Pizza Atos tejfölösen
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
A pizzatésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
7 kcal
-
3g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
75g víz0 kcal
A feltéthez
-
75g tejföl149 kcal
-
38g sonka52 kcal
-
25g szalámi123 kcal
-
35g csemegekukorica30 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
25g zöld olajbogyó29 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
4g medvehagyma6 kcal
-
50g sajt176 kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
A pizzatésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
12g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
300g víz0 kcal
A feltéthez
-
300g tejföl594 kcal
-
150g sonka207 kcal
-
100g szalámi493 kcal
-
140g csemegekukorica120 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
100g zöld olajbogyó116 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
16g medvehagyma23 kcal
-
200g sajt704 kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
A pizzatésztához
-
20.8g finomliszt76 kcal
-
1 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
12.5g víz0 kcal
A feltéthez
-
12.5g tejföl25 kcal
-
6.2g sonka9 kcal
-
4.2g szalámi20 kcal
-
5.8g csemegekukorica5 kcal
-
4.2g tv-paprika1 kcal
-
12.5g paradicsom2 kcal
-
4.2g zöld olajbogyó5 kcal
-
4.2g bacon16 kcal
-
0.7g medvehagyma1 kcal
-
8.3g sajt29 kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.3 g
Zsír
-
Összesen 67.1 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3794.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 468 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 498 mg
-
Nátrium 2681 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 324.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 398 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 351 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 502 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 541 micro
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 185 g
Zsír
-
Összesen 268.2 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 618 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15179.4 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 236 mg
-
Kálcium 1872 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 316 mg
-
Foszfor 1992 mg
-
Nátrium 10725 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 458.9 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1299.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1594 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 125 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 495 micro
-
Kolin: 278 mg
-
Retinol - A vitamin: 1403 micro
-
α-karotin 343 micro
-
β-karotin 2010 micro
-
β-crypt 170 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 2165 micro
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 630.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 445 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 321 micro
-
Lut-zea 90 micro
Hozzávalók
A pizzatésztához
-
50 dkg finomliszt
-
2 teáskanál só
-
1 teáskanál cukor
-
3 dl víz
A feltéthez
-
3 dl tejföl
-
15 dkg sonka
-
10 dkg szalámi
-
1 közepes db tv-paprika
-
3 közepes db paradicsom
-
10 dkg zöld olajbogyó
-
10 dkg bacon
-
20 dkg sajt
Elkészítés
A pizzatésztához
- A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a cukrot, és elkeverjük. A közepébe kis mélyedést készítünk, amibe belemorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntünk a langyos vízből annyit, amennyi a mélyedésben elfér, és az ujjunkkal belehúzunk egy keveset a lisztből is. 10 percig állni hagyjuk, amíg az élesztőnk felfut.
- Ezután elkezdjük összeállítani a pizzatésztát: hozzáöntjük az olvasztott vajat (vagy az olajat), és apránként a maradék langyos vizet is. Kézzel vagy robotgéppel kb. 10 perc alatt készre dagasztjuk, majd letakarva meleg helyen 1 órán át kelesztjük, hogy a tésztánk a duplájára nőjjön.
- Ez idő alatt előkészítjük, és felaprítjuk a feltéthez valókat, és a sütőt is bemelegítjük. A sonkát, a szalámit, a bacont csíkokra vagy kockákra vágjuk, a paradicsomot és az olajbogyót felkarikázzuk, a paprikát feldaraboljuk, a medvehagymát (vagy a zöldhagyma szárát) vékonyra szeleteljük, a sajtot lereszeljük.
- Amikor a pizzatésztánk kellőképpen megkelt, egy tepsit vékonyan kivajazunk, majd a tálból olajos kézzel a tepsi közepére borítjuk tésztát, és szépen egyenletesen minden irányba kihúzogatjuk, hogy az egész tepsit beborítsa. Ne lapogassuk, vagy nyomkodjuk le a kezünkkel a tésztát, mert akkor keményre sül. Hagyjuk lazán, nem baj, ha kissé egyenetlen a felülete, a sütőben még úgyis emelkedni fog. Ha kerek pizzákat szeretnénk készíteni, akkor úgy is formázhatjuk a tésztánkat, 4 egyenlő részre elosztva.
- Egy kanállal rákenjük a tészta tetejére a tejfölt, majd tetszés szerint rápakoljuk az összes előkészített feltétnek valót, és végül rászórjuk a sajtot.
- Előmelegített sütőben sütjük. Tálaláskor négyzet- vagy háromszög alakúra szeleteljük, és a szeletekre ketchupot teszünk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6783
- Feltöltés dátuma: 2011. december 06.
Ajánló
Ha pizzaszósszal készítjük tejföl helyett, akkor keverjünk össze 30 dkg paradicsomot (vagy sűrített paradicsomot) 1 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, borssal,bazsalikommal és pár csepp olajjal, majd ezt a szószt kenjük a pizzatésztára.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Kedvenc pizzériánkból többször is rendeltük már ezt a fajta pizzát, ami Pizza Atos néven fut mifelénk, és a következő feltét található rajta: paradicsom, sonka, szalámi, kukorica, paprika, olívabogyó, sajt. A napokban gondoltam egyet, és magam is megpróbáltam elkészíteni. Az eredmény nagyon finom lett, és mivel egy egész tepsivel sütöttem, a Párommal kétszer is bőven jóllaktunk belőle. A feltétnek valókat kibővítettem baconnel és a fagyasztóban lapuló medvehagymával (hogy színesítsem az összképet, és valami zöld is kerüljön a tetejére), valamint pizzaszósz helyett tejföllel kentem meg a tésztát, mert életem párja sajnos nem ehet túl paradicsomos vagy túl fűszeres dolgokat, így leginkább neki kedveztem ezzel a módosítással. Természeten, aki úgy szeretné, pizzaszósszal is elkészítheti.