Pizzás csiga Anettmamától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Anett87
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
83g finomliszt303 kcal
-
17g tej9 kcal
-
17g víz0 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
2 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
1g só0 kcal
-
15g tejföl29 kcal
Feltét
Összesen
588
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
200g tej112 kcal
-
200g víz0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
23 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
11g só0 kcal
-
175g tejföl347 kcal
Feltét
Összesen
7061
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
36.4g finomliszt132 kcal
-
7.3g tej4 kcal
-
7.3g víz0 kcal
-
6.2g napraforgó olaj55 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
6.4g tejföl13 kcal
Feltét
Összesen
259
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 912.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 501 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 82.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1310 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
588
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 212.2 g
Zsír
-
Összesen 316.1 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 72 g
-
Koleszterin 529 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10954.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 392 mg
-
Kálcium 1959 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 350 mg
-
Foszfor 2198 mg
-
Nátrium 6016 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 827.5 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 990.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1104 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 77 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 557 micro
-
Kolin: 348 mg
-
Retinol - A vitamin: 915 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 2040 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 15720 micro
-
Lut-zea 997 micro
Összesen
7061
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 571 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
259
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
100 dkg finomliszt
-
2 dl tej
-
2 dl víz
-
2 dl napraforgó olaj
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
1 ek cukor
-
1 ek só
-
175 g tejföl
Feltét
-
4 közepes db paradicsom
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
1 csipet só
-
1 csipet cukor
-
3 ek ketchup
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
25 dkg felvágott
-
20 dkg sajt
Elkészítés
Tészta
- A lisztet a sóval, a cukorral és a szárított élesztővel összekeverjük. Egy mélyedést készítünk a közepébe, és ebbe beleöntjük a folyékony hozzávalókat.
- A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd (kézzel) kb. 10 percig dagasztjuk.
- A tésztát kilisztezett tálba tesszük, és meleg helyen kb. fél órán keresztül kelesztjük.
- Miután megkelt a tészta, négy részre osztjuk, majd lisztezett deszkán egyesével egy-egy kört nyújtunk belőle.
Feltét
- Egy kisebb lábasban felmelegítjük az olajat, majd a megpucolt fokhagymát belenyomjuk, és egy kicsit megpirítjuk.
- A paradicsomot megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. A paradicsomkockákat, a sót és a cukrot rátesszük a fokhagymára, majd néha megkevergetve elforraljuk róla a vizet.
- A kész szószt botmixerrel egyneművé mixeljük, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. Hozzáadjuk a ketchupot, az oregánót és a bazsalikomot. Az összekevert szószt 4 részre osztjuk.
- A felvágottat vékony, maximum 3 cm hosszú csíkokra vágjuk, majd szintén 4 részre osztjuk el.
- A tésztakarikát megkenjük a szósz negyedével. A széleknél érdemes kihagyni egy 1 cm széles csíkot, a távolabbi szélénél inkább 2 cm legyen, így a szósz nem annyira fog kifolyni.
- A szószra rászórunk negyedrész felvágottat, majd a ráreszeljük a sajt negyedét. Megszórhatjuk még fűszerekkel, ha szeretnénk.
- A tésztát a hozzánk közelebb eső résztől kezdődően elkezdjük lazán feltekerni. A tésztából 2 cm széles csigákat vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ne túl szorosan helyezzük el a csigákat, mert sütés közben még dagadni fog.
- A tojást felverjük egy kis tálkában, és ezzel megkenjük a csigákat.
- Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2346
- Feltöltés dátuma: 2014. február 16.
Ajánló
A csigákhoz készíthetünk natúr joghurtból, fokhagymából és kaporból egy mártogatóst.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
Anett87
12 recept
Gyakran készítünk pizzát, de az 5 fős családban percek alatt elfogy. Ezért módosítottam a receptet úgy, hogy gazdaságosabb legyen, de a pizza élményét továbbra is élvezhessük.