r
Nosalty Logó

Polgármester szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Polgármester szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sárga laphoz

A középső laphoz

A krémhez

A bevonáshoz

Összeállításhoz

Összesen 1063 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sárga laphoz

A középső laphoz

A krémhez

A bevonáshoz

Összeállításhoz

Összesen 12723 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sárga laphoz

A középső laphoz

A krémhez

A bevonáshoz

Összeállításhoz

Összesen 310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1127.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 1063 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    203 g

Zsír

  • Összesen
    524.2 g
  • Telített zsírsav
    263 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    2860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13528.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    426 mg
  • Kálcium
    3724 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    816 mg
  • Foszfor
    5099 mg
  • Nátrium
    3382 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1808.3 g
  • Cukor
    1124 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2830 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    578 micro
  • Kolin:
    1833 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2764 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    740 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2398 micro
Összesen 12723 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A sárga laphoz

A középső laphoz

A krémhez

A bevonáshoz

Összeállításhoz

Elkészítés

A sárga laphoz

  1. A tojássárgákat a porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzáadagoljuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát kettévesszük, és egyforma nagyságú tepsiben 180 fokra melegített sütőben megsütjük. Egyben is megsüthetjük, akkor majd az összeállításnál kettévágjuk.

A középső laphoz

  1. A középső tészta készítése: a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a sütőporral elkevert lisztet, a darabos csokit, színes zselés cukorkát és a diót is hozzáadjuk. Ugyanakkora tepsiben sütjük, mint a sárga piskótát. A tepsi mérete: 28×34 cm.

A krémhez

  1. A krém készítése: a tejet a cukrokkal, vaníliás pudingporral csomómentesre keverjük, és sűrű krémmé felfőzzük, majd kihűtjük.
  2. A kihűlt vaníliás krémmel a vajat elektromos habverővel krémes, habos állagúvá keverjük.

A bevonáshoz

  1. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, a tésztára kenjük, majd a fehér csokoládét rácsurgatjuk, és a barna csokoládéba "fésülgetjük".
  2. A barna csokoládéhoz 1 ek. olajat teszünk, a fehér csokoládéhoz 1 tk. olajat.

Összeállításhoz

  1. A tészta összeállítása: sárga lap, krém, színes lap, krém, sárga lap. A tetejét a kétszínű csokoládéval bevonjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28×34
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 36132
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

A receptet Orbán Rozália Erdélyi konyhájából hoztam. Nagyon kiadós, mutatós, nagyon finom, nagy tepsi sütemény.

Hozzávalók

A sárga laphoz

A középső laphoz

A krémhez

A bevonáshoz

Összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...