r
Nosalty Logó

Pulyka narancsmártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Pulyka narancsmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 722 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2163 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1505.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    827 micro
  • β-karotin
    2082 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 722 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.1 g

Zsír

  • Összesen
    119.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4515.6 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    2005 mg
  • Nátrium
    1559 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1066.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1099 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    2480 micro
  • β-karotin
    6247 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    706 micro
Összesen 2163 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, kicsontozzuk, sóval, borssal fűszerezzük, és konyhacérnával összekötözzük. Egy serpenyőt a vajzsírral kikenünk, a húst beletesszük.
  2. A répát, a zellert, pórét és a hagymát megtisztítjuk, mossuk, durva kockákra vágjuk, a hús köré szórjuk.
  3. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 45 percig sütjük.
  4. A narancshéját lereszeljük, majd kettévágjuk, és kicsavarjuk. A tejszínt elkavarjuk az alaplével, a narancslével és a narancs héjával.
  5. A tejszínt a húsra locsoljuk, és további 60 percig sütjük, közben a tejszínnel locsolgassuk.
  6. A húst kivesszük, a szaftot egy edénybe szűrjük, felfőzzük, és a kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük. A mártást sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 105 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1861
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, omlós hús narancsos-tejszínes mártással.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...