Puncs szelet ahogy vicsys készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
vicsys
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
A töltelékhez
-
50g tej28 kcal
-
0 kcal
-
42 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
25g rum58 kcal
-
10 kcal
-
6g feketekávé1 kcal
-
13g meggybefőtt9 kcal
A mázhoz
Összesen
1569
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A töltelékhez
-
200g tej112 kcal
-
0 kcal
-
167 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
100g rum231 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
24g feketekávé2 kcal
-
50g meggybefőtt36 kcal
A mázhoz
Összesen
6262
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
26.8g finomliszt97 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
10.7g margarin77 kcal
-
10.7g porcukor41 kcal
-
2.1g tejföl4 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
A töltelékhez
-
10.7g tej6 kcal
-
0 kcal
-
3.2g sárgabaracklekvár9 kcal
-
2.7g margarin19 kcal
-
1.1g porcukor4 kcal
-
5.4g rum12 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1.3g feketekávé0 kcal
-
2.7g meggybefőtt2 kcal
A mázhoz
Összesen
333
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 56.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 852.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 347 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 232.7 g
-
Cukor 130 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 79.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 563 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 531 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 384 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
1569
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 71.5 g
Zsír
-
Összesen 227.7 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 384 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3409.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 872 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 1388 mg
-
Nátrium 767 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 931 g
-
Cukor 520 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 317.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2252 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 235 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 382 mg
-
Retinol - A vitamin: 2123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1535 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 580 micro
Összesen
6262
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
333
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
20 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
2 ek tejföl
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 citromból nyert citromhéj
A töltelékhez
-
2 dl tej
-
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
3 ek sárgabaracklekvár
-
5 dkg margarin
-
3 ek porcukor
-
1 dl rum
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 ek feketekávé
-
5 dkg meggybefőtt
A mázhoz
Elkészítés
A tésztához
- A tészta alapanyagait összegyúrjuk
- A tésztát elfelezzük, majd az egyik felet újra elfelezzük.
- A két kisebbik tésztát kinyújtjuk 3-4mm vastagságúra, és egy kb. 30x30cm-es tepsiben világosra sütjük 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt.
- A maradék nagyobbik tésztát is ekkora méretre nyújtjuk (kb. 1cm vastag lesz), és azt is kisütjük. Ehhez 20-25 perc fog kelleni.
- A vastag lapot hagyjuk kihűlni, majd a tenyereink között szétmorzsoljuk egy tálba. Maradhat közötte 1-2 nagyobb darab is, jól fog mutatni a töltelékben.
- A tejet jól felmelegítjük és leöntjük a morzsát vele.
- A meggyet, apróra vagdossuk, és azt is beleszórjuk a tálba.
- Hozzáadjuk a töltelék többi alapanyagát, és lazán összekeverjük.
- Betöltjük a tölteléket a vékony lap közé.
- A mázhoz való porcukrot jól kikeverjük a befőttből kivett meggylével. Ha túl híg a keverék, adhatunk hozzá még 1-1 csapott ek. porcukrot. Ha túl sűrű, akkor meggylével vagy rummal hígíthatjuk. Jó sűrű és lassan folyó legyen, hogy ne csorogjon le a süti tetejéről.
- Bevonjuk a tészta tetejét a mázzal, spatulával elsimítjuk.
- A máz száradásáig (12 óra) száraz, hűvös helyen tároljuk, de ne a hűtőben!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 191
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 19891
- Feltöltés dátuma: 2013. április 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
vicsys
13 recept
A kedvesem és én is imádjuk a puncs szeletet. A cukrászda meg olyan messze van egy esős szombat délutánon... Sebaj! Itt van egy nagyon fincsi változat receptje, ami simán kenterbe veri a "profi" cukrászdai változatot!