisztet gyengéden hozzákeverjük a tojásos masszához, és a sütőpapírral bélelt kb. 25x39 cm-es tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kb. 10 perc.
- Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk.
- A megsült piskótát kiborítjuk, sütőpapírt lehúzzuk. Kihűlés után hosszában félbevágjuk, és az egyik felével kibéleljük az őzgerincet.
- A másik darab piskótából kivágunk egy akkora darabot, ami az őzgerinc talpa lesz. A többit feldaraboljuk, és egy tálba tesszük.
- A tálba tördeljük a babapiskótákat is. Meglocsoljuk a tejjel, rummal és a kávéval, de ne törjük össze. Nem kell krémesnek lennie. A margarint a cukorral, tojással habosra keverjük, és a piskótás keveréket is beletesszük, majd a lekvárt, mazsolát és a diót.
- Az őzgerincben lévő piskótát vékonyan bekenjük lekvárral és a tölteléket beletesszük. Végül a fedőlapot is vékonyan lekvározzuk és rátesszük a töltelékre.
- Betakarjuk fóliával, és nagy súllyal lenyomatjuk. Mehet a hűtőbe 1-2 órára.
- Egy tálcára borítjuk, és a fóliát levesszük.
- Máz: egy lábasban vizet forralunk. Egy tálba tesszük a margarint, a porcukrot, a tejet, és vízgőzben keverőgéppel jó habosra keverjük, majd beleöntjük a pudingport. Addig keverjük, amíg jó sűrű lesz.
- Bevonjuk vele az őzgerincet. Kicsit hagyunk a tálban, és azt besötétítjük pl. szörppel, és csurgatással díszítjük a sütit.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x39
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 203
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 14101
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 22.
Ajánló
Mutatós desszertre van szükségünk, ráadásul puncsimádók vagyunk!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Boszi
159 recept
A recept.network.hu-n láttam meg ezt a rózsaszín süteményt Edit süteményei között. Köszönet érte! Nagyon megtetszett, ráadásul puncsos sütit eddig csak egyszer csináltam. Gondoltam, itt az idő. Bonyolultnak tűnt, de nagyon egyszerű! Kicsit nekem édes, így lehet a cukrot kicsit csökkenteni. A töltelékbe legközelebb nem tenném be a tojást, mert anélkül is jól tart szerintem. A recept baracklekvárt javasolt, én őszivel csináltam. A mázat gyorsan kell kenni, mert hamar köt. Hűtőbe tenni és másnap szeletelni.