r
Nosalty Logó

Pizzás csiga joghurtos tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Pizzás csiga joghurtos tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 625 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3744 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62555.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    61812 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 625 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.2 g

Zsír

  • Összesen
    116.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375335.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    1951 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1972 mg
  • Nátrium
    370873 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    489.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    583 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 3744 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25903.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    25595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az 1 dl tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, hogy az megkeljen.
  2. Az élesztős tejből, olajból, joghurtból, sóból és lisztből ruganyos, gyakorlatilag pizzatésztát készítünk (csak a víz helyett joghurtot használunk). Megkelesztjük 1 óra alatt.
  3. Ez alatt a sonkát kis, 0,5x0,5 cm-es kockákra aprítjuk, és egy kanál olajon pirosra, ropogósra sütjük.
  4. A megkelt tésztát téglalappá nyújtjuk, megkenjük a pizzakrémmel, megszórjuk a fűszerrel és a sonkakockákkal, majd feltekerjük.
  5. A tekercset 2 cm széles korongokra vágjuk, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk egymástól kissé távolabb, mert még nőni fognak.
  6. A tetejüket megkenjük egész tojás és egy kevés joghurt keverékével, megszórjuk gazdagon sajttal.
  7. Készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6851
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 15.

Ajánló

Kelt tésztához szívesebben használok natúr joghurtot tej helyett, mert sokkal lágyabb lesz a tészta, és jóval tovább marad friss, nem szárad ki. Sokáig kereskedtem, mire megtaláltam a joghurtot, amit használok, 1,5 % zsírtartalmú, és kapható 0,1% zsírtartalmú joghurt is (ha valaki annyira diétázna). Nagyon finom ízű. Az indiai ételekbe is ezt használom. Nagyon meglágyítja az ízeket is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pizzás csiga joghurtos tésztából
Évi néni 1830 recept

Ami pizzás, az a gyerekemnek bármikor jöhet. Csigát (kakaós, pizzás) pedig Csaba kedvenc barátja szokott fogyasztani, így duplán szimpatikus volt neki az ötlet, hogy megsüssem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...