r
Nosalty Logó

Pudingos-cukkinis sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Pudingos-cukkinis sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 557 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6683 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 557 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    298.8 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7160.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    2163 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    2606 mg
  • Nátrium
    1647 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    907.6 g
  • Cukor
    504 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    80 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8914 micro
Összesen 6683 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe belekeverjük a kakaót, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát.
  2. Egy másik edényben összekeverjük a tojásokat a cukorral és az olajjal.
  3. A tojásos keverékhez apránként hozzákeverjük a lisztes keveréket, utána a cukkinit, a diót és a mazsolát.
  4. Kivajazott vagy kizsírozott, lisztezetttepsibe öntjük.
  5. Kb. 10 percig erős lángon sütjük(kb. 220 fokon), majd takarékon még további 40-50 percig (180 fokon).
  6. Ha kihűlt, ráöntjük a pudingot, amit a csomagolásán lévő recept alapján készítünk el.
  7. Ha a puding is kihűlt, bevonhatjuk csokimázzal a tetejét. (A tortabevonót gőz fölött olvasszuk meg, közben keverjük jól össze 2 ek étolajjal.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 32X24X6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4528
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 15.

Ajánló

Rövid időre tegyük hűtőbe, mielőtt szeletelnénk. A csokis sütiket érdemes meleg vízbe mártott késsel szeletelni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokáig csak puding és csokimáz nélkül készítettem a cukkinis süteményt az alaprecept alapján, amit egy internetes blogban olvastam. De mivel a családban mindenki nagyon szereti a krémes-csokis sütiket, ezért került puding és csoki a süti tetejére.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...