r
Nosalty Logó

Pizzás párnácska

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
pötyi64
Pizzás párnácska
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

779
Kalória
19.2g
Fehérje
79.8g
Szénhidrátok
42g
Zsír
57.2g
Víz
110.5g
Koleszterin
2.9g
Rost
2.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 779 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4669 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 363 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1988.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    1198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1370 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 779 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    251.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11930.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    1732 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    2521 mg
  • Nátrium
    7189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    343.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2615 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2465 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1796 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    8221 micro
  • Lut-zea
    891 micro
Összesen 4669 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    642 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 363 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a sót, az ecetet, a vizet, a tojást, a borsot, és végül hozzámorzsoljuk a puha margarint. Jól összedolgozzuk.
  2. Elkészítjük a tölteléket: egy tálkába belerakjuk a ketchupot, a paradicsomsűrítményt, a sót, a cukrot, a pizza-fűszerkeveréket, a chilit (ha valaki nem szereti, el is hagyható), borsozzuk, végül hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát. Ezt is jól kikeverjük.
  3. A tésztánkat kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd fánkszaggatóval (nagy pohárral) kiszúrjuk.
  4. A tészták közepébe kávéskanálnyi tölteléket teszünk, félbehajtjuk, és a széleit villa segítségével körbenyomkodjuk.
  5. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és a tetejüket megkenjük felvert tojással, végül megszórjuk reszelt sajttal. Sütőbe tolva megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x4

A sajtos-sonkás párnácska a lányaim egyik kedvence, mint utóbb kiderült, már nem csak az övék, hanem a kollégiumi szobatársaké is, akik már hiányolják. Mivel nem lehet olyan sűrűn csak ezt sütni, ezen ötlettől vezérelve, megcsináltam más tésztából ugyan, de pizzás változatban. Frissen-melegében a lányaim lemeózták, hát ezt sem kell kidobnom. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!