Pita gazdagon
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
927
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2780
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
122
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.1 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3091.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 547 mg
-
Nátrium 2090 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.8 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 436.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 230 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 1557 micro
-
β-crypt 321 micro
-
Likopin 16083 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
927
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 147.4 g
Zsír
-
Összesen 68.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 284 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9275.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 902 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 334 mg
-
Foszfor 1642 mg
-
Nátrium 6271 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 395.5 g
-
Cukor 121 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1310.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 453 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 689 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 307 micro
-
Kolin: 390 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 4670 micro
-
β-crypt 962 micro
-
Likopin 48248 micro
-
Lut-zea 777 micro
Összesen
2780
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 408.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 276 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 206 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 2124 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A darált hús először olívaolajon megpirítjuk, majd felöntjük tejjel, kb. 50 perc alatt puhára főzzük, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
- A vöröshagymát felkockázzuk (nyugodtan lehetnek nagyobb darabok), majd olívaolajon a felkockázott kaliforniai paprikával néhány percig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a curry-t, összekeverjük, majd felöntjük a ketchuppal.
- Elkeverünk benne egy evőkanál cukrot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (én citromos borsot használtam).
- Ízlés szerint adhatunk hozzá több curryt vagy ketchupot.
- Felforraljuk, az első buborékoknál lehúzzuk a főzőlapról.
- Az uborkát felszeleteljük, a korianderleveleket összetépkedjük.
- A pitákat megtöltjük a hússal, szósszal, uborkával, majd a korianderlevelekkel.
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5706
- Feltöltés dátuma: 2011. július 05.
Ajánló
Könnyű és laktató étel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A pitát boltban vettem, másnap járt le a szavatossága, így a hűtő tartalmából kellett valamit kreálnom, amit beletölthettünk.