Pikáns, csavaros vadas nyúlragu reform zsemlegombóccal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Baroness konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
Nyúl
-
300g nyúlhús408 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
1g zöldbors3 kcal
-
25g kapribogyó6 kcal
-
50g görög joghurt52 kcal
-
0g só0 kcal
Zsemlegombóc
-
54g zsemle147 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g tej28 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
3g útifű maghéj9 kcal
Összesen
1006
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
Nyúl
-
600g nyúlhús816 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
2g zöldbors5 kcal
-
50g kapribogyó12 kcal
-
100g görög joghurt103 kcal
-
0g só0 kcal
Zsemlegombóc
-
108g zsemle295 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g tej56 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
5g útifű maghéj19 kcal
Összesen
2012
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
Nyúl
-
40.5g nyúlhús55 kcal
-
2.9g napraforgó olaj25 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
5.4g sárgarépa2 kcal
-
3g fehérrépa2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
6.7g fehérbor6 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
0.1g zöldbors0 kcal
-
3.4g kapribogyó1 kcal
-
6.7g görög joghurt7 kcal
-
0g só0 kcal
Zsemlegombóc
-
7.3g zsemle20 kcal
-
7.4g tojás9 kcal
-
6.7g tej4 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0.3g útifű maghéj1 kcal
Összesen
135
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 76.9 g
Zsír
-
Összesen 51.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 351 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2560.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 298 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 858 mg
-
Nátrium 1158 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 444.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 472 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 389 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 4112 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1630 micro
Összesen
1006
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 153.7 g
Zsír
-
Összesen 103.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 702 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5121.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 596 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 247 mg
-
Foszfor 1715 mg
-
Nátrium 2315 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 889.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 943 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 44 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 778 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 331 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 8224 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3260 micro
Összesen
2012
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 345.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 167 micro
-
β-karotin 555 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
Nyúl
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
0.5 közepes db fehérrépa
-
3 db babérlevél
-
1 dl fehérbor
-
1 tk mustár
-
1 tk zöldbors
-
100 ml görög joghurt
-
só ízlés szerint
Zsemlegombóc
-
2 db tojás
-
1 dl tej
-
1 csokor petrezselyem
-
1 ek útifű maghéj
Elkészítés
Nyúl
- A felkockázott vöröshagymát megdinszteljük az olajban. Hozzáadjuk a mustárt, a zöldborsot, a feladarabolt répát és petrezselymet, a babérlevelet.
- Rátesszük a nyúlhúst és felöntjük a borral. Enyhén sózzuk, mert az üveges zöldbors sós. Kb. 1 óra alatt puhára főzzük.
- Közben összeállítjuk a zsemlegombócot.
- A nyúlhúst és a babérleveleket a levéből kiemeljük, a léhez a görög joghurtot hozzáadva botmixerrel pürésítjük. Hozzáöntjük a levétől lecsepegtetett kapribogyót és összeforraljuk. Ha túl sűrű lenne, pici vízzel mártás sűrűségűre higítjuk. Ezt is óvatosan utána sózzuk, ha szükséges, mert a kapribogyó szintén sós.
- A nyulat a mártásba visszatéve a zsemlegombócokkal tálaljuk.
Zsemlegombóc
- A szikkadt zsömléket vagy kenyereket 0,5x0,5 cm nagyságban felkockázzuk. Hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet, 1 kávéskanál sót, 1 evőkanál útifű maghéjat és a tejjel kissé felvert tojásokat. 1-2szer átkavarjuk.
- Amikor a nyúl megpuhult, a masszából fagylaltos kanállal gombócokat adagolunk és formálunk, és forró, enyhén sós vízben 3-5 perc alatt megfőzzük, szűrőkanállal kiszedjük.
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 898
- Feltöltés dátuma: 2021. május 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Baroness konyhája
96 recept