r
Nosalty Logó

Pizzás buci ahogy Méri készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pizzás buci ahogy Méri készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A közepébe

A tetejére

Összesen 1084 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A közepébe

A tetejére

Összesen 5424 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A közepébe

A tetejére

Összesen 233 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3131.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    1790 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 1084 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.5 g

Zsír

  • Összesen
    303 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15658 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    3108 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    2784 mg
  • Nátrium
    8950 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1187.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2288 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    612 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2245 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    239 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1869 micro
Összesen 5424 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A közepébe

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az 1 dl tejet meglangyosítjuk 1 tk kristálycukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk 10 percig felfutni.
  2. Közben a 10-15 dkg vajat megolvasztjuk, a lisztet beleöntjük a tálba, beletesszük a lisztet, a sót és az olvasztott vajat. Ha felfutott az élesztő, akkor beleöntjük, és jól összekavarjuk, és addig adagoljuk hozzá a langyos vizet, amíg jól el nem tudjuk dolgozni a tésztát. Kb. 10 percig dagasztjuk, majd cipót formázunk belőle, és utána kelni hagyjuk langyos helyen kb. 1 óráig.
  3. Közben amíg kel a tészta, elkészítjük a masszát. A lilahagymát apróra felkockázzuk, a virslit is apróra vágjuk, egy nagyobb tálba beletesszük a pizzakrémet, és hozzáadjuk az apróra vágot lilahagymát, a virslit és a kukoricát.
  4. A megkelt tésztát 0,5 cm vastagra nyújtjuk lisztezett felületen. 12×12 cm-es kockákra vágjuk, kb 10 darab lesz belőle. A kockák közepén elosztjuk a tölteléket, majd az egymással szembeni csücsköket összecsípjük, így kapjuk meg a batyu formát.
  5. Végül a 2 darab egész tojást felütjük, hozzákeverjük a tejfölt és a majorannát. A tészta tetejét megkenjük vele, és a reszelt sajtot rászórjuk.
  6. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belerakjuk a pizzás bucikat. 2-3 adagban sütjük meg, ne tegyük őket szorosan egymás mellé, mert megkelnek. 20-25 percig sütjük 180 fokos sütőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2302
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valamit készíteni akartam vacsorára, pizza nemrég volt és így készült el a pizzás buci. A férjemnek nagyon ízlett, és elnevezte pizzás csónaknak.

Hozzávalók

A tésztához

A közepébe

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...