Pizzás fonákcsigák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
50g tej28 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
2g só0 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
3g tej2 kcal
A töltelékhez
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
24 kcal
-
33g paradicsomlé6 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
3g ketchup3 kcal
Összesen
451
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
300g tej168 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
14g só0 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
20g tej11 kcal
A töltelékhez
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
200g paradicsomlé34 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
15g ketchup15 kcal
Összesen
2705
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
39.3g finomliszt143 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
23.6g tej13 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
3.9g margarin28 kcal
-
1.6g tej1 kcal
A töltelékhez
-
7.9g vöröshagyma3 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
15.7g paradicsomlé3 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
1.2g ketchup1 kcal
Összesen
213
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1678.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 1413 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 61.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3314 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
451
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.4 g
Zsír
-
Összesen 69.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10070.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 513 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 718 mg
-
Nátrium 8478 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 439.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 367.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 460 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 393 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 903 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 19883 micro
-
Lut-zea 260 micro
Összesen
2705
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 791.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 666 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1562 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
-
2 kis fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 dl paradicsomlé
-
2 csapott ek finomliszt
-
1 tk só
-
bors ízlés szerint
-
1 ek ketchup
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
- Egy tálba öntjük a lisztet, a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint és alaposan kidagasztjuk.
- Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
- A hagymákat megpucoljuk, kockára vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk, ráöntjük a paradicsomlevet, felfűszerezzük, majd ha forr, rászórjuk a lisztet és sűrűre főzzük vele, belekavarjuk a ketchupot.
- A megkelt tésztát lisztezett felületen fél cm vastag, téglalap alakra nyújtjuk.
- A hosszában a tészta feléig megkenjük a szósszal, feltekerjük, majd óvatosan megfordítjuk úgy, hogy a tészta alja felülre kerüljön.
- A fonákát is megkenjük a tészta feltekert részéig, majd ezt a részt is feltekerjük.
- Kb. 3 cm széles csigákat vágunk le. Kicsit igazítunk rajtuk, hogy szép formájuk legyen, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk állítva (hogy a vágott rész felfelé nézzen), egymástól távolabb.
- Meleg helyen még további 30 percet kelesztjük.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
- A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva 10 percet még hagyjuk puhulni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28×38
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5388
- Feltöltés dátuma: 2013. március 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Andi80_
380 recept
Szombati vendégek fogadására készült előző délután. Bográcsozásra készültünk, de olyan rossz volt az idő, hogy bent készült el a babgulyás és ez a fincsi, puha csiga lett a második fogás. Légmentesen elzárva még másnap is puha. 14 db fonákcsiga lett belőle. A nevét az elkészítés módja után kapta. Tipp: A fonákcsigák levágásakor érdemes a kést a tölteléktől letörölni és lisztbe mártani, minden egyes vágáskor.