r
Nosalty Logó

Pizzás csiga Napfény és fűszer konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Napfény és fűszer
Pizzás csiga Napfény és fűszer konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A pizzaszószhoz

A töltelékhez

604
Kalória
28.1g
Fehérje
72.4g
Szénhidrátok
21.5g
Zsír
178.5g
Víz
51.3g
Koleszterin
4.7g
Rost
4.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

A töltelékhez

Összesen 604 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

A töltelékhez

Összesen 3626 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

A töltelékhez

Összesen 172 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2063.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    1324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    178.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 604 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    168.4 g

Zsír

  • Összesen
    129.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12379 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    1990 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1895 mg
  • Nátrium
    7942 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1071.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    783 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1190 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1093 micro
Összesen 3626 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    528 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát bedagasztjuk, és félretesszük kelni.
  2. Amíg kel, elkészítjük a szószt. A paradicsomot lecsöpögtetjük, kelyhes turmixba tesszük a többi hozzávalóval együtt, és összeturmixoljuk. (Ez nálam a gyors verzió. Ha több időm van, akkor az alapanyagokat egy kis aprított hagymával feltesszük főni, és addig főzzük lassan, amíg jól besűrűsödik. Persze friss paradicsommal az igazi.)
  3. A gombát felszeleteljük, és 1 kanál olajon nagy lángon lepirítjuk.
  4. A sajtot lereszeljük. A sonkát felcsíkozzuk.
  5. Amikor a tészta megkelt, kinyújtjuk vékony téglalap alakúra. Rákenjük a szószt (ha marad, hűtőbe egy darabig eláll), megszórjuk a pirított gombával, sonkával, kukoricával a sajt felével, és feltekerjük.
  6. A tekercset 2 cm-es csíkokra vágjuk, sütőpapíros tepsire rakjuk, és fél órát még kelesztjük.
  7. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a maradék sajttal megszórjuk a tekercsek tetejét, és 15-18 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A gyerekek egyik kedvenc tízóraija. Másnapra is puha marad. A töltelék szabadon variálható!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!