Pozsonyi kifli Margó konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
3g élesztő4 kcal
-
42g vaj299 kcal
-
25g libazsír225 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
8g főzőtejszín11 kcal
-
17g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
83g mák438 kcal
-
8g kekszmorzsa35 kcal
-
33g víz0 kcal
-
58g cukor226 kcal
-
6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
8g vörösáfonya4 kcal
A kenéshez
-
7g tojássárgája21 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
Összesen
1683
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
150g libazsír1350 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
100g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
A töltelékhez
-
500g mák2625 kcal
-
50g kekszmorzsa210 kcal
-
200g víz0 kcal
-
350g cukor1355 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
50g vörösáfonya23 kcal
A kenéshez
-
40g tojássárgája129 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
Összesen
10095
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
23.8g finomliszt87 kcal
-
0.8g élesztő1 kcal
-
9.9g vaj71 kcal
-
6g libazsír54 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
-
2g főzőtejszín3 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
19.8g mák104 kcal
-
2g kekszmorzsa8 kcal
-
7.9g víz0 kcal
-
13.9g cukor54 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
2g vörösáfonya1 kcal
A kenéshez
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
3.2g tojásfehérje2 kcal
Összesen
403
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30 g
Zsír
-
Összesen 98.6 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 226 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2704.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 1250 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 317 mg
-
Foszfor 904 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.2 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 106.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 331 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 325 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
1683
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 180.3 g
Zsír
-
Összesen 591.4 g
-
Telített zsírsav 202 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 183 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 172 g
-
Koleszterin 1356 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16229.3 g
-
Cink 48 mg
-
Szelén 329 mg
-
Kálcium 7498 mg
-
Vas 59 mg
-
Magnézium 1903 mg
-
Foszfor 5424 mg
-
Nátrium 922 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 38 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1063.1 g
-
Cukor 441 mg
-
Élelmi rost 119 mg
VÍZ
-
Összesen 641 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1989 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 132 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 823 micro
-
Kolin: 665 mg
-
Retinol - A vitamin: 1948 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 478 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 810 micro
Összesen
10095
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 643.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 297 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 25.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
403
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
60 dkg finomliszt
-
2 dkg élesztő
-
25 dkg vaj
-
15 dkg libazsír
-
5 dkg porcukor
-
1 db tojássárgája
-
0.5 dl főzőtejszín
-
1 késhegynyi só
A töltelékhez
-
5 dkg kekszmorzsa
-
2 dl víz
-
35 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 kávéskanál szegfűszeg
A kenéshez
-
2 db tojássárgája
-
2 db tojásfehérje
Elkészítés
A tésztához
- Ügyeljünk, hogy a tészta összes hozzávalója hideg legyen. A lisztbe morzsoljuk az élesztőt, a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal a vajat és a libazsírt.
- Készítsünk egy kis mélyedést a morzsa közepébe, öntsük bele a tejszínt, a tojássárgáját, pici vizet, majd az ujjunkkal keverjük össze, hogy a tojás és a tejszín elkeveredjen, majd gyúrjunk belőle kemény tésztát. Amikor a tészta már nem ragad sem a kezünkhöz, sem a tál falához, akkor elkészültünk. Fóliával letakarva tegyük hűtőszekrénybe legalább fél órára.
- A nyújtáshoz nem kell lisztezni sem a tésztát, sem a munkafelületet, nyújtsuk ki a tésztánkat kb. 3 mm vastagságúra, majd a legnagyobb kör alakú fánkszaggatóval szaggassunk belőle köröket, tegyünk a közepébe egy jó adagot a töltelékből, tekerjük fel, formázzunk belőle kifli alakot, majd sütőpapírral bélelt lapra sorakoztassuk, figyeljünk arra, hogy a hajtás lefelé essen.
- Kenjük át a felvert tojássárgájával, majd hűvös helyen hagyjuk teljesen megszáradni, nem szabad, hogy ragadjon! Ha megszáradt, átkenjük a felvert tojásfehérjével, ettől lesz szép márványos mintázatú a sütés után.
- Hűvös helyen ismét megvárjuk, amíg teljesen rászárad a tojás. Az sem baj, ha este készítjük el, és egy éjszakát áll hűvös, száraz helyen, majd reggel sütjük!
- 180 fokra előmelegített sütőben, pirosra sütjük, a kiflik nagyságától függően 20-25 perc alatt.
A töltelékhez
- Először a tölteléket készítsük el, a diót vagy a mákot elvegyítjük a fűszerekkel, a kekszmorzsával, ha szeretjük, akkor a kandírozott vagy aszalt gyümölcs darabokkal. A vizet a cukorral forrásig hevítjük, majd a töltelékre öntjük, és alaposan elkeverjük, teljesen kihűtjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 7897
- Feltöltés dátuma: 2015. február 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ha már a "fülünkön jön ki" a beigli, na akkor következik nálunk a pozsonyi kifli sütés... vagy csak úgy, ha valami igazán finomat szeretnénk! :))) Bátran kísérletezzünk a töltelékkel, dióval, gesztenyével, akár sütőtökkel, amihez csak kedvünk szottyan!