r
Nosalty Logó

Pizzás párnácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pötyi64
Pizzás párnácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 779 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4669 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 363 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1988.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    1198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1370 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 779 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    251.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11930.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    1732 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    2521 mg
  • Nátrium
    7189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2615 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2465 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1796 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    8221 micro
  • Lut-zea
    891 micro
Összesen 4669 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    642 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a sót, az ecetet, a vizet, a tojást, a borsot, és végül hozzámorzsoljuk a puha margarint. Jól összedolgozzuk.
  2. Elkészítjük a tölteléket: egy tálkába belerakjuk a ketchupot, a paradicsomsűrítményt, a sót, a cukrot, a pizza-fűszerkeveréket, a chilit (ha valaki nem szereti, el is hagyható), borsozzuk, végül hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát. Ezt is jól kikeverjük.
  3. A tésztánkat kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd fánkszaggatóval (nagy pohárral) kiszúrjuk.
  4. A tészták közepébe kávéskanálnyi tölteléket teszünk, félbehajtjuk, és a széleit villa segítségével körbenyomkodjuk.
  5. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és a tetejüket megkenjük felvert tojással, végül megszórjuk reszelt sajttal. Sütőbe tolva megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x4
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15531
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 11.

Ajánló

Bulikra, borozáshoz stb. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pötyi64 57 recept

A sajtos-sonkás párnácska a lányaim egyik kedvence, mint utóbb kiderült, már nem csak az övék, hanem a kollégiumi szobatársaké is, akik már hiányolják. Mivel nem lehet olyan sűrűn csak ezt sütni, ezen ötlettől vezérelve, megcsináltam más tésztából ugyan, de pizzás változatban. Frissen-melegében a lányaim lemeózták, hát ezt sem kell kidobnom. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...