Pozsonyi kiflik-háromféle töltelékkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
45g finomliszt164 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
15g margarin108 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
12g víz0 kcal
-
3g tej2 kcal
A töltelékhez
-
10g dió65 kcal
-
10g mák53 kcal
-
10g kókuszreszelék66 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g víz0 kcal
A kenéshez
-
6g tojás7 kcal
Összesen
562
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
450g finomliszt1638 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
120g víz0 kcal
-
30g tej17 kcal
A töltelékhez
-
100g dió654 kcal
-
100g mák525 kcal
-
100g kókuszreszelék660 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
200g víz0 kcal
A kenéshez
-
55g tojás69 kcal
Összesen
5618
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
28.4g finomliszt104 kcal
-
2.5g tojássárgája8 kcal
-
9.5g margarin68 kcal
-
1.3g élesztő1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g porcukor3 kcal
-
7.6g víz0 kcal
-
1.9g tej1 kcal
A töltelékhez
-
6.3g dió41 kcal
-
6.3g mák33 kcal
-
6.3g kókuszreszelék42 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
12.6g cukor49 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
12.6g víz0 kcal
A kenéshez
-
3.5g tojás4 kcal
Összesen
354
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 521.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 48.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
562
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.9 g
Zsír
-
Összesen 313 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 117 g
-
Koleszterin 614 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5214.6 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 230 mg
-
Kálcium 1766 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 718 mg
-
Foszfor 2235 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 631 g
-
Cukor 229 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 485.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1459 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 144 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 546 micro
-
Kolin: 612 mg
-
Retinol - A vitamin: 1378 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 962 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 772 micro
Összesen
5618
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 30.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
354
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
45 dkg finomliszt
-
2 db tojássárgája
-
15 dkg margarin
-
2 dkg élesztő
-
1 csipet só
-
2 ek porcukor
A töltelékhez
-
10 dkg kókuszreszelék
-
20 dkg cukor
-
0.5 tk fahéj
-
2 dl víz
A kenéshez
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- Elkészítjük a töltelékeket.
- A kókuszhoz 5 dkg cukrot, a mákhoz és a dióhoz 7,5-7,5 dkg cukrot keverünk. A vizet felforraljuk és elosztjuk a háromféle tölteléken.
- Ha esetleg száraznak tűnik valamelyik töltelék, akkor adhatunk hozzá még forró vizet. Inkább apránként keverjük hozzájuk a vizet, nehogy folyós legyen bármelyik is.
- A dióhoz hozzákeverjük a fahéjat, a mákhoz a fél citrom héját. Félretesszük őket.
- A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk. Beleszórjuk a sót, a porcukrot, belemorzsoljuk a hideg margarint, az élesztőt, a tojássárgákat is beleütjük. Hozzáadjuk a hideg tejet, és dagasztás közben a hideg vizet is apránként.
- Egy viszonylag kemény tésztát kapunk. Jól dolgozzuk ki.
- Fontos, hogy a gyúráshoz és a nyújtásnál se használjunk plusz lisztet.
- Háromfelé vágjuk a tésztát.
- Minden részt 10 felé vágunk, és kis golyókká formáljuk őket. A golyókat ovális alakra nyújtjuk. Ha megvan tíz ilyen kis ovális lap, akkor valamelyik tölteléket magunkhoz vesszük és hosszában elosztjuk rajtuk.
- A szélesebb felétől feltekerjük a tésztát, kiflivé formáljuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
- Ezt megcsináljuk a másik két töltelékkel is.
- A kifliket lekenjük tojássárgával és hűvös helyen legalább két órát pihentetjük. Így rászárad a sárgája is.
- Ha letelt a pihentetés ideje, lekenjük a fehérjével is, ismét két órát vagy akár egy éjszakán át pihentetjük.
- Ekkor visszavisszük a meleg konyhába, hagyjuk húsz percig "átmelegedni".
- Egy hústűvel, vagy fogpiszkálóval megszurkáljuk őket és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
- Egy-egy tepsi kifli nálam 20-20 percig sült.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40*40*3
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 14847
- Feltöltés dátuma: 2010. december 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Karácsonyi céges reggelire készítettem a kifliket, életemben először. A bevásárlásnál úgy emlékeztem, hogy van otthon elég dióm és mákom, amikor hazaértem, viszont csak 10-10 dkg-nyit találtam belőlük. Ekkor jött az ötlet: legyen kókuszos is! És milyen finom lett..Nem szokványos, de meglepő és finom. Mind elfogyott.