r
Nosalty Logó

Pikáns almás kalács

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
P.
Pikáns almás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3658 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 457 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    135.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2763.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    1305 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.8 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    685.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1211 micro
Összesen 3658 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt. Vajazzunk, lisztezzünk ki egy 30 cm hosszú sütőformát vagy 26-os kerek tortaformát vagy egy kb. 35x25-ös sima formát. Bármelyikben megsüthető.
  2. Pucoljuk meg, és daraboljuk fel nagyobb darabokra a gyümölcsöket. Csurgassuk meg őket egy kis citromlével, hogy ne barnuljanak.
  3. Válasszuk szét a tojássárgáját a fehérjétől. Keverjük habosra 5 percig a kristálycukorral. Adjuk hozzá az olajat, a citromlevet, a rumot, a vaníliaaromát, a szerecsendiót, keverjük el, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, és keverjük ismét simára.
  4. Ezt a tésztát válasszuk ketté, egyik felébe tegyük a kakaóport, de ezt a lépést ki is hagyhatjuk, és akkor a tésztánk egyszínű lesz.
  5. Csipet sóval verjük fel a tojásfehérjét, majd felesbe forgassuk hozzá óvatosan a kétféle masszához.
  6. Öntsük először a világos krémet a sütőformába, majd csurgassuk rá a kakaósat.
  7. A tetejére pakoljuk rá a gyümölcsöket, hintsük meg a szeletelt mandulával, és kb. 1 óra alatt süssük készre. Tűpróba nagyon fontos!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12231
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 15.

Ajánló

pH besorolás: erősen savasít. Erről bővebben itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyszerű méteres kalács tésztája (amit ugyan kalácsnak hívunk, de igazából  nem az :-) alkalmas szinte mindenhez, én kuglófot is ebből sütök, de ha hirtelen kell készíteni valamit, általában szintén ehhez a tésztához nyúlok, mint ahogy most is. Merem állítani, a legjobb állagú, és ízű kevert tészta, ráadásul könnyű elkészíteni, és bármivel variálható. Arról nem beszélve, hogy napok múlva is ugyanolyan puha. Az 1 dl folyékony rész miatt pedig - ami egyébként eredetileg víz - igazán sok mindennel ízesíthető, így csak a fantáziánkra van bízva, mivel kényeztetjük magunkat. Fele adag is könnyen süthető belőle. Simán meggyel megdobálva nagy klasszikus, de a full kakaós változat étcsokipasztillákkal és kandírozott naranccsal sem utolsó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...