r
Nosalty Logó

Pikáns, csavaros vadas nyúlragu reform zsemlegombóccal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Baroness konyhája
Pikáns, csavaros vadas nyúlragu reform zsemlegombóccal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Nyúl

Zsemlegombóc

1006
Kalória
76.9g
Fehérje
47.3g
Szénhidrátok
51.6g
Zsír
444.8g
Víz
351g
Koleszterin
8.5g
Rost
8.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Nyúl

Zsemlegombóc

Összesen 1006 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Nyúl

Zsemlegombóc

Összesen 2012 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Nyúl

Zsemlegombóc

Összesen 135 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2560.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    1158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    444.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    389 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    4112 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1630 micro
Összesen 1006 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    153.7 g

Zsír

  • Összesen
    103.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    702 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5121.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1715 mg
  • Nátrium
    2315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    889.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    943 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    778 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8224 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3260 micro
Összesen 2012 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    167 micro
  • β-karotin
    555 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

Nyúl

  1. A felkockázott vöröshagymát megdinszteljük az olajban. Hozzáadjuk a mustárt, a zöldborsot, a feladarabolt répát és petrezselymet, a babérlevelet.
  2. Rátesszük a nyúlhúst és felöntjük a borral. Enyhén sózzuk, mert az üveges zöldbors sós. Kb. 1 óra alatt puhára főzzük.
  3. Közben összeállítjuk a zsemlegombócot.
  4. A nyúlhúst és a babérleveleket a levéből kiemeljük, a léhez a görög joghurtot hozzáadva botmixerrel pürésítjük. Hozzáöntjük a levétől lecsepegtetett kapribogyót és összeforraljuk. Ha túl sűrű lenne, pici vízzel mártás sűrűségűre higítjuk. Ezt is óvatosan utána sózzuk, ha szükséges, mert a kapribogyó szintén sós.
  5. A nyulat a mártásba visszatéve a zsemlegombócokkal tálaljuk.

Zsemlegombóc

  1. A szikkadt zsömléket vagy kenyereket 0,5x0,5 cm nagyságban felkockázzuk. Hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet, 1 kávéskanál sót, 1 evőkanál útifű maghéjat és a tejjel kissé felvert tojásokat. 1-2szer átkavarjuk.
  2. Amikor a nyúl megpuhult, a masszából fagylaltos kanállal gombócokat adagolunk és formálunk, és forró, enyhén sós vízben 3-5 perc alatt megfőzzük, szűrőkanállal kiszedjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 70 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!