r
Nosalty Logó

Pizza székely módra

Incsifincsi
Pizza székely módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

1260
Kalória
55.7g
Fehérje
83.8g
Szénhidrát
76.6g
Zsír
219.9g
Víz
168g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1260 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5032 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 260 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3929.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    2375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    219.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5558 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 1260 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223 g

Zsír

  • Összesen
    306.4 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15718 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    3359 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    2363 mg
  • Nátrium
    9499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    335.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    879.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1565 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    22232 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 5032 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1150 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet beleszitáljuk egy edénybe, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a borsot és a disznózsírt.
  2. Ezután belemorzsoljuk az élesztőt. Annyi langyos vizet adunk hozzá (borvizet), amennyi elegendő a dagasztáshoz.
  3. Dagasztás közben az olajat is adjuk hozzá a tésztához. A dagasztás akkor lesz jó, ha a tészta leválik a kezünkről.
  4. Ha megvagyunk, állni hagyjuk lefedett kendővel a tésztát, körülbelül 40-50 percig.
  5. Amikor a duplájára nőtt, máris hozzáfoghatunk.

A tetejére

  1. A nyers pizzatésztát megkenjünk paradicsomszósszal, ezután rárakjuk a sonkát, a szalámit, az ananászokat és legvégül a sajtot.
  2. A tepsit kikenjük 4 ek. sertészsírral, ezután mehet a sütőbe mindenestől!
  3. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x40

Valamikor réges-régen, amikor az emberek nagy szegénységben éltek, és alig volt betenni valójuk, észrevették, hogy a kelt tészták megcifrázása különféle zöldségekkel, húsokkal, igen kedvükre való. Nincs pontos recept. A pizzatészta hozzávalói: egyszerűen liszt és élesztő, na meg a fűszerek. A tetejére valót mindenféle lehetséges elképzelés helyettesíti, ami szemnek-szájnak ingere.  Ha egyszer megkóstolják, nincs megállás. 

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Pizza Vesuvio

Hagyományos alapok összegyúrásával született ez a nem épp tradicionális pizzakülönlegesség. A tészta hagyományos nápolyi alapokon nyugszik: 00-ás lisztből, magas hidratációval, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...