r
Nosalty Logó

Pizzás fonákcsigák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Andi80_
Pizzás fonákcsigák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2705 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1678.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    1413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3314 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10070.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    8478 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    903 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    19883 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 2705 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1562 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
  2. Egy tálba öntjük a lisztet, a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint és alaposan kidagasztjuk.
  3. Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A hagymákat megpucoljuk, kockára vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk, ráöntjük a paradicsomlevet, felfűszerezzük, majd ha forr, rászórjuk a lisztet és sűrűre főzzük vele, belekavarjuk a ketchupot.
  5. A megkelt tésztát lisztezett felületen fél cm vastag, téglalap alakra nyújtjuk.
  6. A hosszában a tészta feléig megkenjük a szósszal, feltekerjük, majd óvatosan megfordítjuk úgy, hogy a tészta alja felülre kerüljön.
  7. A fonákát is megkenjük a tészta feltekert részéig, majd ezt a részt is feltekerjük.
  8. Kb. 3 cm széles csigákat vágunk le. Kicsit igazítunk rajtuk, hogy szép formájuk legyen, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk állítva (hogy a vágott rész felfelé nézzen), egymástól távolabb.
  9. Meleg helyen még további 30 percet kelesztjük.
  10. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  11. A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva 10 percet még hagyjuk puhulni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28×38
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5397
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pizzás fonákcsigák
Andi80_ 380 recept

Szombati vendégek fogadására készült előző délután. Bográcsozásra készültünk, de olyan rossz volt az idő, hogy bent készült el a babgulyás és ez a fincsi, puha csiga lett a második fogás. Légmentesen elzárva még másnap is puha. 14 db fonákcsiga lett belőle. A nevét az elkészítés módja után kapta. Tipp: A fonákcsigák levágásakor érdemes a kést a tölteléktől letörölni és lisztbe mártani, minden egyes vágáskor.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...