Pikáns csirkeszárnyak burgonyával és rizzsel
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
Pikáns csirkeszárny
-
25 kcal
-
52g narancs18 kcal
-
15g méz46 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
17g olívaolaj150 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
400g csirkeszárny474 kcal
Sütőben sült burgonya
-
20g burgonya12 kcal
-
1g olívaolaj7 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
0g só0 kcal
Kukoricás rizs
-
40g rizs143 kcal
-
40g csemegekukorica34 kcal
-
2g só0 kcal
-
120g víz0 kcal
-
28 kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
Pikáns csirkeszárny
-
150g sűrített paradicsom123 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
75g méz228 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
2000g csirkeszárny2368 kcal
Sütőben sült burgonya
-
100g burgonya58 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
0g só0 kcal
Kukoricás rizs
-
200g rizs716 kcal
-
200g csemegekukorica172 kcal
-
8g só0 kcal
-
600g víz0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
Pikáns csirkeszárny
-
3.9g sűrített paradicsom3 kcal
-
6.8g narancs2 kcal
-
2g méz6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.2g olívaolaj20 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
52.6g csirkeszárny62 kcal
Sütőben sült burgonya
-
2.6g burgonya2 kcal
-
0.1g olívaolaj1 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
0g só0 kcal
Kukoricás rizs
-
5.3g rizs19 kcal
-
5.3g csemegekukorica5 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
15.8g víz0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.6 g
Zsír
-
Összesen 53.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2121.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 424 mg
-
Nátrium 1480 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 411.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 90 micro
-
Likopin 8629 micro
-
Lut-zea 309 micro
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 248.1 g
Zsír
-
Összesen 269.2 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 141 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 1376 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10606.2 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 261 mg
-
Kálcium 341 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 435 mg
-
Foszfor 2122 mg
-
Nátrium 7401 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 330.7 g
-
Cukor 114 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 2059.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 264 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 170 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 89 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 736 micro
-
Kolin: 1154 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 96 micro
-
β-karotin 1582 micro
-
β-crypt 450 micro
-
Likopin 43146 micro
-
Lut-zea 1544 micro
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 1135 micro
-
Lut-zea 41 micro
Hozzávalók
Pikáns csirkeszárny
-
150 g sűrített paradicsom
-
3 ek méz
-
1 kávéskanál fahéj
-
2 kávéskanál só
-
2 kg csirkeszárny
Sütőben sült burgonya
-
citrombors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Kukoricás rizs
-
2 kávéskanál só
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Pikáns csirkeszárny
- A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, a narancs héját lereszeljük, a levét kinyomjuk, majd a pác hozzávalóival elkeverjük. Ha nem gyömbérport használunk, akkor a gyömbért megpucoljuk, majd lereszelve tesszük a pácba.
- A csirkeszárnyak legkisebb végét levágjuk (én ebből levest szoktam készíteni), majd a pácba keverjük és félretesszük. A legjobb egy egész éjszakát állni hagyni benne, de minimum 1-2 órát pácolódjon a hús.
- Pácolás után a húst gáztepsire helyezzük, szépen egy rétegben, és 200°C-os sütőbe helyezzük.Ha a teteje kezd szépen pirulni, akkor minden szárnyat megfordítunk, és a másik felét is szép pirosra sütjük.
- Amíg a hús sül, a burgonyát uborkagyalun leszeleteljük. Megsózzuk és állni hagyjuk, míg levet ereszt. Ekkor konyhai papírtörlőn leszárítjuk, majd elkeverjük az olajjal és a citromborssal. Ha a hús kisült, akkor egy rétegben sütőpapírra helyezzük a burgonyákat, és kb. 10 perc alatt pirosra sütjük. Vigyázzunk, hamar megég! Ha van légkeverés a sütőben, akkor kapcsoljuk be, és a hőmérsékletet csökkentsük 180°C-ra.
- A napraforgó olajon átforrósítjuk a rizst, míg üveges lesz (ha parboiled rizst használunk, akkor nem muszáj pirítani, csak át kell keverni az olajjal). Hozzáadjuk a kukoricát, és felöntjük a vízzel. Sóval ízesítjük. Ha felforrt a víz, kis lángon, fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35×35
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5984
- Feltöltés dátuma: 2013. október 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Van egy amerikai szakácskönyvem, és az egyik recept nagyon megtetszett belőle, de valami pikáns paradicsomszósz kellett volna hozzá. Néztem egy másik receptet, ami egy pikáns paradicsommártásos sült csirkeszárny volt. A kettőt ötvözve született meg ez a recept. Idáig aki megkóstolta, mind elkérte a receptet tőlem. Készítettem már csirkemellel és combbal is, de szárnnyal a legjobb. A gyerekeim is imádják, most is a kisfiam kérte. Már bátran merem nekik fűszerezni, nagyon szeretik a csípős ételeket. Pár trükk, amit már kipróbáltam: nem volt itthon narancs, használtam helyette narancsszörpöt. Kb. fél deciliternyit tettem bele, de ilyenkor mézet már nem tettem hozzá. A sűrített paradicsomot is lehet ketchuppal helyettesíteni, ilyenkor szintén csökkenteni kell a méz mennyiségét.