r
Nosalty Logó

Pozsonyi kifli Margó konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pozsonyi kifli Margó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 10095 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 403 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    98.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2704.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    1250 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    904 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.3 g

Zsír

  • Összesen
    591.4 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    172 g
  • Koleszterin
    1356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16229.3 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    7498 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    1903 mg
  • Foszfor
    5424 mg
  • Nátrium
    922 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1063.1 g
  • Cukor
    441 mg
  • Élelmi rost
    119 mg

VÍZ

  • Összesen
    641 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1989 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    823 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1948 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 10095 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 403 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Ügyeljünk, hogy a tészta összes hozzávalója hideg legyen. A lisztbe morzsoljuk az élesztőt, a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal a vajat és a libazsírt.
  2. Készítsünk egy kis mélyedést a morzsa közepébe, öntsük bele a tejszínt, a tojássárgáját, pici vizet, majd az ujjunkkal keverjük össze, hogy a tojás és a tejszín elkeveredjen, majd gyúrjunk belőle kemény tésztát. Amikor a tészta már nem ragad sem a kezünkhöz, sem a tál falához, akkor elkészültünk. Fóliával letakarva tegyük hűtőszekrénybe legalább fél órára.
  3. A nyújtáshoz nem kell lisztezni sem a tésztát, sem a munkafelületet, nyújtsuk ki a tésztánkat kb. 3 mm vastagságúra, majd a legnagyobb kör alakú fánkszaggatóval szaggassunk belőle köröket, tegyünk a közepébe egy jó adagot a töltelékből, tekerjük fel, formázzunk belőle kifli alakot, majd sütőpapírral bélelt lapra sorakoztassuk, figyeljünk arra, hogy a hajtás lefelé essen.
  4. Kenjük át a felvert tojássárgájával, majd hűvös helyen hagyjuk teljesen megszáradni, nem szabad, hogy ragadjon! Ha megszáradt, átkenjük a felvert tojásfehérjével, ettől lesz szép márványos mintázatú a sütés után.
  5. Hűvös helyen ismét megvárjuk, amíg teljesen rászárad a tojás. Az sem baj, ha este készítjük el, és egy éjszakát áll hűvös, száraz helyen, majd reggel sütjük!
  6. 180 fokra előmelegített sütőben, pirosra sütjük, a kiflik nagyságától függően 20-25 perc alatt.

A töltelékhez

  1. Először a tölteléket készítsük el, a diót vagy a mákot elvegyítjük a fűszerekkel, a kekszmorzsával, ha szeretjük, akkor a kandírozott vagy aszalt gyümölcs darabokkal. A vizet a cukorral forrásig hevítjük, majd a töltelékre öntjük, és alaposan elkeverjük, teljesen kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7857
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha már a "fülünkön jön ki" a beigli, na akkor következik nálunk a pozsonyi kifli sütés...  vagy csak úgy, ha valami igazán finomat szeretnénk! :))) Bátran kísérletezzünk a töltelékkel, dióval, gesztenyével, akár sütőtökkel, amihez csak kedvünk szottyan!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...