Pisztáciás csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Happygirlkitchen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
22g tojás28 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
18 kcal
-
7 kcal
-
7 kcal
-
5g pisztácia29 kcal
-
45g habtejszín131 kcal
-
10g tejcsokoládé54 kcal
-
8 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
-
10 kcal
-
0g lapzselatin1 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
5g tejcsokoládé27 kcal
-
5g étcsokoládé27 kcal
-
0g lapzselatin1 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
8g pisztácia46 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
4 kcal
-
1g lapzselatin2 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
5g tejcsokoládé27 kcal
-
5g étcsokoládé27 kcal
-
0g lapzselatin1 kcal
Összesen
700
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
220g tojás277 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
20g napraforgó olaj177 kcal
-
20g kenyérliszt bl8072 kcal
-
68 kcal
-
50g pisztácia286 kcal
-
450g habtejszín1314 kcal
-
100g tejcsokoládé535 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
95 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
50g tejcsokoládé268 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
80g pisztácia458 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g lapzselatin21 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
50g tejcsokoládé268 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
Összesen
6995
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
11.3g tojás14 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
9 kcal
-
4 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
2.6g pisztácia15 kcal
-
23.1g habtejszín67 kcal
-
5.1g tejcsokoládé27 kcal
-
4 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
1.3g csokoládés pudingpor5 kcal
-
0.2g lapzselatin1 kcal
-
5.1g habtejszín15 kcal
-
2.6g tejcsokoládé14 kcal
-
2.6g étcsokoládé14 kcal
-
0.1g lapzselatin0 kcal
-
12.8g mascarpone52 kcal
-
4.1g pisztácia23 kcal
-
5.1g habtejszín15 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g lapzselatin1 kcal
-
5.1g habtejszín15 kcal
-
2.6g tejcsokoládé14 kcal
-
2.6g étcsokoládé14 kcal
-
0.1g lapzselatin0 kcal
Összesen
359
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 54.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 226 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 547.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 255 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 66.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 277 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 271 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 321 micro
Összesen
700
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 135.8 g
Zsír
-
Összesen 543.3 g
-
Telített zsírsav 232 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 149 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 2258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5474 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 1320 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 648 mg
-
Foszfor 2549 mg
-
Nátrium 766 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 427.1 g
-
Cukor 315 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 667.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2768 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 462 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 315 micro
-
Kolin: 1378 mg
-
Retinol - A vitamin: 2705 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 736 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3208 micro
Összesen
6995
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
359
kcal
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
6 dkg cukor
-
2 dkg kenyérliszt bl80
-
30 g cukrozatlan kakaópor
-
5 dkg pisztácia
Elkészítés
- A piskótához a pisztáciát nem túl finomra daráljuk robotgéppel. A lisztet és a kakaóport összekeverjük. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük, a tojásoksárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük. Az olajat fokozatosan már nem robotgéppel keverve, a sárgához adagoljuk és a száraz hozzávalókat is apránként hozzákeverjük, hogy ne legyen csomós. A felvert fehérjehabot is kanalanként adagoljuk, hogy egy könnyed piskótatésztát kapjunk. Egy 24 cm-es kerek, kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. 180 fokon 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Amikor megsült, levesszük a tortakarikát és az alját, majd egy rácson hagyjuk kihűlni. Közben elkészíthetjük a csokimousset.
- A tojássárgákat kikeverjük a vaníliás cukorral, a pudingporral és 0,5 dl tejszínnel. A maradék 1,5 dl tejszínt egy lábasban melegíteni kezdjük és a tojássárgájás keveréket lassan hozzáadagolva alacsony lángon addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk. Amikor besűrűsödött a krém, a kinyomkodott zselatinlapokat hozzákeverjük és levesszük a tűzről. A csokoládét egy keverőtálba tördeljük és ráöntjük a krémet. Alaposan összekeverjük, hogy a csoki felolvadjon. 2,5dl tejszínt lágy habbá verünk és amikor langyosra hűlt a krém, hozzákeverjük a felvert tejszínt.
- A kihűlt piskótát ráhelyezzük egy tálcára és egy állítható tortakarikát csatolunk köré. Lényeges, hogy körülölelje. Érdemes erre a célra használatos keményebb fóliát is használni a sütemény oldalára, majd úgy a tortakarikát ráhelyezni, hogy a krém biztos ne folyjon le. A krémet ráöntjük és hűtőbe helyezzük dermedésig.
- A ganache-hoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínbe tördeljük a kétféle csokit és lassan addig melegítjük, amíg fel nem olvad. Ekkor levesszük a melegről és hozzákeverjük a kinyomkodott zselatinlapot. Langyosra hűtjük és ráöntjük a megdermedt csoki moussera.
- A pisztáciás krémhez a pisztáciát késes aprítóban finomra daráljuk és a mascarponéval együtt a keverőtálba tesszük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínhez adjuk a kétféle cukrot és lassan addig melegítjük, amíg felolvad. Ekkor levesszük a melegről és a kinyomkodott zselatint belekeverjük. A mascarponés pisztáciát is hozzákeverjük, használhatunk habverőt és a csokoládés rétegre öntjük. Hűtőbe tesszük.
- A torta tetejét egy ganache díszíti, ehhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínbe tördeljük a kétféle csokit és lassan felmelegítjük, míg felolvad. Ekkor levesszük a melegről és belekeverjük a kinyomkodott zselatint. Langyosan a torta tetejére öntjük. 1 éjszakára hagyjuk a hűtőben és másnap díszítsük pisztáciával. Körbekenhetjük csokival az alját és durvára vágott pisztáciával díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 125
- Feltöltés dátuma: 2024. december 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
Happygirlkitchen
61 recept