r
Nosalty Logó

Pulykamell Budapest-módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Büszkeszósz
Pulykamell Budapest-módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A raguhoz

Összesen 632 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A raguhoz

Összesen 2529 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A raguhoz

Összesen 141 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2073 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2060 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    623 micro
Összesen 632 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    226.4 g

Zsír

  • Összesen
    127.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4437.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    345 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    2465 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1036.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8292 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1655 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8239 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    2494 micro
Összesen 2529 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A raguhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A hússzeleteket előző nap sós, fokhagymás tejbe áztatjuk.
  2. Először a ragut készítjük el: a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
  3. A hagymát lereszeljük, kevés olajon megpirítjuk.
  4. Megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk.
  5. A csirkemájat feldaraboljuk, és a félkész gombapörkölthöz adjuk. Megszórjuk majorannával.
  6. A borsót külön edényben, pici sóval és cukorral ízesített vízben, 6-8 perc alatt puhára főzzük.
  7. A borsót a kész raguhoz adjuk, összeforraljuk.
  8. A húsról leszűrjük és leitatjuk a tejet.
  9. A szeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és kevés olajban pirosra sütjük.
  10. A húst a raguval tálaljuk, köretnek rizst vagy korongkrumplit adunk mellé.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 37303
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulykamell Budapest-módra
Büszkeszósz 29 recept

A híres bélszín-étel egyszerűsített változata.

Hozzávalók

A húshoz

A raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...