Pirosbogyós-macarontorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 21% Zsír
Krém
-
63g mascarpone253 kcal
-
34g tojás43 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5 kcal
-
9g szeder4 kcal
-
9g meggy4 kcal
-
9g málna5 kcal
Piskóta
-
17g cukor65 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
77 kcal
-
9g tej5 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Macaron
Összesen
781
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 21% Zsír
Krém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
70g piros ribizli38 kcal
-
70g szeder29 kcal
-
70g meggy32 kcal
-
70g málna36 kcal
Piskóta
-
135g cukor522 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
70g napraforgó olaj619 kcal
-
70g tej39 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Macaron
Összesen
6241
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 21% Zsír
Krém
-
23.4g mascarpone94 kcal
-
12.9g tojás16 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
3.3g piros ribizli2 kcal
-
3.3g szeder1 kcal
-
3.3g meggy1 kcal
-
3.3g málna2 kcal
Piskóta
-
6.3g cukor24 kcal
-
8.4g finomliszt31 kcal
-
3.3g napraforgó olaj29 kcal
-
3.3g tej2 kcal
-
5.1g tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Macaron
Összesen
290
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 46 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 618.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 258 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.6 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 78.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
781
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.1 g
Zsír
-
Összesen 367.8 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 1260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4946.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 1072 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 423 mg
-
Foszfor 2063 mg
-
Nátrium 1169 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 612.5 g
-
Cukor 442 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 629.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 593 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 1094 mg
-
Retinol - A vitamin: 542 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 601 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1998 micro
Összesen
6241
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
290
kcal
Hozzávalók
Krém
-
500 g mascarpone
-
5 db tojás
-
4 csapott ek cukor
-
70 g piros ribizli
-
70 g szeder
-
70 g meggy
-
70 g málna
Piskóta
-
135 g cukor
-
180 g finomliszt
-
70 ml napraforgó olaj
-
70 ml tej
-
2 db tojás
-
1 csipet só
-
6 g sütőpor
Macaron
-
107 g cukor
-
107 g porcukor
-
27 g cukor
-
88 g tojásfehérje
-
37 g víz
Elkészítés
Krém
- A tojásokat kihabosítjuk a cukorral, magas fokozaton.
- A mascarponét fellazítjuk egy kis tojáshabbal, majd fokozatosan hozzáadjuk a maradék habot, és simára keverjük a krémet. Végül leturmixolva a piros gyümölcsöket is hozzákeverjük.
Piskóta
- A tojássárgáját 100 g cukorral habosra keverjük, ezután hozzáadjuk a tejet és az olajat, amit szintén habverővel keverünk egyenletesre.
- Ehhez keverjük a lisztet leszitálva a sütőporral együtt.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük 35 g cukorral és egy csipet sóval.
- Mindent szép egyenletesen összekeverünk, és 180 fokon megsütjük.
Macaron
- 2 x 44 g tojásfehérjét kimérünk, és mikróban pár másodpercre felmelegítjük. (Kb. 22-25 fokosra.)
- A finomra darált mandulát és porcukrot összekeverjük az egyik tojásfehérjével. Csomómentes legyen!
- A másik adag fehérjét kemény habbá verjük a 27 g cukorral. Tehetünk bele por alapú ételfestéket is.
- Elkészítjük a cukorszirupot a 107 g cukorból és a vízből. Konyhai hőmérővel ellenőrizzük, hogy 110-120 fokos legyen. Ekkor adjuk a habhoz folyamatos keverés mellett, magas fokozaton kb. 2 percig verjük.
- Összekeverjük a mandulás masszával, habzsákból kinyomkodjuk a macaronkorongokat, és 150 fokon 12 percig sütjük.
- Végül a kihűlt piskótát három felé vágjuk, megtöltjük a krémmel. Kívülről is bevonjuk, és a macaronokkal díszítjük a torta oldalát. A tetejére szórhatunk gyümölcsöt vagy ízlés szerint díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 2
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2404
- Feltöltés dátuma: 2017. június 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy torta, amiben a magyar és francia ízvilág találkozik.