r
Nosalty Logó

Pizza 8.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Pizza 8.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

1013
Kalória
44.1g
Fehérje
120.2g
Szénhidrátok
40.5g
Zsír
363.1g
Víz
86.3g
Koleszterin
11.7g
Rost
24.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 1013 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 4053 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 159 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2660.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    1455 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    363.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    2117 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    39429 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 1013 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.5 g

Zsír

  • Összesen
    161.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10642.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1846 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    2181 mg
  • Nátrium
    5820 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.6 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    1452.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    532 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    643 micro
  • α-karotin
    724 micro
  • β-karotin
    8468 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    157714 micro
  • Lut-zea
    3144 micro
Összesen 4053 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    6215 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az alábbiak szerint elkészítjük a kovászt: a langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. Ezt tesszük a liszthalom közepébe, majd kis liszttel átkeverve 20 percig kelni hagyjuk.
  2. A liszttel összedolgozzuk a sót, az olívaolajat és a langyos vizet. Ragacsos tésztát kapunk. 1 órát kelesztjük.
  3. Ezalatt elkészítjük a szószt. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, liszttel rántást készítünk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Felöntjük paradicsomszósszal, és fűszerezzük (oregánó, bazsalikom, petrezselyem). Felforrás után kész.
  4. A feltéthez valókat karikára, apróra vágjuk.
  5. Lisztezett felületen kb. fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát. (Ebből a tésztából két 30 cm átmérőjű tésztát készíthetünk.)
  6. Kikent tepsibe rakjuk úgy, hogy pereme legyen, és vastagon megkenjük szósszal. Rárakjuk a feltétet, és megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Előmelegített sütőben, magas hőmérsékleten készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez volt az első pizza, amit pizza sütőformában készítettem, előtte tepsiben sütöttem. Kis beruházással teljesen más élményt kaptam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!