r
Nosalty Logó

Pulyka gyros pizza

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Geleva
Pulyka gyros pizza
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

849
Kalória
48g
Fehérje
62.3g
Szénhidrátok
45.1g
Zsír
367.4g
Víz
179.4g
Koleszterin
3.9g
Rost
8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 849 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 3399 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 159 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2420.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    1039 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    367.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 849 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    191.8 g

Zsír

  • Összesen
    180.4 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9681.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    2359 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2565 mg
  • Nátrium
    4156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1469.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1129 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1011 micro
  • α-karotin
    241 micro
  • β-karotin
    1270 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 3399 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    239 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt feloldjuk a langyos vízben, hozzáöntjük a liszthez. Beletesszük az olajat és a sót, összekeverjük, és sima, rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Langyos helyen kelesszük duplájára, kb. 1 órát.
  2. Amíg kel a tésztánk, elkészítjük a rávalókat. A húst keskeny, vékony csíkokra szeleteljük, és megszórjuk a fűszersóval. Kicsit hagyjuk állni. A felhevített olajban átpirítjuk, amit kiengedlében, puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
  3. Az uborkát lereszeljük(én zsülien szeletelővel szoktam vékonyabbra állítva),majd enyhén lesózzuk. Rövid állás után kinyomkodjuk kicsit a levét,és a zúzott fokhagymával, borssal és kevés sóval vagy ételízesítővel ízesített joghurtos-tejfölös keverékhez adjuk.
  4. A hagymát, paprikát, paradicsomot vékony karikákra/félkarikára szeleteljük, a fetát kis kockákra daraboljuk. A trappistát lereszeljük.
  5. A megkelt tésztánkat enyhén kiolajozott formába nyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben elősütjük 5 percig, hogy ne ázzon el a feltétektől.
  6. Mehet rá a tzatziki alap, rá a hús,amin egyenletesen elosztjuk a hagymát, paprikát, paradicsomot és a feta kockákat. Megturbózhatjuk még pár szelet uborkával. Visszatesszük kb. 10 percre sülni. Megszórjuk a reszelt sajttal, és addig sütjük, míg a sajt ráolvad, a széle is szép színt kap.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30

A gyerekeim kérésére kísérleteztem, mert ők ettek egy békéscsabai pizzériában ilyet, és nagyon ízlett nekik. Elég nehéz volt kitalálni, mert semmit nem tudtak mondani róla, csak hogy finom volt. Állítólag az enyém finomabb lett.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!