Pisztáciás csokitorta
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
700
Kalória
13.6g
Fehérje
42.7g
Szénhidrátok
54.3g
Zsír
66.7g
Víz
225.8g
Koleszterin
3.9g
Rost
31.5g
Cukor
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
22g tojás28 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
18 kcal
-
7 kcal
-
7 kcal
-
5g pisztácia29 kcal
-
45g habtejszín131 kcal
-
10g tejcsokoládé54 kcal
-
8 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
-
10 kcal
-
0g lapzselatin1 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
5g tejcsokoládé27 kcal
-
5g étcsokoládé27 kcal
-
0g lapzselatin1 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
8g pisztácia46 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
4 kcal
-
1g lapzselatin2 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
5g tejcsokoládé27 kcal
-
5g étcsokoládé27 kcal
-
0g lapzselatin1 kcal
Összesen
700
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
220g tojás277 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
20g napraforgó olaj177 kcal
-
20g kenyérliszt bl8072 kcal
-
68 kcal
-
50g pisztácia286 kcal
-
450g habtejszín1314 kcal
-
100g tejcsokoládé535 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
95 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
50g tejcsokoládé268 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
80g pisztácia458 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g lapzselatin21 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
50g tejcsokoládé268 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
Összesen
6995
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
11.3g tojás14 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
9 kcal
-
4 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
2.6g pisztácia15 kcal
-
23.1g habtejszín67 kcal
-
5.1g tejcsokoládé27 kcal
-
4 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
1.3g csokoládés pudingpor5 kcal
-
0.2g lapzselatin1 kcal
-
5.1g habtejszín15 kcal
-
2.6g tejcsokoládé14 kcal
-
2.6g étcsokoládé14 kcal
-
0.1g lapzselatin0 kcal
-
12.8g mascarpone52 kcal
-
4.1g pisztácia23 kcal
-
5.1g habtejszín15 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g lapzselatin1 kcal
-
5.1g habtejszín15 kcal
-
2.6g tejcsokoládé14 kcal
-
2.6g étcsokoládé14 kcal
-
0.1g lapzselatin0 kcal
Összesen
359
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 54.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 226 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 547.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 255 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 66.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 277 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 271 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 321 micro
Összesen
700
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 135.8 g
Zsír
-
Összesen 543.3 g
-
Telített zsírsav 232 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 149 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 2258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5474 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 1320 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 648 mg
-
Foszfor 2549 mg
-
Nátrium 766 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 427.1 g
-
Cukor 315 mg
-
Élelmi rost 39 mg
Víz
-
Összesen 667.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2768 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 462 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 315 micro
-
Kolin: 1378 mg
-
Retinol - A vitamin: 2705 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 736 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3208 micro
Összesen
6995
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 34.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
359
kcal
Elkészítés
- A piskótához a pisztáciát nem túl finomra daráljuk robotgéppel. A lisztet és a kakaóport összekeverjük. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük, a tojásoksárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük. Az olajat fokozatosan már nem robotgéppel keverve, a sárgához adagoljuk és a száraz hozzávalókat is apránként hozzákeverjük, hogy ne legyen csomós. A felvert fehérjehabot is kanalanként adagoljuk, hogy egy könnyed piskótatésztát kapjunk. Egy 24 cm-es kerek, kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. 180 fokon 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Amikor megsült, levesszük a tortakarikát és az alját, majd egy rácson hagyjuk kihűlni. Közben elkészíthetjük a csokimousset.
- A tojássárgákat kikeverjük a vaníliás cukorral, a pudingporral és 0,5 dl tejszínnel. A maradék 1,5 dl tejszínt egy lábasban melegíteni kezdjük és a tojássárgájás keveréket lassan hozzáadagolva alacsony lángon addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk. Amikor besűrűsödött a krém, a kinyomkodott zselatinlapokat hozzákeverjük és levesszük a tűzről. A csokoládét egy keverőtálba tördeljük és ráöntjük a krémet. Alaposan összekeverjük, hogy a csoki felolvadjon. 2,5dl tejszínt lágy habbá verünk és amikor langyosra hűlt a krém, hozzákeverjük a felvert tejszínt.
- A kihűlt piskótát ráhelyezzük egy tálcára és egy állítható tortakarikát csatolunk köré. Lényeges, hogy körülölelje. Érdemes erre a célra használatos keményebb fóliát is használni a sütemény oldalára, majd úgy a tortakarikát ráhelyezni, hogy a krém biztos ne folyjon le. A krémet ráöntjük és hűtőbe helyezzük dermedésig.
- A ganache-hoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínbe tördeljük a kétféle csokit és lassan addig melegítjük, amíg fel nem olvad. Ekkor levesszük a melegről és hozzákeverjük a kinyomkodott zselatinlapot. Langyosra hűtjük és ráöntjük a megdermedt csoki moussera.
- A pisztáciás krémhez a pisztáciát késes aprítóban finomra daráljuk és a mascarponéval együtt a keverőtálba tesszük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínhez adjuk a kétféle cukrot és lassan addig melegítjük, amíg felolvad. Ekkor levesszük a melegről és a kinyomkodott zselatint belekeverjük. A mascarponés pisztáciát is hozzákeverjük, használhatunk habverőt és a csokoládés rétegre öntjük. Hűtőbe tesszük.
- A torta tetejét egy ganache díszíti, ehhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínbe tördeljük a kétféle csokit és lassan felmelegítjük, míg felolvad. Ekkor levesszük a melegről és belekeverjük a kinyomkodott zselatint. Langyosan a torta tetejére öntjük. 1 éjszakára hagyjuk a hűtőben és másnap díszítsük pisztáciával. Körbekenhetjük csokival az alját és durvára vágott pisztáciával díszíthetjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 90 perc
- Sütés ideje: 25 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!