Pulyka narancsmártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
333g pulykafelsőcomb480 kcal
-
2g ghee17 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
25g zeller9 kcal
-
17g póréhagyma4 kcal
-
6 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
67g szárnyas alaplé5 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
-
29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
30g narancslé14 kcal
Összesen
722
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g pulykafelsőcomb1440 kcal
-
7g ghee50 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
75g zeller27 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
200g szárnyas alaplé14 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
86 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
90g narancslé42 kcal
Összesen
2163
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
58.5g pulykafelsőcomb84 kcal
-
0.4g ghee3 kcal
-
4.7g sárgarépa2 kcal
-
4.4g zeller2 kcal
-
2.9g póréhagyma1 kcal
-
1.6g salottahagyma1 kcal
-
8.8g habtejszín26 kcal
-
11.7g szárnyas alaplé1 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
1.3g étkezési keményítő5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
5.3g narancslé2 kcal
Összesen
127
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.4 g
Zsír
-
Összesen 40 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 297 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1505.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 668 mg
-
Nátrium 520 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 355.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 366 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 827 micro
-
β-karotin 2082 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
722
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 202.1 g
Zsír
-
Összesen 119.9 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 892 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4515.6 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 267 mg
-
Kálcium 368 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 265 mg
-
Foszfor 2005 mg
-
Nátrium 1559 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1066.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1099 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 468 micro
-
α-karotin 2480 micro
-
β-karotin 6247 micro
-
β-crypt 133 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 706 micro
Összesen
2163
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 145 micro
-
β-karotin 366 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
-
1 kg pulykafelsőcomb
-
0.5 ek ghee
-
1 közepes db sárgarépa
-
75 g zeller
-
0.3 db póréhagyma
-
1 db salottahagyma
-
150 ml habtejszín
-
200 ml szárnyas alaplé
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1.5 evőkanál étkezési keményítő
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet cukor
-
1 narancsból nyert narancslé
Elkészítés
- A húst megmossuk, kicsontozzuk, sóval, borssal fűszerezzük, és konyhacérnával összekötözzük. Egy serpenyőt a vajzsírral kikenünk, a húst beletesszük.
- A répát, a zellert, pórét és a hagymát megtisztítjuk, mossuk, durva kockákra vágjuk, a hús köré szórjuk.
- Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 45 percig sütjük.
- A narancshéját lereszeljük, majd kettévágjuk, és kicsavarjuk. A tejszínt elkavarjuk az alaplével, a narancslével és a narancs héjával.
- A tejszínt a húsra locsoljuk, és további 60 percig sütjük, közben a tejszínnel locsolgassuk.
- A húst kivesszük, a szaftot egy edénybe szűrjük, felfőzzük, és a kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük. A mártást sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 105 perc
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1861
- Feltöltés dátuma: 2020. december 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom, omlós hús narancsos-tejszínes mártással.