r
Nosalty Logó

Pizzás párna kukoricával és szalámival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Pizzás párna kukoricával és szalámival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 990 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3964 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 239 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2582.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    1809 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    2262 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 990 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.7 g

Zsír

  • Összesen
    128.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10328.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1182 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    7235 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    9047 micro
  • Lut-zea
    1380 micro
Összesen 3964 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    541 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet összekeverjük a sóval, fűszerkeverékkel.
  3. A felfuttatott élesztőt a liszttel összegyúrjuk, végül az olívaolajjal együtt jól megdagasztjuk. Ha nem elég lágy a tészta, kevés langyos tejet még adhatunk hozzá.
  4. Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket.
  5. A ketchupot, pizzakrémet, szalámit, kukoricát, hagymát összekeverjük.
  6. A tésztát lisztezett gyúrótáblán vékonyra kinyújtjuk. Jó nagy téglalap legyen belőle.
  7. 10-12 téglalapra vágjuk.
  8. A téglalapokat gondolatban elfelezzük, felére kanalazzuk a tölteléket. Rászórjuk a reszelt sajt felét.
  9. Ráhajtjuk a tészta üres felét, és az ujjunkkal összenyomkodjuk a kis párnák széleit.
  10. Megkenjük tojással, megszórjuk a sajt másik felével.
  11. Forró sütőben 5 percig 220-230 fokon, majd további 7-10 percig 180 fokon készre sütjük.
  12. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40X40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7805
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ma vacsorára mindenki pizzát szeretett volna enni a családban, azután közösen kitaláltuk ezt az új receptet, és együtt megsütöttük. Nekünk nagyon ízlett.:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...