Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban sajttal és snidlinggel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hobbychef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
210g fehér spárga29 kcal
-
105g zöldspárga15 kcal
-
138g újhagyma26 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
35g snidling11 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
50g pezsgő42 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
500g kenyér1370 kcal
Összesen
1765
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
420g fehér spárga59 kcal
-
210g zöldspárga29 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
70g snidling21 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
400g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
100g pezsgő83 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
1000g kenyér2740 kcal
Összesen
3527
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
15.2g fehér spárga2 kcal
-
7.6g zöldspárga1 kcal
-
10g újhagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.5g snidling1 kcal
-
3.6g burgonya2 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
14.5g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
1.8g sajt6 kcal
-
3.6g főzőtejszín5 kcal
-
3.6g pezsgő3 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
36.2g kenyér99 kcal
Összesen
127
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 70.1 g
Zsír
-
Összesen 43.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5819.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 1008 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 296 mg
-
Foszfor 991 mg
-
Nátrium 3327 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 270.1 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 815.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 377 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 365 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 643 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 2434 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2845 micro
Összesen
1765
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 140.2 g
Zsír
-
Összesen 86.1 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11638.5 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 315 mg
-
Kálcium 2015 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 592 mg
-
Foszfor 1981 mg
-
Nátrium 6654 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 540.2 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 1631.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 753 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 729 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1286 micro
-
Kolin: 316 mg
-
Retinol - A vitamin: 345 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 4868 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5689 micro
Összesen
3527
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 420.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 206 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
-
6 db fehér spárga
-
3 db zöldspárga
-
2 gerezd fokhagyma
-
10 szál snidling
-
1 db burgonya
-
1 ek vaj
-
4 dl víz
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál fehér bors
-
1 csipet szerecsendió
-
5 dkg sajt
-
1 dl főzőtejszín
-
1 dl pezsgő
-
1 csapott ek finomliszt
Elkészítés
- A spárgák annyira zsengék, hogy nem hámozzuk még a fehéret sem, és a végükből is épp, hogy levágunk valamennyit, és feldaraboljuk. Az újhagymát szeleteljük, a zöldjéből elteszünk egy keveset. A fokhagymát és a snidling felét aprítjuk. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk.
- Egy lábasban kevés vajon megdinszteljük a hagymákat, majd a krumplit, ráöntjük a vizet. Fűszerezzük.
- Közben lereszeljük a sajtot.
- Amikor a krumpli már félig megfőtt, hozzáadjuk a spárgákat is. Amikor már minden puha, hozzáöntjük a tejszínt, a pezsgőt. Kézi botmixerrel pürésítjük, de úgy, hogy azért maradjanak darabos zöldségek is. Beleszórjuk a lisztet, felforraljuk.
- A cipót egy serpenyőbe tesszük, alá kevés olívaolajat locsolunk. A levesből merünk a cipóba, rászórjuk a sajtot, és betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Hőlégkeverésen 5 percig sütjük, majd átkapcsolunk grill fokozatra (200 C fok). 10 perc után kivesszük, beleöntjük a pezsgőt, szórunk még rá sajtot, újhagymát, és díszítjük snidling szárakkal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1039
- Feltöltés dátuma: 2015. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Hobbychef
738 recept
Bár még aranyárban mérik a spárgát, nem tudtam ellenállni. Már nagyon várom a tavaszt. Bár itt - Budán - nem igen panaszkodhatunk, eddig meglepően enyhe volt a tavasz, s komolyabb hóesésben sem volt részünk.