r
Nosalty Logó

Pillangótorta alternatív cukrokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Pillangótorta alternatív cukrokkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 4659 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 215 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    303.6 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2037 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5422 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1263 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    2315 mg
  • Nátrium
    1307 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.3 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1197.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    439 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    1168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3192 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2212 micro
Összesen 4659 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

Díszítéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Egy tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral (ezt megkenhetjük vékonyan olajjal, ha biztosra akarunk menni).
  2. A fagyasztott meggyet öblítsük le, tegyük egy lábasba, adjuk hozzá az almalevet, 1 ek vaníliás xilitet és a zselatinport, sűrű kevergetés mellett forraljuk fel a gyümölcsöt, majd tegyük félre hűlni.
  3. A tojásokat válasszuk szét, a lisztet keverjük el a sütőporral és a kakaóporral. A fehérjét kezdjük habbá verni a csipet sóval, majd evőkanalanként adagoljuk hozzá a cukrot, és verjük egészen keményre. Végül a keverőgép fordulatszámát mérsékeljük minimálisra, és eresszük a habba a tojások sárgáját is. Ha elkeveredtek, akkor kapcsoljuk ki a mixert, és 2-3 részletben, fakanállal (vagy spatulával) keverjük alulról felfelé irányuló mozdulatokkal a tojáskrémhez a lisztet.
  4. Öntsük a tortaformába a habot és toljuk a sütőbe. Mérsékeljük a hőmérsékletet 150 fokra. 55-60 perc alatt sül meg, de ellenőrizzük tűvel, mielőtt kivesszük, hogy nem ragad-e még a tészta. Amikor kivesszük a sütőből, tegyük egy rácsra, fejjel lefelé fordítva hűtsük ki. Ha meghűlt, szedjük le róla a tortaformát (vágjuk a forma mentén körbe a sütit) és a sütőpapírt is, majd vágjuk 3 karikára.
  5. A habtejszínt kezdjük felverni, adjuk hozzá a maradék 2 ek vaníliás xilitet, a vége felé pedig a zselatinfixet is, és keverjük kemény habbá.
  6. Töltsük be a tortát oly módon, hogy kenjük meg a lapokat 1 cm magasan a tejszínhabbal, és a habba pötyögtessük bele a meggy felét, a meggyekre tegyünk még egy kis habot, és simítsuk el. Így kerüljön rá a következő lap, és a következő réteg krém, majd a 3. lap is. A betöltött tortát vágjuk ketté, és a félköröket fordítsuk egymásnak háttal: így kapjuk meg a pillangó szárnyait. A maradék habbal kenjük meg a kívülről is a tortát, végül tegyük legalább 1-2 órára hűtőbe. A díszítést ne sokkal fogyasztás előtt tegyük rá, mert a díszítőcukor hajlamos kiereszteni a színét.
  7. Formázzuk meg a lepke testét a marcipánból, helyezzük a torta közepére, végül a szórócukrot/csokit ujjunk közül szórva tegyük fel a mintákat a szárnyakra.
  8. Mivel nálunk 2. szülinapra készült, így a lepke szarvacskái lettek a gyertyák. A szarvacskák készülhetnek csoki- vagy ostyarudakból is, ha a gyertya nem aktuális.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2707
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 18.

Ajánló

A pillangó testéhez és fejéhez marcipánt használtam, melyet vehetünk készen, de készíthetünk is Juci Házi cukormentes marcipán receptje szerint

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kislányom 2. szülinapjára készült ez a pillangótorta, ezért nincs benne alkohol. Nagyon egyszerű, finom süti lett, mely ráadásul minden gyermek tetszését is elnyerte.

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...