Pot pie omlós marhával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
600g marhahús852 kcal
-
50g gyöngyhagyma18 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
7 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g rozmaring6 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
1g habtejszín4 kcal
-
24g leveles tészta89 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
81 kcal
Összesen
1192
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
3000g marhahús4260 kcal
-
250g gyöngyhagyma91 kcal
-
500g vörösbor425 kcal
-
33 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
21g rozmaring28 kcal
-
15g kakukkfű15 kcal
-
6g habtejszín18 kcal
-
120g leveles tészta445 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
45g mangalica zsír406 kcal
Összesen
5955
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
73.7g marhahús105 kcal
-
6.1g gyöngyhagyma2 kcal
-
12.3g vörösbor10 kcal
-
1 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g rozmaring1 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
0.1g habtejszín0 kcal
-
2.9g leveles tészta11 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.1g mangalica zsír10 kcal
Összesen
145
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 133.6 g
Zsír
-
Összesen 48.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 376 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2265.4 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 1332 mg
-
Nátrium 433 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 574.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 542 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2301 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
1192
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 668 g
Zsír
-
Összesen 242.9 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1879 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11327.1 g
-
Cink 121 mg
-
Szelén 995 mg
-
Kálcium 417 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 879 mg
-
Foszfor 6659 mg
-
Nátrium 2165 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 2871.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 23 mg
-
B12 Vitamin: 130 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 195 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 279 micro
-
Kolin: 2712 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 799 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 11506 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
5955
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 283 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
145
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg gyöngyhagyma
-
40 g sűrített paradicsom
-
4 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
3 szál rozmaring
-
5 szál kakukkfű
-
6 ml habtejszín
-
120 g leveles tészta
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 ek mangalica zsír
Elkészítés
- A húst vágjuk kis darabokra. Az inas, csontos részeket vágjuk ki, de ne dobjuk el, hagyjuk meg őket lehetőleg minél nagyobb darabban. A gyöngyhagymákat pucoljuk meg.
- Tegyük egy tálba, szórjuk meg liszttel, sóval és borssal, jól forgassuk össze.
- Melegítsük fel a zsírt, majd 5-8 percig süssük rajta a húst, amíg kap egy kis színt. Kevergessük folyamatosan, nehogy odakapjon.
- Vegyük ki a húst, majd tegyük bele a hagymákat, és süssük kb. 5 percig.
- Vegyük ki a hagymákat, majd tegyük bele a lereszelt fokhagymát. Pirítsuk 1-2 percig. Mehet rá a paradicsompüré és a friss fűszernövények.
- Tegyük vissza a húst, és öntsük fel borral.
- Kis lángon, lefedve főzzük 2-2,5 órát. Néha rázogassuk meg az edényt, hogy ne ragadjon le, de amúgy elvan magában. Mikor a hús már majdnem megpuhult, adjuk hozzá a hagymát, és főzzük együtt még 20 perc-fél órát.
- Tegyük hőálló bögrékbe. A célnak megfelelőbb eszköz bármilyen régi bádogbögre.
- A leveles tésztát nyújtsuk ki, és vágjuk akkorára, hogy befedje a bögréket. A tetejüket vágjuk be, hogy a gőz távozni tudjon. Kenjük le egy tojással, és szórjuk meg nagyszemű sóval.
- Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Hagyjuk ott kb. fél órát, amíg a pite szép aranyszínű lesz.
- Vegyük ki, és várjunk öt percet, majd essünk neki. A forró bögrével vigyázzunk!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3616
- Feltöltés dátuma: 2015. október 16.
Ajánló
Bármilyen más sűrű, szaftos pörkölttel megcsinálható, még a maradékot is fel lehet így dobni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Lassan főtt marhaborda csupa ízzel, porhanyós gyöngyhagymákkal, egy bögréből kieszegetve...Recept egy régi Bon Appétit nyomán.