r
Nosalty Logó

Pirosbogyós-macarontorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pirosbogyós-macarontorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Krém

Piskóta

Macaron

Összesen 781 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Krém

Piskóta

Macaron

Összesen 6241 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Krém

Piskóta

Macaron

Összesen 290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 781 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.1 g

Zsír

  • Összesen
    367.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4946.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1072 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    2063 mg
  • Nátrium
    1169 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    612.5 g
  • Cukor
    442 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    629.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    593 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    1094 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1998 micro
Összesen 6241 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

Krém

Piskóta

Macaron

Elkészítés

Krém

  1. A tojásokat kihabosítjuk a cukorral, magas fokozaton.
  2. A mascarponét fellazítjuk egy kis tojáshabbal, majd fokozatosan hozzáadjuk a maradék habot, és simára keverjük a krémet. Végül leturmixolva a piros gyümölcsöket is hozzákeverjük.

Piskóta

  1. A tojássárgáját 100 g cukorral habosra keverjük, ezután hozzáadjuk a tejet és az olajat, amit szintén habverővel keverünk egyenletesre.
  2. Ehhez keverjük a lisztet leszitálva a sütőporral együtt.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük 35 g cukorral és egy csipet sóval.
  4. Mindent szép egyenletesen összekeverünk, és 180 fokon megsütjük.

Macaron

  1. 2 x 44 g tojásfehérjét kimérünk, és mikróban pár másodpercre felmelegítjük. (Kb. 22-25 fokosra.)
  2. A finomra darált mandulát és porcukrot összekeverjük az egyik tojásfehérjével. Csomómentes legyen!
  3. A másik adag fehérjét kemény habbá verjük a 27 g cukorral. Tehetünk bele por alapú ételfestéket is.
  4. Elkészítjük a cukorszirupot a 107 g cukorból és a vízből. Konyhai hőmérővel ellenőrizzük, hogy 110-120 fokos legyen. Ekkor adjuk a habhoz folyamatos keverés mellett, magas fokozaton kb. 2 percig verjük.
  5. Összekeverjük a mandulás masszával, habzsákból kinyomkodjuk a macaronkorongokat, és 150 fokon 12 percig sütjük.
  6. Végül a kihűlt piskótát három felé vágjuk, megtöltjük a krémmel. Kívülről is bevonjuk, és a macaronokkal díszítjük a torta oldalát. A tetejére szórhatunk gyümölcsöt vagy ízlés szerint díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2404
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy torta, amiben a magyar és francia ízvilág találkozik.

Hozzávalók

Krém

Piskóta

Macaron

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...