r
Nosalty Logó

Pulykamell Budapest-módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Büszkeszósz
Pulykamell Budapest-módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A raguhoz

632
Kalória
56.6g
Fehérje
25.6g
Szénhidrátok
31.9g
Zsír
259.1g
Víz
329.4g
Koleszterin
2.8g
Rost
6.2g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A raguhoz

Összesen 632 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A raguhoz

Összesen 2529 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A raguhoz

Összesen 141 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    259.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2073 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2060 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    623 micro
Összesen 632 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    226.4 g

Zsír

  • Összesen
    127.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4437.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    345 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    2465 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1036.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8292 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1655 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8239 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    2494 micro
Összesen 2529 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A hússzeleteket előző nap sós, fokhagymás tejbe áztatjuk.
  2. Először a ragut készítjük el: a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
  3. A hagymát lereszeljük, kevés olajon megpirítjuk.
  4. Megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk.
  5. A csirkemájat feldaraboljuk, és a félkész gombapörkölthöz adjuk. Megszórjuk majorannával.
  6. A borsót külön edényben, pici sóval és cukorral ízesített vízben, 6-8 perc alatt puhára főzzük.
  7. A borsót a kész raguhoz adjuk, összeforraljuk.
  8. A húsról leszűrjük és leitatjuk a tejet.
  9. A szeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és kevés olajban pirosra sütjük.
  10. A húst a raguval tálaljuk, köretnek rizst vagy korongkrumplit adunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

A híres bélszín-étel egyszerűsített változata.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!