r
Nosalty Logó

Pisztáciás csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Happygirlkitchen
Pisztáciás csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 700 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 6995 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 359 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 700 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    543.3 g
  • Telített zsírsav
    232 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    2258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5474 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1320 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    648 mg
  • Foszfor
    2549 mg
  • Nátrium
    766 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.1 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    667.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2768 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    462 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    1378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2705 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    736 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3208 micro
Összesen 6995 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A piskótához a pisztáciát nem túl finomra daráljuk robotgéppel. A lisztet és a kakaóport összekeverjük. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük, a tojásoksárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük. Az olajat fokozatosan már nem robotgéppel keverve, a sárgához adagoljuk és a száraz hozzávalókat is apránként hozzákeverjük, hogy ne legyen csomós. A felvert fehérjehabot is kanalanként adagoljuk, hogy egy könnyed piskótatésztát kapjunk. Egy 24 cm-es kerek, kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. 180 fokon 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Amikor megsült, levesszük a tortakarikát és az alját, majd egy rácson hagyjuk kihűlni. Közben elkészíthetjük a csokimousset.
  2. A tojássárgákat kikeverjük a vaníliás cukorral, a pudingporral és 0,5 dl tejszínnel. A maradék 1,5 dl tejszínt egy lábasban melegíteni kezdjük és a tojássárgájás keveréket lassan hozzáadagolva alacsony lángon addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk. Amikor besűrűsödött a krém, a kinyomkodott zselatinlapokat hozzákeverjük és levesszük a tűzről. A csokoládét egy keverőtálba tördeljük és ráöntjük a krémet. Alaposan összekeverjük, hogy a csoki felolvadjon. 2,5dl tejszínt lágy habbá verünk és amikor langyosra hűlt a krém, hozzákeverjük a felvert tejszínt.
  3. A kihűlt piskótát ráhelyezzük egy tálcára és egy állítható tortakarikát csatolunk köré. Lényeges, hogy körülölelje. Érdemes erre a célra használatos keményebb fóliát is használni a sütemény oldalára, majd úgy a tortakarikát ráhelyezni, hogy a krém biztos ne folyjon le. A krémet ráöntjük és hűtőbe helyezzük dermedésig.
  4. A ganache-hoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínbe tördeljük a kétféle csokit és lassan addig melegítjük, amíg fel nem olvad. Ekkor levesszük a melegről és hozzákeverjük a kinyomkodott zselatinlapot. Langyosra hűtjük és ráöntjük a megdermedt csoki moussera.
  5. A pisztáciás krémhez a pisztáciát késes aprítóban finomra daráljuk és a mascarponéval együtt a keverőtálba tesszük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínhez adjuk a kétféle cukrot és lassan addig melegítjük, amíg felolvad. Ekkor levesszük a melegről és a kinyomkodott zselatint belekeverjük. A mascarponés pisztáciát is hozzákeverjük, használhatunk habverőt és a csokoládés rétegre öntjük. Hűtőbe tesszük.
  6. A torta tetejét egy ganache díszíti, ehhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínbe tördeljük a kétféle csokit és lassan felmelegítjük, míg felolvad. Ekkor levesszük a melegről és belekeverjük a kinyomkodott zselatint. Langyosan a torta tetejére öntjük. 1 éjszakára hagyjuk a hűtőben és másnap díszítsük pisztáciával. Körbekenhetjük csokival az alját és durvára vágott pisztáciával díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 125
  • Feltöltés dátuma: 2024. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pisztáciás csokitorta
Happygirlkitchen 61 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...