r
Nosalty Logó

Pot pie omlós marhával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Pot pie omlós marhával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1192 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 5955 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    133.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2265.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1332 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1192 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    668 g

Zsír

  • Összesen
    242.9 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1879 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11327.1 g
  • Cink
    121 mg
  • Szelén
    995 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    879 mg
  • Foszfor
    6659 mg
  • Nátrium
    2165 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    2871.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    23 mg
  • B12 Vitamin:
    130 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    195 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    2712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    799 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 5955 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    283 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst vágjuk kis darabokra. Az inas, csontos részeket vágjuk ki, de ne dobjuk el, hagyjuk meg őket lehetőleg minél nagyobb darabban. A gyöngyhagymákat pucoljuk meg.
  2. Tegyük egy tálba, szórjuk meg liszttel, sóval és borssal, jól forgassuk össze.
  3. Melegítsük fel a zsírt, majd 5-8 percig süssük rajta a húst, amíg kap egy kis színt. Kevergessük folyamatosan, nehogy odakapjon.
  4. Vegyük ki a húst, majd tegyük bele a hagymákat, és süssük kb. 5 percig.
  5. Vegyük ki a hagymákat, majd tegyük bele a lereszelt fokhagymát. Pirítsuk 1-2 percig. Mehet rá a paradicsompüré és a friss fűszernövények.
  6. Tegyük vissza a húst, és öntsük fel borral.
  7. Kis lángon, lefedve főzzük 2-2,5 órát. Néha rázogassuk meg az edényt, hogy ne ragadjon le, de amúgy elvan magában. Mikor a hús már majdnem megpuhult, adjuk hozzá a hagymát, és főzzük együtt még 20 perc-fél órát.
  8. Tegyük hőálló bögrékbe. A célnak megfelelőbb eszköz bármilyen régi bádogbögre.
  9. A leveles tésztát nyújtsuk ki, és vágjuk akkorára, hogy befedje a bögréket. A tetejüket vágjuk be, hogy a gőz távozni tudjon. Kenjük le egy tojással, és szórjuk meg nagyszemű sóval.
  10. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Hagyjuk ott kb. fél órát, amíg a pite szép aranyszínű lesz.
  11. Vegyük ki, és várjunk öt percet, majd essünk neki. A forró bögrével vigyázzunk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3609
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 16.

Ajánló

Bármilyen más sűrű, szaftos pörkölttel megcsinálható, még a maradékot is fel lehet így dobni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lassan főtt marhaborda csupa ízzel, porhanyós gyöngyhagymákkal, egy bögréből kieszegetve...Recept egy régi Bon Appétit nyomán.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...