r
Nosalty Logó

Pizza Atos tejfölösen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pizza Atos tejfölösen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pizzatésztához

A feltéthez

Összesen 1256 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pizzatésztához

A feltéthez

Összesen 5015 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pizzatésztához

A feltéthez

Összesen 209 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3794.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    2681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 1256 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185 g

Zsír

  • Összesen
    268.2 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15179.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1872 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    10725 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1299.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1594 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1403 micro
  • α-karotin
    343 micro
  • β-karotin
    2010 micro
  • β-crypt
    170 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2165 micro
Összesen 5015 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    321 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A pizzatésztához

A feltéthez

Elkészítés

A pizzatésztához

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a cukrot, és elkeverjük. A közepébe kis mélyedést készítünk, amibe belemorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntünk a langyos vízből annyit, amennyi a mélyedésben elfér, és az ujjunkkal belehúzunk egy keveset a lisztből is. 10 percig állni hagyjuk, amíg az élesztőnk felfut.
  2. Ezután elkezdjük összeállítani a pizzatésztát: hozzáöntjük az olvasztott vajat (vagy az olajat), és apránként a maradék langyos vizet is. Kézzel vagy robotgéppel kb. 10 perc alatt készre dagasztjuk, majd letakarva meleg helyen 1 órán át kelesztjük, hogy a tésztánk a duplájára nőjjön.
  3. Ez idő alatt előkészítjük, és felaprítjuk a feltéthez valókat, és a sütőt is bemelegítjük. A sonkát, a szalámit, a bacont csíkokra vagy kockákra vágjuk, a paradicsomot és az olajbogyót felkarikázzuk, a paprikát feldaraboljuk, a medvehagymát (vagy a zöldhagyma szárát) vékonyra szeleteljük, a sajtot lereszeljük.
  4. Amikor a pizzatésztánk kellőképpen megkelt, egy tepsit vékonyan kivajazunk, majd a tálból olajos kézzel a tepsi közepére borítjuk tésztát, és szépen egyenletesen minden irányba kihúzogatjuk, hogy az egész tepsit beborítsa. Ne lapogassuk, vagy nyomkodjuk le a kezünkkel a tésztát, mert akkor keményre sül. Hagyjuk lazán, nem baj, ha kissé egyenetlen a felülete, a sütőben még úgyis emelkedni fog. Ha kerek pizzákat szeretnénk készíteni, akkor úgy is formázhatjuk a tésztánkat, 4 egyenlő részre elosztva.
  5. Egy kanállal rákenjük a tészta tetejére a tejfölt, majd tetszés szerint rápakoljuk az összes előkészített feltétnek valót, és végül rászórjuk a sajtot.
  6. Előmelegített sütőben sütjük. Tálaláskor négyzet- vagy háromszög alakúra szeleteljük, és a szeletekre ketchupot teszünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6783
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 06.

Ajánló

Ha pizzaszósszal készítjük tejföl helyett, akkor keverjünk össze 30 dkg paradicsomot (vagy sűrített paradicsomot) 1 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, borssal,bazsalikommal és pár csepp olajjal, majd ezt a szószt kenjük a pizzatésztára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc pizzériánkból többször is rendeltük már ezt a fajta pizzát, ami Pizza Atos néven fut mifelénk, és a következő feltét található rajta: paradicsom, sonka, szalámi, kukorica, paprika, olívabogyó, sajt.  A napokban gondoltam egyet, és magam is megpróbáltam elkészíteni. Az eredmény nagyon finom lett, és mivel egy egész tepsivel sütöttem, a Párommal kétszer is bőven jóllaktunk belőle.  A feltétnek valókat kibővítettem baconnel és a fagyasztóban lapuló medvehagymával (hogy színesítsem az összképet, és valami zöld is kerüljön a tetejére), valamint pizzaszósz helyett tejföllel kentem meg a tésztát, mert életem párja sajnos nem ehet túl paradicsomos vagy túl fűszeres dolgokat, így leginkább neki kedveztem ezzel a módosítással.  Természeten, aki úgy szeretné, pizzaszósszal is elkészítheti.

Hozzávalók

A pizzatésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...