r
Nosalty Logó

Póréhagymás füstölt sajtos quiche

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Póréhagymás füstölt sajtos quiche
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A vajas tésztához

A feltéthez

A körethez, a salátához és az öntethez

552
Kalória
15g
Fehérje
24.5g
Szénhidrátok
44.1g
Zsír
127.2g
Víz
188.9g
Koleszterin
1.3g
Rost
3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A vajas tésztához

A feltéthez

A körethez, a salátához és az öntethez

Összesen 552 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A vajas tésztához

A feltéthez

A körethez, a salátához és az öntethez

Összesen 4416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A vajas tésztához

A feltéthez

A körethez, a salátához és az öntethez

Összesen 230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    127.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    820 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 552 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    119.8 g

Zsír

  • Összesen
    353.2 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4415.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1338 mg
  • Nátrium
    2081 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1017.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2649 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    801 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2144 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    2505 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    6561 micro
  • Lut-zea
    3023 micro
Összesen 4416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    342 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

A vajas tésztához

  1. A hozzávalókat gyúrjuk össze egy tálban, ügyeljünk arra, hogy gyors mozdulatokkal dolgozzunk, nehogy a vaj elolvadjon.
  2. Tegyük be egy órára a tésztát a hűtőbe, előtte csomagoljuk be fóliába.
  3. Egy óra után a tésztát nyújtsuk el közepes vastagságúra, és tegyük kerek tortaformába. (A formát előtte olajozzuk be, és szórjuk be liszttel)
  4. 200 fokon sütjük tíz percig.

A feltéthez

  1. Szeleteljük fel a póréhagymát, és a szalonnával dinszteljük pár percig.
  2. A tejszínt keverjük össze a tojásokkal, és bátran fűszerezzük.
  3. Az elősütött lepényre tegyük rá a hagymás-szalonnás keveréket, majd öntsük rá a tejszínt, és reszeljük rá a füstölt sajtot.
  4. Süssük kb. 30-35 percig.
  5. A kisült lepényt tálaljuk madársalátával és koktélparadicsommal.

A körethez, a salátához és az öntethez

  1. Mossuk meg a salátát, a koktél paradicsomokat vágjuk ketté vagy ízlés szerint négybe.
  2. A tejfölt keverjük össze a tejszínnel és a worcestershire szósszal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ebédre és vacsorára gyorsan, és egyszerűen elkészíthető ízletes étel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!