Pikáns spanyol sült oldalas
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
A húshoz
-
125g sertésoldalas242 kcal
-
125g sertéscsülök174 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
A páchoz
-
38g narancslé18 kcal
-
21g citrom3 kcal
-
6g méz19 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
-
4 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
3g chiliolaj22 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
10g lekvár/ dzsem28 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
Összesen
598
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
A húshoz
-
500g sertésoldalas970 kcal
-
500g sertéscsülök695 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
A páchoz
-
150g narancslé71 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
25g méz76 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
15 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
10g chiliolaj88 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
40g lekvár/ dzsem111 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
Összesen
2392
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
A húshoz
-
32.1g sertésoldalas62 kcal
-
32.1g sertéscsülök45 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
A páchoz
-
9.6g narancslé5 kcal
-
5.5g citrom1 kcal
-
1.6g méz5 kcal
-
0.3g balzsamecet0 kcal
-
1.3g worcestershire-szósz1 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
0.6g chiliolaj6 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
2.6g lekvár/ dzsem7 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
11.6g lilahagyma4 kcal
-
1.9g sertészsír17 kcal
Összesen
154
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.5 g
Zsír
-
Összesen 41.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 708.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 336 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 203.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
598
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.8 g
Zsír
-
Összesen 165.7 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 550 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2832.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 209 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 1344 mg
-
Nátrium 931 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.2 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 814.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 421 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 499 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 233 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 200 micro
Összesen
2392
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
50 dkg sertésoldalas
-
50 dkg sertéscsülök
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
A páchoz
-
1.5 dl narancslé
-
1 ek méz
-
1 ek balzsamecet
-
2 ek worcestershire-szósz
-
1 tk mustár
-
1 tk kakukkfű
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 közepes fej lilahagyma
-
2 ek sertészsír
Elkészítés
A húshoz
- Az oladalast felvágjuk a csont mellett, a csülköt is hasonló méretű szeletekre vágjuk.
- A hús mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, kevés kakukkfűvel megszórjuk.
- A páchoz valókat összekeverjük, és a húsra öntjük. Mellé tesszük a fokhagymát héjában és a szélesebb csíkokra felszeletelt lilahagymát.
- Alufóliával lefedjük, és 120 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen kb. 2 órára.
- Ezt követően a fóliát eltávolítjuk, 150 fokra állítjuk a sütőt, és a hús mindkét oldalát pirosra sütjük. Mikor a második oldalt kezdjük pirítani, a hús tetejére teszünk még egy kevés alma-narancs lekvárt.
- Burgonyapürével tálaljuk.
- A megmaradt szaftról a zsírt lekanalazzuk, beletekerjük még egy fél citrom levét, és a megmaradt hagymás fűszeres szaftot botmixerrel besűrítjük, a húsra locsoljuk.
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37x32
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6963
- Feltöltés dátuma: 2012. július 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Tegnap régi barátaim hívtak meg egy borkóstolóra, mivel vinotékát nyitottak, és fő profiljuk a tokaji borok. Elkóstolgattam a boreceteket, és annyira megtetszett ez az aszúból készült balzsamecet, hogy muszáj volt azonnal valamibe belevarázsolnom. Férjem pedig azt kérte, hogy ha oldalast sütök, ne hétköznapi ízesítéssel tegyem. Kerestem egy nagyjából tetsző receptet, és elkezdtem kevergetni, kóstolgatni mindenfélét. Ez jött ki belőle, meg amit itthon találtam. Családomnak és nekem is tetszett.