Pirított tojás
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Veres Mari
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 18% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tojáshoz
-
45g főtt tojás70 kcal
-
15g parmezán sajt59 kcal
-
15g ementáli sajt59 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
5g vaj36 kcal
A besamelhez
-
125g tej70 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
Összesen
463
kcal
- 18% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tojáshoz
-
180g főtt tojás279 kcal
-
60g parmezán sajt235 kcal
-
60g ementáli sajt236 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
20g vaj143 kcal
A besamelhez
-
500g tej280 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
Összesen
1849
kcal
- 18% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tojáshoz
-
18.6g főtt tojás29 kcal
-
6.2g parmezán sajt24 kcal
-
6.2g ementáli sajt24 kcal
-
2.1g zsemlemorzsa8 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
A besamelhez
-
51.7g tej29 kcal
-
5.2g vaj37 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4.1g tojássárgája13 kcal
Összesen
190
kcal
- 18% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 32.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1930.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 504 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 327 mg
-
Nátrium 1044 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 299 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 223 mg
-
Retinol - A vitamin: 294 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 271 micro
Összesen
463
kcal
- 18% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 88 g
Zsír
-
Összesen 131.4 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1353 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7723.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 2016 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 1309 mg
-
Nátrium 4177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 212 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1196 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 255 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 894 mg
-
Retinol - A vitamin: 1175 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 242 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1083 micro
Összesen
1849
kcal
- 18% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 798.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 432 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 21.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
A tojáshoz
-
3 db főtt tojás
-
6 dkg parmezán sajt
-
6 dkg ementáli sajt
-
2 dkg zsemlemorzsa
-
2 dkg vaj
A besamelhez
-
0.5 l tej
-
5 dkg vaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 tk só
-
fehér bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
2 db tojássárgája
Elkészítés
A tojáshoz
- Besamel készítése: A vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, fehéredésig keverjük. A tejet részletekben hozzáadjuk, kevergetjük, míg besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendiót reszelünk hozzá.
- A besamelt elkeverjük a tojássárgájával, és ha kell, még sózzuk, fűszerezzük.
- Melegítsük meg, de ne forrjon föl.
- Tegyünk egy réteg szószt a jénai tál aljára, fektessük rá a felkarikázott tojásokat, szórjuk meg a kétféle reszelt sajttal.
- Újból besamel, majd tojás és sajt következik.
- A tetejét meghintjük zsemlemorzsával, majd felaprózott vajdarabkákkal.
- Tegyük előmelegített sütőbe, és pirítsuk 10 percig.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7267
- Feltöltés dátuma: 2013. március 29.
Ajánló
A húsvétról megmaradt főtt tojás felhasználására nagyon jó módszer.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Veres Mari
44 recept
Mint annyi mindent, ezt is anyámtól tanultam, és így elkészítve megettem a főtt tojás sárgáját is, amit amúgy "fojtósnak" találtam.