r
Nosalty Logó

Piskótába szaggatott túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Piskótába szaggatott túrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A túrós krémhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1097 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A túrós krémhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 5489 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A túrós krémhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 269 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2155.7 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    203 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    777 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.7 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 1097 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165 g

Zsír

  • Összesen
    210.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10778.3 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    2021 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    3886 mg
  • Nátrium
    2037 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    733.7 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    638 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    1048 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1775 micro
Összesen 5489 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.8 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A túrós krémhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a 6 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.
  2. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  4. Elkészítjük a túrós krémet. A túrót, tojást, cukrokat, citromhéjat, búzadarát, mazsolát összekeverjük. A piskóta masszából is 6 evőkanállal hozzárakunk.
  5. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztánkat. A túrókrémet kanál segítségével rászaggatjuk.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk kb 45-50 percig sütjük.
  7. Ekkor kivesszük és tetszés szerint pár teáskanál lekvárt rakunk a tetejére, majd pár percig tovább sütjük, amíg készre nem sül. Tűpróbát végezzünk!
  8. Ha kihűlt porcukrozva tálalhatjuk, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9525
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 22.

Ajánló

Akár egy finomfőzelék, palócgulyás, kelkáposztafőzelék vagy zöldséges lebbencs után klassz kis desszert lehet! A receptek megtaláhatók nálam!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű, puha édesség. Én vegyesen használtam barack, és szilvalekvárt hozzá. A túró kissé le fog süllyedni, de ettől nem veszt az értékéből, a végére nagyon finom desszert sül ki belőle! A lányom mikor megkóstolta, szűkszavúan ennyit mondott: "anya, ez finom....!!"

Hozzávalók

A piskótához

A túrós krémhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...