r
Nosalty Logó

Pesztós húsgolyók paradicsomszószban, spagettivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Barilla
Pesztós húsgolyók paradicsomszószban, spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pesztós húsgolyó

Tészta

Összesen 449 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pesztós húsgolyó

Tészta

Összesen 2690 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pesztós húsgolyó

Tészta

Összesen 191 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1710.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    1079 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 449 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10262.3 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    360 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    2161 mg
  • Nátrium
    6474 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    811.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    728 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1070 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 2690 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3953 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 191 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Pesztós húsgolyó

Tészta

Elkészítés

Pesztós húsgolyó

  1. Tiszta kézzel a darált marhahúst a pesztóval, zsemlemorzsával, petrezselyemmel, egy tojással, valamint egy nagy csipet sóval és fekete borssal összedolgozzuk.
  2. Nedves kézzel golyókat formázunk, 18-20 darabot. A golyókat egy tapadásmentes serpenyőben, nagy lángon, 4 evőkanál olívaolajon megpirítjuk, sülés közben pedig időnként jól megrázzuk a serpenyőt.
  3. Miután a golyók aranybarnák, és kellően megpirultak, kiszedjük őket egy tányérra, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon finomra pirítjuk az aprított fokhagymát, majd beleöntjük a paradicsomszószt, és hozzáadunk egy kevés főzővizet.
  4. Felforraljuk, majd visszahelyezzük a húsgolyókat, végül pár percig hagyjuk sűrűsödni közepes lángon.

Tészta

  1. Forrásban lévő vízhez adjunk a sót majd a száraz tésztát.
  2. A tésztát lefedve, időnként megkeverve 9 percig főzzük.
  3. A fazékból egyenesen langyos tányérokba helyezzük a tésztát, és a gazdag paradicsomszósszal és 4-5 darab húsgolyóval megkoronázva tálaljuk. A tetejére szórunk egy kevés parmezánforgácsot és friss petrezselymet vagy bazsalikomot.
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 12676
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 03.

Receptkategóriák

Pesztós húsgolyók paradicsomszószban, spagettivel
Barilla 60 recept

A húsgolyós spagetti egy amerikai ízlésre passzintott olasz étel, amit a bevándorlók ihlettek – Olaszországban ugyanis hagyományosan nem kerül húsgolyó a paradicsomszószba. Mivel azonban az USA mindig is bővelkedett húskészítményekben, náluk sokkal inkább rákaptak erre a kombóra. Ez egy egyszerű, laktató, gyors és isteni fogás, melyben egy adag pesztóval új szintre emeltük a húsgombócok ízvilágát, majd fűszeres paradicsomszószban főztük ki őket, hogy zamatosak és lédúsak legyenek.

Hozzávalók

Pesztós húsgolyó

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...