r
Nosalty Logó

Pikáns spanyol sült oldalas

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Pikáns spanyol sült oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 598 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 2392 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 154 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    708.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 598 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.8 g

Zsír

  • Összesen
    165.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2832.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1344 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    814.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    421 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 2392 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Az oladalast felvágjuk a csont mellett, a csülköt is hasonló méretű szeletekre vágjuk.
  2. A hús mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, kevés kakukkfűvel megszórjuk.
  3. A páchoz valókat összekeverjük, és a húsra öntjük. Mellé tesszük a fokhagymát héjában és a szélesebb csíkokra felszeletelt lilahagymát.
  4. Alufóliával lefedjük, és 120 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen kb. 2 órára.
  5. Ezt követően a fóliát eltávolítjuk, 150 fokra állítjuk a sütőt, és a hús mindkét oldalát pirosra sütjük. Mikor a második oldalt kezdjük pirítani, a hús tetejére teszünk még egy kevés alma-narancs lekvárt.
  6. Burgonyapürével tálaljuk.
  7. A megmaradt szaftról a zsírt lekanalazzuk, beletekerjük még egy fél citrom levét, és a megmaradt hagymás fűszeres szaftot botmixerrel besűrítjük, a húsra locsoljuk.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x32
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6955
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns spanyol sült oldalas
Évi néni 1830 recept

Tegnap régi barátaim hívtak meg egy borkóstolóra, mivel vinotékát nyitottak, és fő profiljuk a tokaji borok. Elkóstolgattam a boreceteket, és annyira megtetszett ez az aszúból készült balzsamecet, hogy muszáj volt azonnal valamibe belevarázsolnom. Férjem pedig azt kérte, hogy ha oldalast sütök, ne hétköznapi ízesítéssel tegyem. Kerestem egy nagyjából tetsző receptet, és elkezdtem kevergetni, kóstolgatni mindenfélét. Ez jött ki belőle, meg amit itthon találtam. Családomnak és nekem is tetszett.

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...