Pizza margherita 2. - mini
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
mozzarelli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
4 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
1g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g cukor2 kcal
-
0g zsálya0 kcal
A szószhoz
-
8g olívaolaj71 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
83g paradicsomszósz20 kcal
-
3g tej2 kcal
-
0g cukor2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A feltéthez
-
50g mozzarella150 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
579
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
23 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
6g só0 kcal
-
300g víz0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g zsálya0 kcal
A szószhoz
-
48g olívaolaj424 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
500g paradicsomszósz120 kcal
-
20g tej11 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A feltéthez
-
300g mozzarella897 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
3464
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
29.3g finomliszt107 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
17.6g víz0 kcal
-
0.1g cukor1 kcal
-
0g zsálya0 kcal
A szószhoz
-
2.8g olívaolaj25 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
29.3g paradicsomszósz7 kcal
-
1.2g tej1 kcal
-
0.1g cukor1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A feltéthez
-
17.6g mozzarella53 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
204
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1699.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 284 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 298 mg
-
Nátrium 1032 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 161.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 244 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 11579 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
579
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.9 g
Zsír
-
Összesen 137.8 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 237 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10197.2 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 225 mg
-
Kálcium 1706 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 253 mg
-
Foszfor 1790 mg
-
Nátrium 6191 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 425.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 969.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 647 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 360 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 522 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1466 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 69475 micro
-
Lut-zea 211 micro
Összesen
3464
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 597 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 362 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4068 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
7 g instant élesztő
-
2 ek olívaolaj
-
1 teáskanál só
-
3 dl víz
-
0.5 teáskanál cukor
A szószhoz
-
6 ek olívaolaj
-
5 dl paradicsomszósz
-
0.5 teáskanál cukor
-
bazsalikom ízlés szerint
A feltéthez
-
30 dkg mozzarella
-
oregánó ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A tészta kellékeit összegyúrjuk. Minimum 2 órát kelesztjük kelesztőtálban.
- Megfőzzük a szószt.
- A sütőt előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.
- A tésztát félbevágjuk, mindkettőtkb. 9 részre osztjuk, és kézzel formázzuk.
- Megkenjük vékonyan paradicsomszósszal, rakunk rá mozzarellaszeleteket, megszórjuk oregánóval, meglocsoljuk olívaolajjal.
- Az előmelegített sütőben készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10459
- Feltöltés dátuma: 2011. március 22.
Ajánló
Ebből a mennyiségből egyébként 2 tepsi pizza készíthető, mini változatként pedig 18 db. Társasági összezörrenésekre ideális a minit készíteni, különféle feltétekkel, és akkor mindenki talál kedvére valót.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
mozzarelli
10 recept
Nálunk családi hagyomány, hogy egy kis tejet teszünk a paradicsomszószba, nem sokat, épp annyit, hogy kicsit krémes legyen, és ne legyen olyan savanyú a szósz. A pizza tetejére egyébként friss bazsalikomot is lehet szórni, magam sem értem, én miért nem tettem így :). Azt hiszem, az oregánó hamarabb került a kezem közé:) .