r
Nosalty Logó

Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban sajttal és snidlinggel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbychef
Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban sajttal és snidlinggel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1765
Kalória
70.1g
Fehérje
270.1g
Szénhidrátok
43.1g
Zsír
815.7g
Víz
63.3g
Koleszterin
28.6g
Rost
38.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1765 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5819.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1008 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    3327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    815.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    365 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    2434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2845 micro
Összesen 1765 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    140.2 g

Zsír

  • Összesen
    86.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11638.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    2015 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    592 mg
  • Foszfor
    1981 mg
  • Nátrium
    6654 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540.2 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    1631.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    753 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    729 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1286 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    4868 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5689 micro
Összesen 3527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

  1. A spárgák annyira zsengék, hogy nem hámozzuk még a fehéret sem, és a végükből is épp, hogy levágunk valamennyit, és feldaraboljuk. Az újhagymát szeleteljük, a zöldjéből elteszünk egy keveset. A fokhagymát és a snidling felét aprítjuk. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk.
  2. Egy lábasban kevés vajon megdinszteljük a hagymákat, majd a krumplit, ráöntjük a vizet. Fűszerezzük.
  3. Közben lereszeljük a sajtot.
  4. Amikor a krumpli már félig megfőtt, hozzáadjuk a spárgákat is. Amikor már minden puha, hozzáöntjük a tejszínt, a pezsgőt. Kézi botmixerrel pürésítjük, de úgy, hogy azért maradjanak darabos zöldségek is. Beleszórjuk a lisztet, felforraljuk.
  5. A cipót egy serpenyőbe tesszük, alá kevés olívaolajat locsolunk. A levesből merünk a cipóba, rászórjuk a sajtot, és betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Hőlégkeverésen 5 percig sütjük, majd átkapcsolunk grill fokozatra (200 C fok). 10 perc után kivesszük, beleöntjük a pezsgőt, szórunk még rá sajtot, újhagymát, és díszítjük snidling szárakkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Bár még aranyárban mérik a spárgát, nem tudtam ellenállni. Már nagyon várom a tavaszt. Bár itt - Budán - nem igen panaszkodhatunk, eddig meglepően enyhe volt a tavasz, s komolyabb hóesésben sem volt részünk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!