r
Nosalty Logó

Pillangós diós bejglikosárkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Pillangós diós bejglikosárkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1103 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 445 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1103 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    285.8 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3522.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    1471 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    196 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    608 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 4400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 445 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a tejfölt meglangyosítjuk, hozzákeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. A lisztet összevegyítjük a sóval, porcukorral, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt.
  2. Ezután hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját és összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük, amíg elkészül a töltelék.
  3. A tésztát kb. fél cm - es nagyságúra kinyújtjuk és egy 8 cm - es átmérőjű hullámos szélű kiszúróval 12 db - ot szaggatunk belőle, majd elhelyezzük a kivajazott muffinforma mélyedéseibe és betöltjük a töltelékkel. A megmaradt tésztából pillangókat szúrunk és rátesszük a töltelékre. A tészta tetejét lekenjük tojással és 20 percig még kelesztjük, majd sütés előtt mégegyszer átkenjük, ezután 180 °C ra melegített sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük.

Töltelék

  1. A töltelékhez a tejet felforraljuk, a dióhoz hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, a citromhéjat, a lekvárt és leforrázzuk a tejjel. Alaposan összekeverjük és hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 108
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pillangós diós bejglikosárkák
Judit69 176 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...