Polgármester szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 16% Zsír
A sárga laphoz
-
17g tojássárgája54 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
10g víz0 kcal
-
29g finomliszt106 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A középső laphoz
-
33g tojásfehérje17 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
8g dió55 kcal
-
8g csokoládé46 kcal
-
8g zselécukor33 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
A bevonáshoz
-
17g csokoládé91 kcal
-
6 kcal
-
45 kcal
-
3 kcal
Összeállításhoz
Összesen
1063
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 16% Zsír
A sárga laphoz
-
200g tojássárgája644 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
120g víz0 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A középső laphoz
-
400g tojásfehérje208 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
100g dió654 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
-
100g zselécukor396 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
900g tej504 kcal
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
300g vaj2151 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
A bevonáshoz
-
200g csokoládé1092 kcal
-
71 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
35 kcal
Összeállításhoz
Összesen
12723
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 16% Zsír
A sárga laphoz
-
4.9g tojássárgája16 kcal
-
7.3g porcukor28 kcal
-
2.9g víz0 kcal
-
8.5g finomliszt31 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A középső laphoz
-
9.7g tojásfehérje5 kcal
-
7.3g porcukor28 kcal
-
2.4g dió16 kcal
-
2.4g csokoládé13 kcal
-
2.4g zselécukor10 kcal
-
6.1g finomliszt22 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
21.9g tej12 kcal
-
3.3g vaníliás pudingpor13 kcal
-
7.3g vaj52 kcal
-
4.9g porcukor19 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
A bevonáshoz
-
4.9g csokoládé27 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
2.4g fehér csokoládé13 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
Összeállításhoz
Összesen
310
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 43.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 238 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1127.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 310 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 425 mg
-
Nátrium 282 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.7 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 59.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 230 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 200 micro
Összesen
1063
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 203 g
Zsír
-
Összesen 524.2 g
-
Telített zsírsav 263 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 147 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 76 g
-
Koleszterin 2860 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13528.7 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 426 mg
-
Kálcium 3724 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 816 mg
-
Foszfor 5099 mg
-
Nátrium 3382 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1808.3 g
-
Cukor 1124 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 716.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2830 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 436 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 578 micro
-
Kolin: 1833 mg
-
Retinol - A vitamin: 2764 micro
-
α-karotin 97 micro
-
β-karotin 740 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2398 micro
Összesen
12723
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
310
kcal
Hozzávalók
A sárga laphoz
-
10 db tojássárgája
-
30 dkg porcukor
-
15 evőkanál víz
-
35 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A középső laphoz
-
10 db tojásfehérje
-
30 dkg porcukor
-
25 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
9 dl tej
-
3 tasak vaníliás pudingpor
-
30 dkg vaj
-
20 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
A bevonáshoz
-
20 dkg csokoládé
-
1 ek napraforgó olaj
-
10 dkg fehér csokoládé
-
1 teáskanál napraforgó olaj
Összeállításhoz
Elkészítés
A sárga laphoz
- A tojássárgákat a porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzáadagoljuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet.
- A tésztát kettévesszük, és egyforma nagyságú tepsiben 180 fokra melegített sütőben megsütjük. Egyben is megsüthetjük, akkor majd az összeállításnál kettévágjuk.
A középső laphoz
- A középső tészta készítése: a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a sütőporral elkevert lisztet, a darabos csokit, színes zselés cukorkát és a diót is hozzáadjuk. Ugyanakkora tepsiben sütjük, mint a sárga piskótát. A tepsi mérete: 28×34 cm.
A krémhez
- A krém készítése: a tejet a cukrokkal, vaníliás pudingporral csomómentesre keverjük, és sűrű krémmé felfőzzük, majd kihűtjük.
- A kihűlt vaníliás krémmel a vajat elektromos habverővel krémes, habos állagúvá keverjük.
A bevonáshoz
- A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, a tésztára kenjük, majd a fehér csokoládét rácsurgatjuk, és a barna csokoládéba "fésülgetjük".
- A barna csokoládéhoz 1 ek. olajat teszünk, a fehér csokoládéhoz 1 tk. olajat.
Összeállításhoz
- A tészta összeállítása: sárga lap, krém, színes lap, krém, sárga lap. A tetejét a kétszínű csokoládéval bevonjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28×34
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 132
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 35986
- Feltöltés dátuma: 2014. május 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
A receptet Orbán Rozália Erdélyi konyhájából hoztam. Nagyon kiadós, mutatós, nagyon finom, nagy tepsi sütemény.