r
Nosalty Logó

Pozsonyi kiflik-háromféle töltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pozsonyi kiflik-háromféle töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 562 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 5618 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 354 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 562 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    313 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5214.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1766 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    718 mg
  • Foszfor
    2235 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    631 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1459 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    546 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1378 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    962 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 5618 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a töltelékeket.
  2. A kókuszhoz 5 dkg cukrot, a mákhoz és a dióhoz 7,5-7,5 dkg cukrot keverünk. A vizet felforraljuk és elosztjuk a háromféle tölteléken.
  3. Ha esetleg száraznak tűnik valamelyik töltelék, akkor adhatunk hozzá még forró vizet. Inkább apránként keverjük hozzájuk a vizet, nehogy folyós legyen bármelyik is.
  4. A dióhoz hozzákeverjük a fahéjat, a mákhoz a fél citrom héját. Félretesszük őket.
  5. A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk. Beleszórjuk a sót, a porcukrot, belemorzsoljuk a hideg margarint, az élesztőt, a tojássárgákat is beleütjük. Hozzáadjuk a hideg tejet, és dagasztás közben a hideg vizet is apránként.
  6. Egy viszonylag kemény tésztát kapunk. Jól dolgozzuk ki.
  7. Fontos, hogy a gyúráshoz és a nyújtásnál se használjunk plusz lisztet.
  8. Háromfelé vágjuk a tésztát.
  9. Minden részt 10 felé vágunk, és kis golyókká formáljuk őket. A golyókat ovális alakra nyújtjuk. Ha megvan tíz ilyen kis ovális lap, akkor valamelyik tölteléket magunkhoz vesszük és hosszában elosztjuk rajtuk.
  10. A szélesebb felétől feltekerjük a tésztát, kiflivé formáljuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  11. Ezt megcsináljuk a másik két töltelékkel is.
  12. A kifliket lekenjük tojássárgával és hűvös helyen legalább két órát pihentetjük. Így rászárad a sárgája is.
  13. Ha letelt a pihentetés ideje, lekenjük a fehérjével is, ismét két órát vagy akár egy éjszakán át pihentetjük.
  14. Ekkor visszavisszük a meleg konyhába, hagyjuk húsz percig "átmelegedni".
  15. Egy hústűvel, vagy fogpiszkálóval megszurkáljuk őket és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
  16. Egy-egy tepsi kifli nálam 20-20 percig sült.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40*40*3
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 14847
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi céges reggelire készítettem a kifliket, életemben először. A bevásárlásnál úgy emlékeztem, hogy van otthon elég dióm és mákom, amikor hazaértem, viszont csak 10-10 dkg-nyit találtam belőlük. Ekkor jött az ötlet: legyen kókuszos is! És milyen finom lett..Nem szokványos, de meglepő és finom. Mind elfogyott.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...