r
Nosalty Logó

Pizzás csiga Napfény és fűszer konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Napfény és fűszer
Pizzás csiga Napfény és fűszer konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A pizzaszószhoz

A töltelékhez

604
Kalória
28.1g
Fehérje
72.4g
Szénhidrátok
21.5g
Zsír
178.5g
Víz
51.3g
Koleszterin
4.7g
Rost
4.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

A töltelékhez

Összesen 604 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

A töltelékhez

Összesen 3626 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

A töltelékhez

Összesen 172 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2063.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    1324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    178.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 604 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    168.4 g

Zsír

  • Összesen
    129.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12379 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    1990 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1895 mg
  • Nátrium
    7942 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1071.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    783 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1190 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1093 micro
Összesen 3626 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    528 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát bedagasztjuk, és félretesszük kelni.
  2. Amíg kel, elkészítjük a szószt. A paradicsomot lecsöpögtetjük, kelyhes turmixba tesszük a többi hozzávalóval együtt, és összeturmixoljuk. (Ez nálam a gyors verzió. Ha több időm van, akkor az alapanyagokat egy kis aprított hagymával feltesszük főni, és addig főzzük lassan, amíg jól besűrűsödik. Persze friss paradicsommal az igazi.)
  3. A gombát felszeleteljük, és 1 kanál olajon nagy lángon lepirítjuk.
  4. A sajtot lereszeljük. A sonkát felcsíkozzuk.
  5. Amikor a tészta megkelt, kinyújtjuk vékony téglalap alakúra. Rákenjük a szószt (ha marad, hűtőbe egy darabig eláll), megszórjuk a pirított gombával, sonkával, kukoricával a sajt felével, és feltekerjük.
  6. A tekercset 2 cm-es csíkokra vágjuk, sütőpapíros tepsire rakjuk, és fél órát még kelesztjük.
  7. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a maradék sajttal megszórjuk a tekercsek tetejét, és 15-18 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A gyerekek egyik kedvenc tízóraija. Másnapra is puha marad. A töltelék szabadon variálható!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!