r
Nosalty Logó

Puha-ropogós fokhagymás-mézes csirkemell

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Oli(E)va
Puha-ropogós fokhagymás-mézes csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A panírhoz

A mártáshoz

Összesen 959 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A panírhoz

A mártáshoz

Összesen 3834 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A panírhoz

A mártáshoz

Összesen 238 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2360.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    1532 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 959 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.7 g

Zsír

  • Összesen
    225.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9442.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2454 mg
  • Nátrium
    6129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.9 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    896.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    1205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 3834 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 238 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A húshoz

A panírhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Egy mélytányérban a liszthez keverjük az összes fűszert.
  2. Egy másik mélytányérban felverjük a tojást a vízzel.
  3. A csirkemellet egy nagyon éles késsel szeletekre vágjuk, kissé kilapogatjuk a szeleteket, finoman klopfolni is lehet, majd besózzuk őket.
  4. Az előkészített csirkeszeleteket beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásba, majd megint a lisztbe, a lisztbe jól belenyomkodva.
  5. Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük a szeleteket, csak egyszer fordítva rajtuk, kb. 5-5 perc mindegyik oldalon.
  6. Míg sülnek, egy kis lábosban összemelegítjük a szószt, nagyon lassú tűzön kb. 5-10 percig forralgatva (vigyázat, habzik az elején, ki ne fusson).
  7. A kész csirkeszeletekről az olajat egy törlőpapíron leitatjuk, és egyenként megmártjuk őket a szószban (aki nem nagyon kedveli az édes-pikánsat, külön is lehet a szószt tálalni).
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1837
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 160228
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 20.

Ajánló

Az ázsiai konyha ínyenceinek... Félszáraz, illatos fehérbor (rizling) illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

Ázsiai recept, nem vagyok benne biztos, talán kínai...:) Nagyon finom disznóhúsból is, de azt kicsit jobban ki kell klopfolni, és pár percig tovább sütni. Burgonyapürével vagy rizzsel tálalhatjuk.

Hozzávalók

A húshoz

A panírhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...