Póréhagymaleves vajbabbal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
pussycat
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
50g póréhagyma13 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
1 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
100g fejtett bab333 kcal
-
35 kcal
-
7 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
533
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
200g póréhagyma54 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
5 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
400g fejtett bab1332 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
26 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
2131
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
6.5g póréhagyma2 kcal
-
12g újhagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
3.3g zöldpaprika1 kcal
-
1.3g halványító zeller0 kcal
-
5.2g sárgarépa2 kcal
-
13g fejtett bab43 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
1 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
6.5g tejföl13 kcal
-
48.8g víz0 kcal
Összesen
71
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1171.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 395 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 233 mg
-
Foszfor 403 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 566.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 464 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 325 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 471 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 1244 micro
-
β-karotin 4220 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2301 micro
-
Lut-zea 1860 micro
Összesen
533
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 109.4 g
Zsír
-
Összesen 59.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4685.9 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 1580 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 932 mg
-
Foszfor 1612 mg
-
Nátrium 414 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 310 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 77 mg
VÍZ
-
Összesen 2267.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1857 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 200 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1302 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1882 micro
-
Kolin: 364 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 4978 micro
-
β-karotin 16878 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 9206 micro
-
Lut-zea 7440 micro
Összesen
2131
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 73.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 162 micro
-
β-karotin 549 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 300 micro
-
Lut-zea 242 micro
Összesen
71
kcal
Hozzávalók
-
1 db póréhagyma
-
4 db újhagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 db zöldpaprika
-
1 közepes szár halványító zeller
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek sűrített paradicsom
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db babérlevél
-
0.5 teáskanál köménymag
-
1 csokor petrezselyem
-
1.5 l víz
Elkészítés
- A zöldségeket felaprítjuk, a póréhagymát félbe, majd szeletekre vágjuk (csak a fehér részét használjuk).
- Az olajon a póréhagymával kezdve sorba megpirítunk mindent zöldséget, kivéve a babot.
- Rászórjuk a fűszereket és a fele apróra vágott petrezselymet.
- Feleresztjük vízzel, és addig főzzük, amíg a sárgarépa meg nem puhul.
- Beletesszük a paradicsompürét és a levétől leszűrt és leöblített konzerv vajbabot.
- Felforraljuk, egy-két percig főzzük, és készen van.
- Tejföllel éspetrezselyemmel tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2359
- Feltöltés dátuma: 2013. január 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
pussycat
150 recept
Egy újságban találtam ezt a receptet, mert volt itthon póréhagymám, így jól jött, és méghozzá a vajbab nagyon finommá tette. Azelőtt én soha nem vettem konzerv babot és hasonlókat, mert nem is voltak jók. Nem olyan régóta felfedeztem, hogy ez a bab igazán nagyon finom, puha belül és a héja is. Sokszor amit veszek szárazbabot, hiába én mindig előző este beáztatom, mégsem lesz ilyen finom puha, mint ez, a héja pedig leválik róla, és az egész gusztustalan lesz, mire megfő. Így ez a leves nagyon jól sikerült, a család nagyon szerette.