Pizza székely módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Incsifincsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
53 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
-
7 kcal
-
100g víz0 kcal
A tetejére
-
40g paradicsomszósz10 kcal
-
38g prágai sonka53 kcal
-
38g szalámi185 kcal
-
13g ananászkonzerv8 kcal
-
125g sajt440 kcal
Összesen
1260
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
9g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
60g disznózsír541 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
400g víz0 kcal
A tetejére
-
160g paradicsomszósz38 kcal
-
150g prágai sonka210 kcal
-
150g szalámi740 kcal
-
50g ananászkonzerv30 kcal
-
500g sajt1760 kcal
Összesen
5032
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
20.7g finomliszt75 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
3.1g disznózsír28 kcal
-
1.3g friss élesztő1 kcal
-
20.7g víz0 kcal
A tetejére
-
8.3g paradicsomszósz2 kcal
-
7.8g prágai sonka11 kcal
-
7.8g szalámi38 kcal
-
2.6g ananászkonzerv2 kcal
-
25.9g sajt91 kcal
Összesen
260
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.7 g
Zsír
-
Összesen 76.6 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3929.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 840 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 591 mg
-
Nátrium 2375 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 219.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 403 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 391 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5558 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
1260
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 223 g
Zsír
-
Összesen 306.4 g
-
Telített zsírsav 138 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 672 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15718 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 3359 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 254 mg
-
Foszfor 2363 mg
-
Nátrium 9499 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 335.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 879.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1612 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 166 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 407 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 1565 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 574 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 22232 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
5032
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 813.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 491 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1150 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
260
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
1.5 teáskanál só
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál cukor
-
3 ek napraforgó olaj
-
4 ek disznózsír
-
25 g friss élesztő
-
4 dl víz
A tetejére
-
16 ek paradicsomszósz
-
15 dkg prágai sonka
-
5 dkg ananászkonzerv
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet beleszitáljuk egy edénybe, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a borsot és a disznózsírt.
- Ezután belemorzsoljuk az élesztőt. Annyi langyos vizet adunk hozzá (borvizet), amennyi elegendő a dagasztáshoz.
- Dagasztás közben az olajat is adjuk hozzá a tésztához. A dagasztás akkor lesz jó, ha a tészta leválik a kezünkről.
- Ha megvagyunk, állni hagyjuk lefedett kendővel a tésztát, körülbelül 40-50 percig.
- Amikor a duplájára nőtt, máris hozzáfoghatunk.
A tetejére
- A nyers pizzatésztát megkenjünk paradicsomszósszal, ezután rárakjuk a sonkát, a szalámit, az ananászokat és legvégül a sajtot.
- A tepsit kikenjük 4 ek. sertészsírral, ezután mehet a sütőbe mindenestől!
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 25x40
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1164
- Feltöltés dátuma: 2018. július 14.
Ajánló
Fogyaszthatunk zöldséget mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Incsifincsi
31 recept
Valamikor réges-régen, amikor az emberek nagy szegénységben éltek, és alig volt betenni valójuk, észrevették, hogy a kelt tészták megcifrázása különféle zöldségekkel, húsokkal, igen kedvükre való. Nincs pontos recept. A pizzatészta hozzávalói: egyszerűen liszt és élesztő, na meg a fűszerek. A tetejére valót mindenféle lehetséges elképzelés helyettesíti, ami szemnek-szájnak ingere. Ha egyszer megkóstolják, nincs megállás.