r
Nosalty Logó

Pina Colada szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pina Colada szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A fehér krémhez

A sárga krémhez

A tetejére

Összesen 771 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A fehér krémhez

A sárga krémhez

A tetejére

Összesen 7708 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A fehér krémhez

A sárga krémhez

A tetejére

Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    726.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 771 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    120.6 g

Zsír

  • Összesen
    453.4 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7265.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    1684 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    551 mg
  • Foszfor
    2915 mg
  • Nátrium
    1758 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    822.4 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    1107.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2992 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    355 mg
  • D vitamin:
    301 micro
  • K vitamin:
    285 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    1287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2827 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1960 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1626 micro
Összesen 7708 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A fehér krémhez

A sárga krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához előbb a vajat morzsoljuk el a liszttel, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
  2. Míg felverjük a tojásfehérjét a cukorral, és hozzákeverjük a kókuszt, atésztát hűtőbe tesszük.
  3. Ezután két részre osztjuk, egyik felét kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, majd elegyengetjük rajta a tojásfehérjés krémet.
  4. Kinyújtjuk a másik felét is, és rátesszük a fehér krém tetejére. Itt-ott villával megböködjük. Előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Míg sül, megfőzhetjük a sárga krémet. A tejet feltesszük melegedni, a tojássárgákat elkeverjük a liszttel és kevés (2 merőkanálnyi) meleg (nem forró) tejjel, majd a tűzhelyen lévő (szintén nem forró) tejhez adjuk. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. (Aki nem szereti a tojássárgával készült krémet, annak egy tipp: a tojássárga és a liszt helyett sűrítheti a tejet vaníliás pudinggal is, a tojássárga pedig jó lesz a vasárnapi rántott hús elkészítéséhez. ;) Ebben az esetben 6 dl tejet használjuk és 2 cs pudingport.)
  6. Ezutánhagyjuk kihűlni, eközben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje.
  7. Ha kihűlt a krém, a szobahőmérsékletű margarint kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd a krémmel homogén masszává vegyítjük, és a kihűlt tésztás réteg tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük, míg elkészül a teteje.
  8. Az ananászlét feltesszük a tűzre (egy kevés kivételével, amibena pudingport kikeverjük). Ha felforrt, állandó keverés mellett hozzáöntjük a kikevert pudingokat. Megvárjuk, míg besűrűsödik, majd elzárjuk alatta a gázt és kevergetés mellett langyosra hűtjük. Fontos, hogy még langyosan kenjük a krém tetejére!! Villával hullámozzuk a tetejét, majd ismét hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5774
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptet az oldalon találtam, és kipróbáltam, az egész családnak ízlett. Mivel nagy kedvencem a Piña Colada, így tudom, a kókusz nagyon finom az ananásszal, gondoltam megpróbálkozom egy kis újítással :) Nagy sikert aratott ;) Jó étvágyat hozzá mindenkinek!

Hozzávalók

A tésztához

A fehér krémhez

A sárga krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...