r
Nosalty Logó

Pillangótorta alternatív cukrokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Pillangótorta alternatív cukrokkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 4659 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 215 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    303.6 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2037 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5422 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1263 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    2315 mg
  • Nátrium
    1307 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.3 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1197.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    439 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    1168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3192 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2212 micro
Összesen 4659 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

Díszítéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Egy tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral (ezt megkenhetjük vékonyan olajjal, ha biztosra akarunk menni).
  2. A fagyasztott meggyet öblítsük le, tegyük egy lábasba, adjuk hozzá az almalevet, 1 ek vaníliás xilitet és a zselatinport, sűrű kevergetés mellett forraljuk fel a gyümölcsöt, majd tegyük félre hűlni.
  3. A tojásokat válasszuk szét, a lisztet keverjük el a sütőporral és a kakaóporral. A fehérjét kezdjük habbá verni a csipet sóval, majd evőkanalanként adagoljuk hozzá a cukrot, és verjük egészen keményre. Végül a keverőgép fordulatszámát mérsékeljük minimálisra, és eresszük a habba a tojások sárgáját is. Ha elkeveredtek, akkor kapcsoljuk ki a mixert, és 2-3 részletben, fakanállal (vagy spatulával) keverjük alulról felfelé irányuló mozdulatokkal a tojáskrémhez a lisztet.
  4. Öntsük a tortaformába a habot és toljuk a sütőbe. Mérsékeljük a hőmérsékletet 150 fokra. 55-60 perc alatt sül meg, de ellenőrizzük tűvel, mielőtt kivesszük, hogy nem ragad-e még a tészta. Amikor kivesszük a sütőből, tegyük egy rácsra, fejjel lefelé fordítva hűtsük ki. Ha meghűlt, szedjük le róla a tortaformát (vágjuk a forma mentén körbe a sütit) és a sütőpapírt is, majd vágjuk 3 karikára.
  5. A habtejszínt kezdjük felverni, adjuk hozzá a maradék 2 ek vaníliás xilitet, a vége felé pedig a zselatinfixet is, és keverjük kemény habbá.
  6. Töltsük be a tortát oly módon, hogy kenjük meg a lapokat 1 cm magasan a tejszínhabbal, és a habba pötyögtessük bele a meggy felét, a meggyekre tegyünk még egy kis habot, és simítsuk el. Így kerüljön rá a következő lap, és a következő réteg krém, majd a 3. lap is. A betöltött tortát vágjuk ketté, és a félköröket fordítsuk egymásnak háttal: így kapjuk meg a pillangó szárnyait. A maradék habbal kenjük meg a kívülről is a tortát, végül tegyük legalább 1-2 órára hűtőbe. A díszítést ne sokkal fogyasztás előtt tegyük rá, mert a díszítőcukor hajlamos kiereszteni a színét.
  7. Formázzuk meg a lepke testét a marcipánból, helyezzük a torta közepére, végül a szórócukrot/csokit ujjunk közül szórva tegyük fel a mintákat a szárnyakra.
  8. Mivel nálunk 2. szülinapra készült, így a lepke szarvacskái lettek a gyertyák. A szarvacskák készülhetnek csoki- vagy ostyarudakból is, ha a gyertya nem aktuális.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2707
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 18.

Ajánló

A pillangó testéhez és fejéhez marcipánt használtam, melyet vehetünk készen, de készíthetünk is Juci Házi cukormentes marcipán receptje szerint

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kislányom 2. szülinapjára készült ez a pillangótorta, ezért nincs benne alkohol. Nagyon egyszerű, finom süti lett, mely ráadásul minden gyermek tetszését is elnyerte.

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...