r
Nosalty Logó

Pizzás csiga Anettmamától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Anett87
Pizzás csiga Anettmamától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Feltét

588
Kalória
17.7g
Fehérje
69g
Szénhidrátok
26.3g
Zsír
82.5g
Víz
44.1g
Koleszterin
2.8g
Rost
4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 588 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 7061 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 259 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    912.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1310 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 588 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    212.2 g

Zsír

  • Összesen
    316.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10954.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    392 mg
  • Kálcium
    1959 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    2198 mg
  • Nátrium
    6016 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    827.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    990.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    557 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    915 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2040 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    15720 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 7061 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    571 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet a sóval, a cukorral és a szárított élesztővel összekeverjük. Egy mélyedést készítünk a közepébe, és ebbe beleöntjük a folyékony hozzávalókat.
  2. A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd (kézzel) kb. 10 percig dagasztjuk.
  3. A tésztát kilisztezett tálba tesszük, és meleg helyen kb. fél órán keresztül kelesztjük.
  4. Miután megkelt a tészta, négy részre osztjuk, majd lisztezett deszkán egyesével egy-egy kört nyújtunk belőle.

Feltét

  1. Egy kisebb lábasban felmelegítjük az olajat, majd a megpucolt fokhagymát belenyomjuk, és egy kicsit megpirítjuk.
  2. A paradicsomot megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. A paradicsomkockákat, a sót és a cukrot rátesszük a fokhagymára, majd néha megkevergetve elforraljuk róla a vizet.
  3. A kész szószt botmixerrel egyneművé mixeljük, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. Hozzáadjuk a ketchupot, az oregánót és a bazsalikomot. Az összekevert szószt 4 részre osztjuk.
  4. A felvágottat vékony, maximum 3 cm hosszú csíkokra vágjuk, majd szintén 4 részre osztjuk el.
  5. A tésztakarikát megkenjük a szósz negyedével. A széleknél érdemes kihagyni egy 1 cm széles csíkot, a távolabbi szélénél inkább 2 cm legyen, így a szósz nem annyira fog kifolyni.
  6. A szószra rászórunk negyedrész felvágottat, majd a ráreszeljük a sajt negyedét. Megszórhatjuk még fűszerekkel, ha szeretnénk.
  7. A tésztát a hozzánk közelebb eső résztől kezdődően elkezdjük lazán feltekerni. A tésztából 2 cm széles csigákat vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ne túl szorosan helyezzük el a csigákat, mert sütés közben még dagadni fog.
  8. A tojást felverjük egy kis tálkában, és ezzel megkenjük a csigákat.
  9. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyakran készítünk pizzát, de az 5 fős családban percek alatt elfogy. Ezért módosítottam a receptet úgy, hogy gazdaságosabb legyen, de a pizza élményét továbbra is élvezhessük.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Extra szaftos rakott krumpli

Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!