r
Nosalty Logó

Pirított tojás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Veres Mari
Pirított tojás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tojáshoz

A besamelhez

Összesen 463 kcal
  • 18% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tojáshoz

A besamelhez

Összesen 1849 kcal
  • 18% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tojáshoz

A besamelhez

Összesen 190 kcal
  • 18% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1930.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    1044 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 463 kcal
  • 18% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    131.4 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7723.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    2016 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    1309 mg
  • Nátrium
    4177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    212 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1175 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1083 micro
Összesen 1849 kcal
  • 18% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    798.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A tojáshoz

A besamelhez

Elkészítés

A tojáshoz

  1. Besamel készítése: A vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, fehéredésig keverjük. A tejet részletekben hozzáadjuk, kevergetjük, míg besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendiót reszelünk hozzá.
  2. A besamelt elkeverjük a tojássárgájával, és ha kell, még sózzuk, fűszerezzük.
  3. Melegítsük meg, de ne forrjon föl.
  4. Tegyünk egy réteg szószt a jénai tál aljára, fektessük rá a felkarikázott tojásokat, szórjuk meg a kétféle reszelt sajttal.
  5. Újból besamel, majd tojás és sajt következik.
  6. A tetejét meghintjük zsemlemorzsával, majd felaprózott vajdarabkákkal.
  7. Tegyük előmelegített sütőbe, és pirítsuk 10 percig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7267
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 29.

Ajánló

A húsvétról megmaradt főtt tojás felhasználására nagyon jó módszer.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pirított tojás
Veres Mari 44 recept

Mint annyi mindent, ezt is anyámtól tanultam, és így elkészítve megettem a főtt tojás sárgáját is, amit amúgy "fojtósnak" találtam.

Hozzávalók

A tojáshoz

A besamelhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...